Den undulat - Nutrition och skötsel

Eftersom varje djur har också undulat behöver god vård. Detta inkluderar god kost och kosttillskott därtill, men också för att transportera fågeln och trimma naglar och näbb. Naturligtvis här ingår även leksaker och ett välutrustat bur på, men som redan har behandlats i undulat ?? ?? buren ??

Frö

Den blandade frö är den viktigaste foder för undulat. Undulater vet hur mycket utsäde som de behöver, så att du bäst kan se till att de alltid har utsäde. De parakiter lämnar skinn av fröna ofta eller släppa sin matskål, så du bör inte vänta med att ge nya frön tills hela skålen är tom. Ge dem dock inte köra för fort nytt, eftersom de äter bara sina favorit frön och låt dem ligga den andra. Dessa är också viktigt för dem.
Vad frö?
Det finns många olika typer av utsäde till salu, för att göra ett val kan vara knepigt. Oavsett frö du väljer inte generellt, men observera att du inte kan från en dag att byta till en annan typ av utsäde, låt dina fåglar istället vänja sig vid en blandning av olika frön.

Pelletar

En annan baslivsmedel, förutom vanliga frön är pellets. Dessa är komplexa stycken som är alla nödvändiga näringsämnen. Övergången från frö till pellets måste göras i enlighet med instruktionerna i kostym, som parakiter mycket envisa Critters är inte lätt att byta till en annan typ av mat.

Hirs

En sann njutning för undulater är ganska hirs. Det är klokt att alltid ha hemma, med undantag för tam också att få en sjuk parakiter tillbaka till maten. Hirs är ganska fett, så ge inte alltför mycket. En stam med en världspopulationen måste kunna göra cirka två veckor, ofta till och med längre.

Candy stjälkar

Något annat som parakiter är verkligen förtjust i hans godis pinnar. Samtidigt sitter i denna ofta många vitaminer, gör fåglarna inte behöver dem. Ibland frukt och grönsaker är tillräckligt, och godis innehåller ofta en hel del honung och andra söta och fettämnen. Ibland ge några godis är bra, men det bör inte alltid vara närvarande.

Frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker är ett nödvändigt komplement till kosten för en undulat. De flesta parakiter hitta resultatet är ännu mycket trevligt. När du ger en fågel för första gången grönsaker eller frukt, kommer det förmodligen inte att börja äta. Med lite tålamod lär han så småningom. Det är bäst att ge den dagliga papegoja lite grönsaker eller frukt och grönsaker som regelbundet växla dig. Observera att du inte ger för mycket, för här kan du få en undulat av diarré.
Vissa grönsaker och frukt är giftiga för undulater. Aldrig ge:
  • avokado
  • rabarber
  • Citrus
  • kål
  • råa eller grön potatis

Eggfood

Under ruggningen och nödvändiga under häcknings parakiter har extra eggfood. Även du kan göra det under denna period ge några koncentrat eller uppfödning diet. Han får inte få för mycket, högst en matsked per vecka. När de får för mycket, kan detta vara skadligt för njurarna. Eggfood, koncentrera sig och uppfödning mat är alltid i en separat matning maträtt.

Plantor

En sund och ansedda utöver den dagliga föda sina plantor. Detta kan du enkelt göra själv genom att gro några frön. För detta, skölj bort det ordentligt och låt det dra en dag. Då kan du tömma vattnet och låt dem stå i två dagar.
NB. Om dina frön gror sent och mindre än 60% gro, då fröet av dålig kvalitet eller för gammal.

Sepia och lime

Näbben av undulat kommer alltid att växa, därför de kan slipa bort det då och då. De gör detta genom att plocka upp på en kalkstensblock. Så se till att du alltid har en kalkstensblock närvarande också ett antal viktiga mineraler. Sepia är också mycket populärt av samma skäl. Var försiktig med sepia bara att det är mycket salt, och om parakiter mycket löst, kan det vara skadligt.

Grit och mage grus

Varje frö ätande fågel behöver magen grus och sand som fröna i magen måste krossas. På liknande undulater. Det finns olika varianter finns tillgängliga, en blandning är bäst, så att fågeln själv kan välja vad han behöver. Grus och magen grus måste alltid vara närvarande, eftersom stenarna gradvis förlorar sina vassa kanter. Då de inte längre är användbara och bör bytas ut.

Vatten

Knappast nödvändigt att säga att det alltid finns vatten måste vara närvarande i buren. Byt ut det varje dag för att förhindra bakterier att växa. Om du inte ser din undulat drink, ska du inte oroa dig. De dricker mycket lite, och när de dricker de föredrar, utan åskådare.

Näbb och klor trimning

Som tidigare nämnts, näbben av undulat växer. Detsamma är fallet för naglarna. Det är därför viktigt att de ibland uppdateras. Detta kan göra undulat själva med hjälp av kalkstenar, sepia och tjocka träpinnar, men om detta inte är tillräckligt, har du själv en hjälpande hand. Det bästa du kan göra detta om du har någon erfarenhet och lämpliga värdar, gjort av en veterinär. Vanligtvis parakit tillbringar sina naglar och fötter själv, men om han inte gör det, ska du inte sätta en särskild slip pinnar i buren! Här fåglar få sina tassar för att öppna.

Transport

Du och din fågel inte kommer att gilla det, men då och då fågeln måste gå någonstans. Tänk på en semester-adress eller ett veterinärbesök. För att möjliggöra transport med minimal belastning löpte bör du använda en transportbur. Om du inte har en, kan du även stoppa undulat i en liten kartong. När undulat bur och är redan på semester, kan du också bära honom i hans bur. Var noga alltid att det inte varierar för mycket, och prata under transport så mycket som möjligt mot din fågel.
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Jag har två undulater och ta hand om dem mycket väl och ge dem en stolpe lada för sina naglar och näbbar och de gör det bra. Min fråga är: jag gör det rätt?

Jag ger parakiter varje dag en handfull mjölmask. Där stapla galen och jag tror att det är hälsosamt också. Särskilt i genomförandet av pojken, det finns en hel del protein in.groet Bert

Bättre inte kasta pinnar. Dessa kan skada fötterna. Med massiva träklossar de har fått nog. Ett stort mineralblock arbetar också för att skura näbbar och naglar.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också