Diabetes: att bränna socker, idrotta!

Sieghardt Jönsson September 28, 2016 Hälsa 46 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Diabetes: att bränna socker, idrotta!

Inget behov att vara en stor idrottsman att bromsa utvecklingen av diabetes och fördröja dess komplikationer. Några tips för att hitta lusten att prova.

Den första konsument av socker i kroppen är muskeln. Regelbunden motion minskar mängden socker i blodet och därigenom underlätta verkan av insulin, sänker dess motstånd.

Fysisk aktivitet är en integrerad del av behandlingen. Det orsakar ofta en minskning av glukos naturligt utan läkemedel, och främjar en varaktig viktminskning.

Alla kan uttrycka det?

"Diabetes är inte ett hinder alls, försäkrar Dr Lise Dufaitre Patouraux, diabetolog. Om hälsokontrollen inte avslöja några problem, kan varje person välja någon typ av sport.

Om det är äldre, överviktiga eller feta eller stillasittande, är det bättre att börja med den mjuka gym, vattengympa, aktiviteter som inte kommer att söka intensivt hjärta och muskuloskeletala systemet. "

Vilket stöd aktiviteten?

De senaste undersökningarna visar att de mest effektiva program kombinerar uthållighets aktiviteter för att informera aktiviteter men lite mer intensiv. Till exempel, gå genom att associera en kort tid av accelerationen.

Övningen är optimal, det vill säga, det brinner så många socker som fett när den är aktiv, men inte breath, en är i stånd att tala.

Vidare, som svar på mycket korta accelerationer, 1 minut 30, utsöndrar hjärtmuskeln agens "brännare" fett.

"Walk, mattor, golf ... utmaningen är cykel rodd att få motivation och få en smak för verksamheten, om det är inte konstigt bättre att gå en halvtimme eller köra tio minuter" sade Dr Dufaitre Patouraux.

Hur ofta?

Det idealiska är att göra fem dagar i veckan, åtminstone 40 minuter, tre gånger per vecka. Indikeras av den senaste forskningen.

Till exempel: 30 min / dag uthållighet motion, eller motstånd eller båda.

När? 60-90 minuter efter måltiden, har du energi för att göra det och du begränsa av hyperglykemi efter en måltid.

Hur kan man undvika hypoglykemi?

Aktivitetsprogram och själv övervaka hans blodsocker före, under och efter träning är viktigt att lära känna och hur kroppen reagerar på utöva sin varaktighet, intensitet utan även att Vi åt i två timmar innan.

"Det är mycket motiverande att se att lägre blodsocker efter träning", säger Dr Dufaitre Patouraux.

Centren erbjuder fysiska aktiviteter anpassade terapeutisk utbildning kurs för att lära sig att hantera risken för hypoglykemi och älskar aktivitet.

Om att gå?

Många strukturer inrättats för att hjälpa till att finna bredvid ett hem center anpassade till hans nivå, hans fetma.

Union Sport och diabetes
Franska Diabetes Association
Hjälp för unga diabetiker

  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Små Skoda Citigo
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha