Det utestående saldot på ett hypotekslån

Lillibeth Hansson Februari 28, 2016 Miscellanea 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vem stänger ett hypotekslån, kommer det ofta vara lämpligt att ta ut utestående saldot. Vad är enastående balans och vad är alternativen? Utestående saldo är en försäkring som skyddar din partner om du som försäkringstagaren fortfarande dör innan lånet huvudstad hypotekslån är helt återbetalat. På så sätt undviker du den efterlevande partnern måste göra plötsliga alltför betalningar.

Försäkrade risken

Det utestående saldot är en garanti om försäkringstagaren dör innan lånet är helt återbetalat. Försäkringsgivaren betalar i det här fallet, det återstående kapitalet, eller en del av det tillbaka till den finansiella institutionen där lånet ingicks. Således är den efterlevande partnern inte ensam med höga utbetalningar.

Hur mycket försäkring?

Om båda parter tar ut en enastående balans, finns det flera möjligheter att säkerställa det belopp som skall fastställas.
För det första kan båda parter ta skydd för varje halva av lånat kapital. Tillsammans försäkrar de därmed 100% av lånebeloppet. Detta är dock inte alltid tillräcklig med tanke på möjligheten att den efterlevande partnern på döden av de andra överdrivna utbetalningar kommer att behöva göra.
En andra, mycket säkert alternativ är att båda parter tar en täckmantel för hela kapitalet. Tillsammans försäkrar de därmed 200% av lånebeloppet. Efter döden av en partner, kommer försäkringsgivaren återbetala återstående kapital till det finansiella institutet och den efterlevande partnern får inte längre löna sig. Denna metod är säker, men också dyrare på grund av högre premier.
De flesta familjer väljer att göra så gyllene medelväg: en total täckning av mellan 100% och 200% av det lånade kapitalet. Premierna förblir relativt begränsad i det här fallet, liksom betalningar till den efterlevande partnern i händelse av för tidig död.

Premier

De flesta försäkringsbolag ger flera alternativ för att betala premien. Premien kan betalas en gång, i slutet av krediten. Detta är den billigaste formel, men endast möjligt för de hos en gång kan plunk ner en ganska stor mängd. Du kan också välja att betala en konstant årlig premie över två tredjedelar av lånets löptid. Detta är något dyrare, men detta sätt premien kan spridas över flera år. En tredje möjlighet är att betala premier årligen justeras över hela livet, men det är en ganska dyr formel, som har fördelen att premierna sprids optimalt över tiden.
Premien för ett utestående saldo avgörs av mortalitetstabeller och rörliga faktorer såsom hälsostatus för försäkringstagaren, även rökare, öva farliga sporter, ..

Skatteintäkt

Vid slutet av en enastående skattelättnader kan kopplas, när du länkar försäkringen till skattesystemet i ditt hem lån, ditt pensionssparande eller dina långsiktiga sparande. I så fall kan du räkna med en skattesänkning men du kommer att behöva betala skatt på kapital betalas vid dödsfall.
Du kan också välja att få den obetalda skulden inte skatteavdrag, då du uppenbarligen inte skattefördel, men då finns det ingen extra skatt på kapitalutskiftning.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha