Det civila samhället: kraften i det civila samhället

Verner Lundin Januari 7, 2016 Miscellanea 30 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det civila samhället eller det civila samhället, är ett koncept med en lång historia. Ändå är det ett hett ämne nu den nederländska regeringen sedan 2007 detta centrala begrepp åtagande att verka för aktiv medborgare, medborgare som aktivt söker hjälp och lösningar på sitt problem. Detta för att motverka de enorma fördelar och subventioner skatte. Privata initiativ, grannen som kommer att hjälpa, blir allt viktigare. Lata vänta medborgare är inte mer.

Historia av begreppet

Begreppet det civila samhället är redan i det antika Grekland använde "politike koinonia" för att indikera antingen det civila samhället. Mannen som är en del av ett samhälle och uppfyller sin roll som medborgare. Men termen reserverad för filosofer att utse ett begränsat segment av samhället.
Begreppet det civila samhället var redan i antiken användes vid att tänka på den grekiska stadsstaten. Det civila samhället är en ordagrann översättning som används av Aristoteles politike koinonia. Konceptet är emellertid främst används av filosofer i gamla tider för att hänvisa till en begränsad del av samhället.

Innebörden av begreppet det civila samhället

Men vad gör begreppet det civila samhället verkligen? Den nuvarande innebörden av själva ordet härstammar från den betydelse som Robert Putnam har tilldelats ordet. Denna populära statsvetare gjorde en passionerad vädjan för att införa flera civila samhället i vardagen. Det civila samhället var, enligt honom viktigt för en fungerande demokrati.
Det civila samhället är människorna i sig, som samlar sig att ta initiativ. Den aktiva medborgare i traditionen av det civila samhället är en medveten medborgare som vill delta aktivt i samhället. Han utvecklar initiativ och samhällen, ofta för att uppnå en social mål. Den aktiva medborgare är en befogenhet medborgare. Han står upp för sina och andras intressen.
Man kan jämföra ordet civila samhället med termen privata initiativ. Detta mycket använda ordet i CDA är människor som hjälper människor, inte för att det måste utan för att de vill ha det. Från de kristna ideal människor ska hjälpa varandra när de är sjuka eller på annat sätt är i behov. Om alla gör sitt strå till stacken slentrianmässiga är utbredd oro kontrolleras av regeringen inte behöver eller mindre utsträckning. Detta skulle spara en massa pengar.
En väl fungerande civilt samhälle skulle således befria regeringen.

Den plats i samhället

Inom samhällsvetenskaperna, delar vi samhället inom olika områden: regeringen, marknad och det civila samhället. Detta görs för att klassificera organisationer och initiativ på den plats där de kommer ifrån. Allt som har med att hantera och organisera från Nederländerna görs är under regeringen fältet. Under fält marknaden, menar vi att samla alla kommersiella initiativ vinster. Bland det civila samhället som vi delar i alla organisationer, grupper av människor och privata initiativ som görs utan vinst göra något eller utföra för samhället. Som Putnam sa att vi kan inte bara utan dessa initiativ. Ett företag kan köras på det.

Exempel på det civila samhället

  • Ta den hjälpande granne är en kopp soppa
  • Välgörenhetsorganisationer som Amnesty International, Greenpeace och till exempel, fondens KWF
  • Den frivilliga barnomsorg tjänst i en allaktivitetshus
  • Fackföreningar
  • Frivilligorganisationer som Humanitas
  • De sociala medierna
  • Religiösa institutioner: kyrkan
  • Welfare
  • Kulturinstitutioner: museer, utställningshallar och musikställen
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha