Detektering av medfödda hjärtfel

Läkaren på kliniken, lyssnar vi till hjärtat av ditt barn. Detta är att lyssna efter hjärtat av barnet avger ett blåsljud. När ett blåsljud hörs, är det möjligt att det finns en hjärtfel. Lyssna på hjärtat är målet för hjärtsjukdom tidig upptäckt. Förutom att lyssna till hjärtat, det finns också andra aspekter av intresse för detektion av ett medfött hjärtfel.

Hjärtsjukdomar

Per tusen levande födda, 6-8 barn har en medfött hjärtfel. Detta är relativt stor, som årligen 1200-1600 barn per år i Nederländerna. Ungefär hälften av de barn med medfödd hjärtsjukdom, finns det mycket snart efter födseln allvarliga tecken som överensstämmer med hjärtfel. I den andra hälften av barnen dessa symtom är inte omedelbart tillgängliga, men visas först efter en viss tid efter födseln. Vid svåra symtom som omedelbart närvarande från födseln, är oftast snabbt kirurgiskt ingrepp är nödvändigt. Men även hjärtsjukdomar som bara ger senare symtom kan vara livshotande utan behandling eller kommer att orsaka komplikationer senare i livet. Det är därför viktigt att identifiera så tidigt som möjligt medfödda hjärtfel, på grundval av en fysisk undersökning, och riktade frågor.

Fysisk undersökning

Längd och vikt
Vid fysisk undersökning är det viktigt att vi tittar noga på längd och vikt barnet. Detta är viktigt så att en eftersläpande tillväxt kan upptäckas i tid. Barn med medfödd hjärtsjukdom kan bli mycket trött av syrebrist under utfodring och får dålig näring inom och därmed utveckla tillväxthämning.
Inspektion av barnet
Inspektionen av barnet är också mycket viktigt. Du uppmärksamma det helhetsintryck av barnet. Har barnet trötta om? Om barnet är passiv? Visar utseendet av barnsjukdomar? Är barnet mager? Vidare, titta på huden på barnet. Det kontrolleras om det finns centrala cyanos. Detta är ett fenomen som observeras i en otillräcklig syremättnaden hos det arteriella blodet. Här huden på slemhinnorna och huden blir grå eller blåaktig. Central cyanos är lätt att se på insidan av läppar, tunga och slemhinnor. Barn med central cyanos har ofta också i allmänhet en grå färg. Förutom att det kontrolleras om det är central cyanos med barn, vi ser också om barnet är blek.
Det är också viktigt att se om barnet svettig / fuktig och om det finns tjocka ögonlock. När barnet är svettig eller fuktig kan tyda på eller trötthet hos barnet. Tunga ögonlock kan tyda på hjärtsvikt.
Barn med medfödd hjärtsjukdom kan visa snabb andning och / eller andnöd. Här överväger också för inspektion.
Det kan också tittat på bröstet av barnet. Det är viktigt att se om det finns kan observeras en ictus, det vill säga en avgift på bröstet. Det kommer också att överväga om bröstet som visar uttag eller asymmetri.
Auskultation
När du lyssnar på hjärtat överväger ett antal frågor. De lyssnar eller höra en blåsljud är i hjärtljud hörde orsakats av nedläggningen av ventilerna och rytmen. De kommer att vara standard på fyra olika ställen lyssnat på bröstet. När det finns en blåsljud, kommer forskningen att utökas och kommer också medurs sidan av stetoskop och lyssnade på andra platser.
När ett blåsljud upptäcks, måste det ges ett antal punkter, nämligen på blanketten, timing, intensitet, punctum högst lednings, tonhöjd och variationen av buller med andningen eller en annan attityd.
Palpering
Det anses som standard till den femorala artären pulsen, det vill säga, den pulsering av femoralartären i ljumsken. Om lårbens pulsen är svag utanför frånvarande, kan det tyda på ett medfött hjärtfel. På läkarundersökning ytterligare indikation kan genomföras såsom hjärtklappning av radialispols och palpation av lever och mjälte.

Anamnes

I historien är några vanliga frågor som är viktiga för att upptäcka medfödda hjärtfel. Det är viktigt att kontrollera om det finns någon tolerans övning i barnet och vad helhetsintrycket av barnet enligt föräldrarna. På displayen det fortfarande kan finnas ytterligare frågor. Här är en lista med frågor som är viktiga:
  • Kommer det medfödd hjärtsjukdom i familjen?
  • Kommer det syndrom anomalier i familjen?
  • Finns det i familjen plötslig död / SIDS inträffade?
  • Kommer det i familjen för muskelsjukdomar?
  • Är under graviditeten fanns en infektion?
  • Har det talats om diabetes mellitus under graviditeten?
  • Har det varit tal om droganvändning under graviditet?
  • Har det varit tal om missbruk under graviditeten?
  • Finns det en övning tolerans hos barnet?
  • Om barnet har andningsproblem?
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha