Det handlar inte bara om kalorier

Att uppnå en hälsosam vikt handlar inte bara om den mat du äter. Det handlar om självförtroende, självkänsla, och en hälsosam känsloliv.

Det handlar inte bara om kalorier.

En färsk undersökning har bekräftat att låg självkänsla kan leda till. Tonårsflickor som ser sig själva som impopulära ?? ?? sågar har 69% mer benägna att gå upp i vikt än de mer populära ?? ?? kamrater. Studien visade att många flickor, känslor av social otillräcklighet föregå faktiskt viktökning.
Denna studie ger vetenskapliga belägg för det blir allt mer uppenbart. Det finns ofta ett direkt samband mellan hur kvinnor känner om sig själva och vad de äter och hur de tar hand om sina kroppar.
hanteringen av din vikt är omöjlig att skilja från de andra aspekter av livet. Det är inte bara en fråga om den mat du äter, men hur du tycker om dig själv, vad sociala nätverk som du har, och hur lycklig du är. Detta kan alla påverka vad du äter och vad din vikt.
I slutändan, är en hälsosam vikt en återspegling av hälsa på andra håll i livet: sunda relationer, en känsla av mening, och en fullständig känsla av välbefinnande. Om en flicka inte känns populära eller socialt otillräcklig, kan de använda det för att äta mycket mat. Om en kvinna är olycklig om hennes känslor i sina relationer eller hennes karriär, hon kan göra samma sak.
Om du kämpar med din vikt, titta på andra områden i ditt liv och ställa dig följande frågor:
Du får allt du behöver från dina relationer?
 • Har du följa vänskapsband som ger dig en känsla av gemenskap?
 • Du får intimitet du behöver från din partner?
 • Hur är din arbetsmiljö?
 • Hur är din familj?
 • Har du en hel del stress?
 • Hur känner du dig om dig själv?

Om du misslyckas i något av dessa områden, undersöka vilka åtgärder avser ni att vidta för att förbättra situationen.
Här är några idéer:
 • Hitta mer information om effektivt kommunicera dina behov och önskemål så att du kan få den kärlek och stöd du behöver från dina relationer.

 • Om du känner sig isolerade, kan du logga in på olika organisationer, ta danslektioner, gå med i en bokklubb, bli volontär med en miljöorganisation. Det finns gott om möjligheter att engagera sig någonstans. Plocka ut något du gillar och utforska dina alternativ.

 • Om ditt arbete är inte roligt sedan titta på vilka alternativ du har. Du kan följa någon ytterligare utbildning eller kurs för en annan funktion, diskutera det med din chef. Diskutera möjligheten att ta mer eller mindre ansvar? Kanske bara en promenad under lunchrasten för att få idéer.

 • Känner du ständigt känner att du är stressad? Börja med yoga, lära sig att meditera eller utforska andra kropp-själ-praxis. Fördelarna kommer att hjälpa dig hela ditt liv.

 • Mer information om att acceptera sig själv. Detta är en helt väsentlig del av vikten.

Om du ständigt kritiserar dig själv eller din vikt. Se bortom vad du kan se bra ut. Försök att fokusera på det. Du hittar som kommer att hjälpa en hel del för att få en bra vikt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha