DigiD, lättare att arrangera frågor

DigiD. Vad är det, hur som även innebära, och du måste vara en wizzkid att tillämpa den och använda den?

Vad är det?

DigiD är ​​en inloggnings kod för en mängd olika inställningar. Det är ett gemensamt system för regeringen. Namnet säger allt ett digitalt ID. Detta gör det möjligt för regeringarna avgöra vem som använder deras elektroniska tjänster.

Regeringar? Plural? Vad är det då?

  •  Tax: Numera kan du logga din elektroniska deklaration med din DigiD och inget mer med din digitala signatur. Du kan också anmäla ändringar om dina extra
  • Centrum för arbete och inkomst: med DigiD vänligen registrera på nätet via CWI för arbete och arbetslöshetsunderstöd.
  • Information Management Group: Studenter kan logga in med sina DigiD MijnIBGroep där man kan passera förändringar, dataövervakningen eller titta på tillståndet för denna betalning.
  • SVB: Här kan du till exempel vara enkelt och snabbt aangavraagd barn.
  • Anställd Försäkringskassan: Du kan enkelt registrera till exempel en tillfällig arbetslöshetsersättning.
  •  Land Registry: Också på Land Registry, kan du snabbt och enkelt kan använda din DigiD, det tar mycket mindre tid än om du skickar ett brev, också eftersom det finns mindre tid innan din kommentar kommer att läsas.

Men också en ständigt växande lista över kommuner, som för närvarande arbetar för ca 140 kommuner med DigiD.

Hur fungerar det egentligen?

Om du har ansökt om din DigiD och aktiverad kan du använda sig av ovanstående inställningar. Till exempel, för att avge en förklaring till skatten är som följer. Du laddar ner elektronisk arkivering programmet på platsen för IRS. När du är klar med detta programmet kommer du att se i slutet av resan en skärm där du måste ange ditt DigiD inloggningskod och lösenord. Klicka sedan på skicka och om inloggningsnamn och lösenord matchar deklarationen skickas. En annan fördel här är att om du upptäckt ett fel eller minns du senare, till exempel en annan avdrag, kan du skriva över den tidigare deklarationen. Då kan du gå igenom programmet igen och den tidigare deklarationen är borta och den nya skickas. Men även för de andra ovan nämnda inställningar, kan du använda samma inloggningsnamn och lösenord. Så du har bara ett inloggningsnamn och lösenord för olika tjänster.
Men nu kommer du att tänka, om jag använder Internet via dessa tjänster än vad som kan fixa någon se mig. Det är inte sant, de regeringar som använder DigiD kanske som konfidentiella dina elektroniska data med alla dina gamla pappersuppgifter. Dessutom kan du ?? s skydda dina data på olika nivåer. Den lägsta nivån är endast med lösenord, men du kan till exempel välja att sändas en SMS som du får ett nytt lösenord varje gång.

Du måste vara en wizzkid att ansöka om den och använda den?

Nej, applikationer lämpligen via webbplatsen DigiD. Du fyller i en enkel plan och efter fem dagar är din aktiveringskod av bussen. Inom 20 dagar du aktiverar din DigiD och du kan komma igång. Efter 20 dagar förfaller DigiD kod och du behöver en ny.
Före användning, behöver du inte alla vara datanörd, nämligen att du välja ditt eget användarnamn och lösenord. Ditt användarnamn kan också bara vara ditt eget namn. Lösenordet måste innehålla minst åtta tecken och innehåller både en bokstav och en siffra.
Det finns en DigiD för företag
Alla företag registrerade hos handelskammaren kan redan använda DigiD. DigiD erkänner företag som använder en kod som handelskammaren för att få tillgång till handels Online tillgång.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha