Den tjeckiska köket: Vepřo knedlo zelo

Cyrillus Brodd December 27, 2015 Näring 19 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tjeckien är ett vackert land där mycket skönhet att upptäcka. Vacker natur, fascinerande städer och en imponerande historia och kultur Tjeckien gör en intressant semestermål. En stad resa till Prag är mer än värt det. Gör här redan vet nationalrätt i Tjeckien, Vepřo knedlo zelo och läckra tjeckiska öl.

Den tjeckiska köket

I den tjeckiska köket använder enkla ingredienser, som används för att skapa läckra rätter. Tjeckiska köket har många influenser från grannländer som Ungern, Österrike och Tyskland. Men det finns också äkta original tjeckiska recept. Ingredienserna i den traditionella tjeckiska köket består främst av produkter som kan växa hemma, såsom spannmål, baljväxter, potatis, fläsk, kyckling och nötkött. Den tjeckiska köket är en fantasifull köket med enkla ingredienser.

Öl

Vem vill smaka på atmosfären och tjeckiska nationella köket måste besöka en av de typiska tjeckiska restauranger eller öl hus där och beordrade nationalrätten Vepřo knedlo zelo med en öl. I Tjeckien är ett faktum förtjust i öl. Det finns i Tjeckien då också många bryggerier. Tjeckien har mer än 470 ölsorter. Välkända tjeckiska öl inkluderar: Pilsner Urquell, Budweiser Budvar, Gambrinus, Staropramen, Radegast och Bernard. Den mest berömda ölhallen i Prag är U Fleku och är mer än värt ett besök. Regelbundet den tjeckiska atmosfären här betonas ytterligare av lokala dragspelare. Detta gör Tjeckien-upplevelse komplett.

Vepřo knedlo zelo

Domstolen Vepřo knedlo zelo består av fläsk med surkål och klimpar. För att göra nationalrätten i Tjeckien Vepřo knedlo zelo för fyra personer, behöver du följande ingredienser:
 • 800 gram fläskkotletter
 • 800 gram surkål
 • Blomma
 • 2 lökar
 • Kummin
 • Salt
 • Socker
 • Vitlöksklyfta
 • Nötkött kub
 • 2 ägg
 • Kopp mjölk
 • Semi vitt bröd 400 gram

Klimpar
Skär skorpor av vitt bröd och skär brödet i små tärningar. Tillsätt två slagna ägg, mjölk och en nypa salt. Blanda hela tills en fast massa bildades. Låt massan vila i en halvtimme. Blanda degen igen och göra bollar. Låt kulorna vila en halvtimme och sedan stek dem i het olja tills gyllenbrun. Istället för dumplings, kan man till exempel göra potatismos. Det smakar också mycket bra med fläsk och surkål.
Kött
Under den tid som degen för dumplings måste vila kan du börja med att förbereda köttet. Ta köttet med salt, kummin och eventuellt med lite vitlök. Baka pork chops tills de är ljusbruna tillsätt sedan vatten och buljongtärningen. Sjud på svag värme i en timme eller tills gjort.
Surkål
Medan köttet sjuda surkål kan framställas. Skär löken i strimlor och stek löken tills de är ljusbruna. Koka surkål kokas i vatten och sedan lägga salt, kummin och lök. Slutligen måste du smaka vitvinsvinäger och sockertillsatser
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Överdriven svettning
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha