Digital avläsning: ingenting annat än fördelar

Bernhadina Jernberg Februari 28, 2016 Elektronisk 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
För några år det börjar bli allt vanligare: digital läsning. Du kan göra det på din dator, surfplattan, din smartphone eller speciellt anordnad för att läsa e-läsare. Det finns människor som klamrar sig fast envist till pappersboken. Digital läsning, men har många fördelar. Papper böcker kommer fortfarande att vara en lång tid kvar, men den digitala boken är framtiden! Därför har ett antal fördelar med digital avläsning här sätta i rad.

Läsning direkt

Digitala böcker kan vara var som helst köpa och ladda ner över internet. I det ögonblick du bestämmer dig för att läsa en viss bok, kan du köpa det direkt och börja läsa. Inklusive kvällar och på söndagar. Du behöver inte gå igenom regnet att senare reda på att bok på ditt bokhandlaren redan säljs. Dessutom behöver du inte vänta på att brevbäraren kommer att föra nästa dag.

Inga högar fortfarande läsa böcker

Om du gör en hel del läsning och vill läsa mer, så har du förmodligen ligga någonstans en trave olästa böcker. Högen är ofta i vägen och kom ihåg alltid att du har för lite tid att läsa. Om du läser digitalt, är alla dessa böcker prydligt i en mapp på datorn eller läsplatta. De är aldrig i vägen, inte ljuga samla damm och är alltid snabba att hitta.

Inga kollaps bokhyllor

Om du köper en massa papper böcker, behöver du också massor av bokhyllor. Särskilt om du är trånga, är utrymmet så full. Ständigt söker fler böcker i denna box fyllning, ger ett rörigt garderob där du också råkar hitta något. Digitala böcker tar liten plats. Hur många du har, finns det alltid plats för en till.

Digital avläsning är ofta billigare

För papper böcker som omfattas av en mervärdesskattesats på 6%. För e-böcker du laddar ner från Internet, en skattesats på 21%. Trots denna skillnad e-böcker är fortfarande ofta billigare. Dessutom är det ofta visat sig vara mycket bra erbjudanden. Titta på bol.com, blz.nl, kobobooks.com eller amazon.nl. Alltid där e-böcker erbjuder. Även utan erbjuder, är skillnaden ofta upp till fem euro eller mer per bok.
Om du köper en e-reader utformad för läsning, måste du göra en engångs extra kostnad. En bra e-läsare som du kan köpa för mindre än 100 euro. Med en prisskillnad på 5 euro per bok har återhämtat sig efter 20 minuter. Och då kostnaden för bokhyllan som du inte behöver extra nu, inte räkna!

Lätt att ta

Ta dina många böcker på turné, vet du hur svårt det är i väskan. Ett e-reader väger inte mycket och din smartphone eller surfplatta du förmodligen redan med dig. Digital avläsning ger således en stor besparing i vikt ditt bagage. Även ditt sätt att arbeta kommer du att ha din smartphone med dig ändå. Då kan man lika gärna läsa din bok.

Synkroniserade mellan olika enheter

Digital kan läsa på olika enheter. Dessa enheter är anslutna till Internet kan de kommunicera med varandra. Således, varje enhet vet vilken sida du left're läsa. Hem läsning kvällar lata på soffan i din e-reader. Nästa morgon på tåget du läser på din smartphone. Det beror bara på vilken enhet du råkar ha till hands. E-läsare från Kobo och Amazon har denna funktion. Även om du inte har en e-läsare, men bara på tablet, smartphone och / eller PC kommer att läsa, sedan synkronisera dem med varandra och du alltid vet var du var.

Justera tecken

Människor som ser sämre, ibland dra nytta av en extra stort typsnitt. Det finns särskilda stora tryckta böcker på marknaden. På en e-läsare kan du ställa in teckenstorlek och typsnitt. Så du är inte beroende av en publicist är förberett en bok med större bokstäver som skall utfärdas.
För dyslektiker, kan e-läsare vara en skänk från ovan. Det finns ett speciellt typsnitt med det passande namnet "Dyslexi" som är speciellt utformad för denna grupp. En pappers bok du föreställa inte bara en fråga om ett annat teckensnitt. Digital kan.

Håll marginalen ren

Tycker du skriva anteckningar i marginalen? Ett papper boken kommer att se slarvig och dessutom hittar du klotter inte lätt. I en digital bok, kan du också ta anteckningar, du sedan åter lätt att hitta den. De kommer att placeras i en lista och om du klickar vidare till önskad sida. Du kan också lägga till digitala åsna öron.

Vill du läsa digitalt?

Är du övertygad om? Då kan du helt enkelt börja med digital avläsning. Hämta en leesapp på mobilen eller surfplattan och hitta en gratis bok tillgänglig för att börja. Vill du hellre prova en läsplatta? Om du är medlem i biblioteket, kan du be den eller de låna e-läsare. Vissa bibliotek har tillgängliga låne-läsare så att du kan prova innan du köper dig en sådan anordning för att läsa digitalt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha