Den trädgård och hus apoteket: Rött och andra sunhats

Röd rudbeckia, vacker perenn växt, som nu erbjuds i alla plantskolor, har länge levt ett annat liv och väl som en hälsodryck, naturläkemedel tablett och läppstift i Herboristerie och apotek. Växter orsakar också ingen människa ett eget liv. Tills de upptäcks, namnges, kategoriseras, smakade, försökte tillsammans, analyseras och ibland utrotade. I en svag ?? ?? Just nu tänker jag ibland: vi behöver alla dessa anläggningar inte låta sitt eget liv? Men, kan vi göra utan dem och de kan göra utan oss?
Röd rudbeckia är en sådan anläggning, där vi länge har gjort utan. Och nu som växtskydd verkar nästan oersättlig. Eftersom det är en nordamerikansk växt, han kunde naturligtvis också här i Europa är inte kända och därför inte användas. När ursprungsbefolkningar i århundraden han har ett gott rykte. Växtrester i gravarna i Lakota Sioux går tillbaka till 1600. I synnerhet mellan 1845 och 1930 användes framgångsrikt av berömda eccletic Docters kung och Loyd, under vilken tid växterna var Dr. Meyer kom till Europa och studerade vidare vid företagets Madaus. Han var mest känd och populariserades av den schweiziska naturläkare Bird och företag Biohorma.

Botaniska

Den Röd rudbeckia tillhör degrote familj av Compositae, när han kallades Rudbeckia, Echinacea att få namnet runt 1800. Indianerna kallade honom Snakeroot eftersom han var van mot ormbett.
Enligt McGregor, det finns nio arter, varav den mest kända och mest använda Echinacea purpurea, E. angustifolia och E. pallida är. De är alla buskiga perenner som växer på den amerikanska prärien, men lyckligtvis i Europa också växer bra. I synnerhet är Echinacea purpurea en enkel 1m högsommar blomning, som kan användas både genom att förökas genom ympning sprickor. Det passar vackert i en klassisk lila-rosa färg gränsar till exempel, i sällskap med Black Hollyhock, Mallow naturläkemedel, den rosa Lavatera, Zeeland knappar, den märkliga Fireworks växt och inhemska mörka pelargoner. En sommar blomma gränsen för att slicka fingrarna off!

Väl utforskade och används i stor utsträckning

Äntligen en anläggning med dagliga upplevelser användnings bekräftas av många vetenskapliga studier. Redan på 20-talet var i Tyskland av Dr. Madaus undersökte effekterna av Röd rudbeckia på infekterade sår. Sedan dess har mer än 400 vetenskapliga artiklar publicerade på den kemiska sammansättningen och den kliniska användningen av olika Echinaceasoorten.
Anläggningen används främst för att öka motståndet, stärker immunsystemet i alla typer av infektionssjukdomar. Särskilt till andningsvägarna, så förkylningar, influensa och luftvägssjukdomar är det bra att använda. Förutom cystit med Solidago och Mallow och hudinfektioner tillsammans med Calendula och kamomill.
Människor använder med en minskat motstånd, till exempel till följd av sjukdom eller efter leverans av ansträngande aktiviteter kan, under den första veckan till 10 dagar, 3 gånger dagligen 30 droppar modertinktur. Langer inte! Forskning har visat att Echinacea omfattar tillfälligt ge en impuls till de vita blodkropparna, en effekt som kan försvinna efter en vecka redan. Om du har längre behöver, du kan bättre sätt och att en vecka att inte använda det och en vecka. Och fortsätta på det sättet, så länge som du tycker passar.

Resurser huden våra apotek trädgård

Ringblomma, kamomill, johannesört och Cone blomma former i vår kryddig prydnadsväxter trädgård längs de fyra stora för första hjälpen.
En kombination av johannesört och Echinacea är speciellt lämpad för virusinfektioner såsom läpp sår och bältros, ringblomma och lila rudbeckia återigen bra att desinficera alla typer av sår.
Ormbett och sadel smärta som han användes av indianerna, har vi inte längre behövs denna växt, men andra hudproblem är allt mer och Zonnehoed kan utnyttjas fullt ut för detta.
En alfabetisk förteckning över dessa hudproblem kommer att se ut så här: akne, bölder, brännskador, liggsår, eksem, bältros, insekt stickande, sår läpp nagelband inflammation, psoriasis, svampinfektioner, bensår och sår. Ganska lista, men för många av dessa sjukdomar, det finns vetenskapliga studier som genomförts om det finns allvarliga praktiska erfarenheter kända, bekräftar effekten av Echinacea.

Hur effektiv användning?

Att veta var kryddor är riktigt bra för är viktigt att veta hur de ska bearbetas och användas vid behov. När och vilken del av anläggningen som ska skördas? Kan färska eller torkade? Ska vi äta så om vi gör te eller tinktur av? Hur länge bör eller inte bör vi använda denna anläggning?
Alla dessa frågor kan inte besvaras enkelt. Vid användningen av den färska Zonnehoed verkar vara den mest effektiva. Det innebär att vi blad, blomma eller rot kan äta sånt, men det är mer praktiskt att behandla friska växt tinktur till. En enkel tinktur kan göras genom att göra blad och blomma 50gr att släppa in 250 cc alkohol med 30 till 70%, vanlig skakning och siktning ut efter 14 dagar.
Ett alkoholextrakt gör är så lätt, men svårt. Eftersom får vi inte mäta innehållet i de färska växter fukt? Vilken alkohol ska vi använda? Vad är förhållandet mellan anläggningen och alkohol? Med andra ord, är graden av koncentration sådan tinktur och hur många droppar vi kan använda detta?
Inte för inte, det finns böcker av 1000 sidor skrivna bara om behandlingen av örter. En av dessa böcker är HAB, den Homöopathisches Arzneibuch, där varje växt beskrivs exakt hur tinktur ska göras.
För våra gör-det-självare alla dessa beräkningar är inte praktiskt genomförbart. Gör det så, men på det enkla sättet, men inser att vi måste göra det så exakt som möjligt och att kvaliteten på hemlagad preparat kan vara mycket varierande. Ibland mycket bra och ibland mycket dåligt! Kunskap och erfarenhet är mycket viktigt.

Tusen och en substans

Alla växter innehåller en oändlig mängd ämnen som är avsedda främst för själva anläggningen flytande och hålla vid liv. Den smarta ?? ?? Människan har lärt sig att använda alla ingredienser för mat och medicin. Näringsämnena kallas vitaminer, mineraler, protein och så vidare, den helande ämnen med särskild fysiologisk verkan inkluderar tanniner med sammandragande, slemlösande ämnen med en lugnande effekt på irriterad hud och slemhinnor, eterisk olja med en antiseptisk.
Den Röd rudbeckia är konstigt vissa polysackarider och alkylamider som är särskilt problematiska för stimulering av immunsystemet. Alkylamider kan orsaka en lätt stickande och bedövande effekt på tungan. Dessa ?? stickande känsla ?? användes av indianerna för att bedöma kvaliteten på anläggningen. Som herbalist hittar jag här intressanta eftersom vi är så svåra ämnen kan förstå genom att använda våra sinnen enklare. Vår kropp är en vetenskapligt instrument upptäckt. Röd rudbeckia, stickningar eller stickningar han inte?
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha