Den vaginal douche, hälsosam eller ohälsosam?

Många kvinnor använder vaginal douche för intimhygien. Hur viktigt är att ta en vaginal douche, och är det hälsosamt?

Hälsan hos slidan

En frisk vagina höra god hygien. Din dagliga tvättning med vatten är viktigt för att förhindra dålig lukt och att hålla tillstånd i PH-värdet i huden. Dessutom är det viktigt att tvätta någon separation eller menstruationsblod väl bort från utsidan av slidan. När en kvinna inte tvätta varje dag och inte en dag ändra hennes underkläder, då detta kommer att orsaka dålig lukt och man kan också uppleva klåda och irritation i huden runt och inuti slidan. Från insidan av slidan i princip är självrengörande. Kvarvarande blod och slem automatiskt utarbetas. Slidan håller sig rena så att säga.

Den vaginala douche

Många kvinnor tycker att det är bra att tillämpa extra hygien genom att ta en vaginal douche. Till exempel, efter sex eller när de lider av irritation. En vaginal douche innebär att slidan spolas inifrån med hjälp av vatten eller en emulsion som är tillgänglig från apotek. Bioclin Multi-gyn, krutdurk och Etos har en vaginal douche i området. Vätskan sprutas in i vaginan medelst en kanyl genom vilken insidan av slidan tvättas. Vätskorna har en renande effekt och se till att pH-värdet i vagina är återställd.

Varför använda en vaginal douche

PH-värdet i vagina kan störas av olika faktorer. T.ex. stress, kön, hormonella förändringar eller användning av tvål. Störningarna av pH-värdet i slidan kan du märka en brännande känsla eller klåda. Ibland kan man se ett vitt eller witgelige urladdning. Du är också en störd pH-värde mer mottagliga för svampinfektioner. Kvinnor som har regelbundna jäst infektioner i slidan, kan dra nytta av regelbunden användning av vaginal douche.

Du kan också ta en vaginal dusch utan en speciell vätska?

Du kan också utan att använda en färdigköpta vätska tar vaginal douche. Om du har använt färdigköpta douching, kan du också rengör kanylen och skölj med vanligt hett vatten nästa gång. Du kan också använda duschen och tvätta fingrarna inne i slidan.

Är vaginal douching riktigt frisk?

Den vaginal douche för en kvinna kan vara en lösning på återkommande svampinfektioner. Den andra kvinnan kan vara att de var bara de produkter som kommer att användas för vaginal klåda och irritation dusch. Varje kvinnas kropp är olika och reagerar olika på yttre påverkan. Om du är känslig för de vätskor som säljs i butiken för att ta en douche, så kanske kan det gå bra om du dusch med vatten. Användningen av vaginal Douches är tillämplig: hålla begränsat antal gånger. En gång i månaden eller en gång varannan vecka är tillräckligt. Om du ofta använder en vaginal douche, då detta kan faktiskt störa PH balans. Det är också viktigt att slidan aldrig tvätta med tvål eller duschtvål eller skölj. Tvål stör pH-värdet i vagina och ge korrekt klåda och irritation.
Den vaginal douche är definitivt inte ohälsosamt, men om du hittar dig själv att få det just det irritation, då är det av till dig, undvika att använda vaginal douche.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha