Diabetes: en smärtfri patch för automatiska injektioner

Diabetes: en smärtfri patch för automatiska injektioner

Amerikanska forskare har utvecklat en patch inspirerade celler som producerar insulin. Utfallet kan förändra livet för miljontals människor med diabetes.

En sting kan vara smärtsamt. Miljontals diabetiker i världen vet bättre än någon annan. För att bibehålla de korrekta blodsockernivåer, de tillgripa upprepade injektioner av insulin, en smärtsam procedur och inte alltid korrekt.

För att lindra dessa patienter, forskare vid University of State of North Carolina, USA, har utvecklat en patch på grundval av cellerna i bukspottkörteln som producerar insulin och tjäna larm när blodsockernivån är för hög.

Foto Fotograf: Zhen Gu Lab

Förutsatt hundra mikronålar av storleken på en ögonfrans, har den smarta plåster insulin innehåller mikroskopiska reservoarer och känsliga enzymer glukos. Diskret, snabb, smärtfri, enkel, gjord med giftfria och biokompatibla material, kan det revolutionera livet för patienterna. Forskarna tillstånd, som kan anpassas för att ta hänsyn till vikten av personen och dess känslighet för insulin.

Lovande resultat

I laboratorie mus med typ 1-diabetes, har plåstret lyckats upprätthålla stabila blodsockernivåer under en period av nio timmar. Lovande resultat har publicerats av Journal of American Academy of Sciences, PNAS. Och även om ytterligare tester bör genomföras innan man går vidare till kliniska prövningar på människa, forskarna är optimistiska.

"Injicera olämpliga insulindoser kan orsaka allvarliga komplikationer som kan leda till blindhet, lem amputationer eller diabeteskoma eller död", säger Dr John Buse, medförfattare till detta arbete, som citeras av AFP. Risker som måste beaktas snabbt, eftersom antalet sjuka ska öka från 387 miljoner nu till 592 miljoner år 2035.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha