Den Wabo och miljötillstånd

Jetten Degermark Februari 28, 2016 Miscellanea 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tidigare folk var tvungen att skära ner ett träd och avverkningstillämpningar. För ett skjul eller garage och hade en rivning eller bygglov för att komma. I dag det är allt det längre. Den Wabo det har kommit i dess ställe. Som kallas också miljötillstånd, men det är inte sant. Miljötillståndet är en hel del av Wabo. Men vad är Wabo?

Allmänna bestämmelser för miljörätt lag eller: Wabo

Wabo står för Allmänna bestämmelser för miljörätt lagen. Den Wabo skapades för att se till att det var alla där för mindre komplicerat, det finns färre administrativa bördor för medborgare och företag och kortare förfaranden. Detta Wabo lanserades i oktober 2010. Det skulle också behöva ge 105 miljoner euro. Inte i den meningen att det skulle betalas, men detta var det belopp som företagen och medborgarna är mindre spenderas på tillstånd och andra byråkrati.

Vad gör Wabo?

Den Wabo existerar sedan den 1 oktober 2010. Centrals inne i miljötillståndet. Den ersätter 25 andra licenser inom:
 • Bygg
 • Levande
 • Monument
 • Utrymme
 • Natur
 • Miljö

 • Hur kan du göra en begäran enligt Wabo?

  En ansökan enligt Wabo kan göras via miljö Desk Online.

  Vem är ansvarig för genomförandet av Wabo?

  Den Wabo är mycket skrymmande eftersom en mängd olika regler i olika områden för att möta. Ändå är det kommunen som tar utförandet av Wabo redovisas.

  Total genomströmning minskar på grund av Wabo

  Som medborgare och företag måste gå igenom några flera separata tillståndsförfaranden där en licens till en annan måste vänta, kommer det att ta mindre tid med den nya lagen att starta en process.

  Problem med Wabo

  Men det är också sant för företag ibland komplicerat att det finns Wabo. Tidigare kunde företagen först ansöka om miljötillstånd och fortsätt sedan med bygglov. Nu som ansökt båda samtidigt, vilket innebär att företag inte har en försäkran om att de kan fortsätta som miljötillståndet är redan där och det visar att när det gäller miljölagstiftningen är möjlig.

  Preliminär samråd med kommunens ofta till hjälp

  Eftersom företagen så nu vet inte när ett program eller deras plan inte har en chans att lyckas, är det lämpligt att gå vidare till begära ett samråd med kommunen på licensen. Den slutliga ansökan måste lämnas in via Omgevingsloket linjen, men sedan efter det kommer att komma upp i kommunen. För komplexa applikationer eller planer som inte är klar eller som kan, är det viktigt att fråga om ?? s samråd. Dessutom måste den tjänsteman som utfärdar därför dömen informerad och han vet exakt vad någon planerar en begäran.

  Kommunerna ibland inte vettigt i samråd Wabo

  Vissa kommuner utför annars inget samråd under Wabo eftersom det de inte kan tjäna pengar i form av avgifter, medan de måste stickande i tid.

  Wabo går vidare förändring av regionala myndigheter

  Avsikten är att den Wabo är ännu mer förbättrad. Fastställas i 2011 30 regionala organ som ansvarar för att genomföra de uppgifter som fortfarande ligger de 430 kommunerna.

  Mindre företag har ofta inte så mycket till Wabo

  Mindre företag frågar ofta enkla licenser. De gör så inte så mycket nytta av Wabo. Det enda sak för dem som är viktigt är att processen är digitaliserade.
  För flera licensansökningar är mer att vinna.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha