Det finns ett band mellan snabbmat och fetma hos barn?

Gustaviana Bergmann Februari 27, 2016 Hälsa 34 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Som vi vet, är fetma orsakas av dålig kost och brist på motion. Studier har visat att snabbmat orsakar denna sjukdom hos barn, men livsmedelsindustrin är i fullständig oenighet. Så det finns ett samband mellan de två?

Det verkar så! I de flesta fall är det i själva verket stora delar av livsmedel, med ett lågt fiberinnehåll och högt innehåll av fett, socker och salt. Följaktligen inte snabbmat inte ger samma näring av traditionella rätter. När det gäller brist på motion, inte problemet uppstår när det uppmuntrar barnet att leka utomhus, i stället för videospel. Studier har visat att det har skett en dramatisk ökning av antalet gånger per dag och vecka att familjer äter ut sedan 1950. Därför tror vi att snabbmat orsakar fetma hos barn av olika skäl. Först, som ni kan se, del storlekar är för stora. Under de senaste åren har de flesta av snabbmat restauranger erbjuder överdimensionerade delar av hamburgare och pommes frites. För att inte nämna den del av pizza, där varje skiva är nästan lika stor som en tallrik. Livsmedel är tilltalande, gjord för famlade barn och låt dem konsumera livsmedel rika på kalorier.

Barn som konsumerar skräpmat tenderar att ogillar mest näringsrika livsmedel. Druvor, apelsiner, mörkgröna bladgrönsaker, samt har en hög näringsprofil, också bidra till att bli av med överflödigt fett, men som älskare av snabbmat inte ger stor vikt vid frukt och grönsaker, tenderar kroppen att ackumulera fett så envis. För att uttrycka det på ett annat sätt, den starka anknytning till fel mat orsakar så småningom fetma.

Snabbmat i skolan

Sedan slutet av 70-talet, skolorna erbjuder måltider som liknar dem i en snabbmat, i stället för en vanlig skola måltid. Särskilt de med barn från familjer med högre inkomster, administreras cirka 15.000 måltider per vecka. Killarna som arbetar i dessa restauranger de äter minst en gång under sin arbetstid.

Reklam som riktas till barn

Reklam, liksom TV-reklam, skyltar eller leksaker i lådor, har en betydande inverkan på barn, som växer upp bry mer för vad smakar bra för deras hälsa.

Om de inte övervakas av sina föräldrar, dessa barn växer upp med några näringsrika livsmedel och som vuxna har viktproblem och hälsa.

Det är upp till oss!

Uppenbarligen snabba livsmedelsindustrin aldrig kommer att tänka att plötsligt ändra riktning efter år som erbjöd han ohälsosam mat. Blir då konsumenten göra hälsosamma val, kontroll först där gör shopping och vad man ska köpa. Detta kommer att förhindra framtida problem för barn och barnbarn.

Tips till lägre hastigheter av övervikt hos barn

Förbjud reklam för snabbmat skulle kunna bidra till att minska fall av fetma hos barn, eftersom de främjar skräpmat med reklam lockar dem kraftigt. Inverkan av sådana annonser är så hög att barn föredrar att gå till en snabbmat att tillfredsställa sin hunger, snarare än en måltid tillagad i hemmet. I Quebec, den kanadensiska staden, har regeringen förbjudit kedjor av snabbmat att marknadsföra sina produkter till barn. Denna regeringens politik har strikt under de senaste 32 åren och har haft viss framgång. Statistiken visar att fetma har skjutit i höjden under andra kanadensiska städer, men i Quebec, har andelen feta barn minskat drastiskt.

Skolmyndigheterna bör se till att deras utfodring program ger näringsriktig mat och fri från fett. Dessutom, under skoltid, bör det inte ges skräpmat såsom hamburgare och läsk för att minska barns exponering för ohälsosam mat.

Även föräldrar är upptagna på kontoret, bör de hitta en balans mellan personliga och yrkesmässiga åtaganden och se till att åtminstone de två viktigaste måltider om dagen är inte enskilda händelser. De måste därför se till att alla är närvarande vid bordet i samband med måltid för att styra den dagliga kosten för sina barn. Studier visar att äta tillsammans bidrar till att minska risken för övervikt hos barn.

Sammantaget kan vi läsa alla studier som visar att det finns ett samband mellan snabbmat och fetma, särskilt hos barn, men om vi som konsumenter vi inte gör något för att förändra kraften i våra barn, de hälsoproblem som kommer att resultera De kommer också att vara vårt fel.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha