Den Tallgrass Prairie i Flint Hills, Kansas

Som namnet antyder, Tallgrass Prairie i Kansas, USA, ett ekosystem av en prärie med särskilt höga gräs. Bokstavligen översatt Tallgrass innebär förutom högt gräs!

Tallgrass Prairie

Under vårt besök i början av juli, var gräset ca 30 cm hög, men i slutet av augusti kan det ta upp till nio fot eller 2,70 meter hög växa! Eftersom regnperioden var våtare, kommer gräset att växa högre. I oktober faller gräset dör och fungerar som mat för jord och rötter så att den kan växa igen efter vintern.
Tidigare omfattade denna typ av prärien nästan hela centrala delen av Nordamerika. Bildandet av hela regionen går tillbaka till Perm eran, 250 miljoner år sedan. Efter opstulpen av Klippiga bergen och utbyggnaden av inredningen, var det senast omfattas av en stor innanhav. Djupa lager av kalksten avsattes som inlåning, vilket i sin tur var täckta av lager av sand.
Efter torkning av inlandet fanns en stor slätt som så småningom växte höga gräs, vilket utlöste bildats för de uppskattningsvis 80 miljoner bison, indianerna som matade dem själv och andra arter, som följde bison.

Boskap

Under och efter kolonisationen fanns det bara några få nybyggare jordbrukare i denna region, eftersom marken är för brant och stenig för jordbruk. Skiktet av bördig jord över kalksten här eftersom alltför tunn för att plöja. Jordbruket är därför praktiseras i stor utsträckning i den västra delen av delstaten Kansas.
Men å andra sidan kalkstenen orsakar större fukt genom att hålla regnvatten, så att marken var utmärkt för jordbruk.
Byggdes 1880 Stephen F. Jones, en framgångsrik boskaps baron, Z Bar / Spring Hill Ranch. De bestod av ett hus med 11 rum, en massiv lada dammig spannmålsmagasin i tre våningar, en skola som består av ett klassrum och en Icehouse. På toppen av kullen fanns det en källa.

Tallgrass Prairie National Preserve

År 1994 ranch köptes av ett privat initiativ, National Park Trust. Denna grupp strävar efter att hantera naturresurser som är utrotningshotade, och för att bevara dem för eftervärlden.
Gruppen köps av en Mr. Bass, en förmögen Texas Cattle Baron, ett område på cirka 11.000 acres eller 4500 hektar, och strävade efter att hålla den allra sista delen högt gräs Prairie!
Den preservaat har upp till 450 arter av växter, 150 arter av fåglar, 39 arter av reptiler och amfibier och 31 arter av djur. Den panoramautsikt över de böljande kullarna är mycket trevligt, och sikten är så gott som hämningslöst av buskar eller träd.
Vart fjärde år är nästan brände ner hela ytan, som inte bara ger näring åt jorden, men också eliminerar de importerade buskar och träd, som annars skulle växa över den ursprungliga floran. Även tidigare prärien brann regelbundet ner av blixten.
Indianerna konstaterade att efter sådana bränder prärie bison dök upp i stort antal för att livnära sig på de unga skotten av färskt gräs. Tillsammans med bison faktiskt verkade andra djur som svart björn, antilop, puma och varg. Eftersom indianerna levde av buffel, korsade de själva ofta prärien i brand ...
Efter öppnandet av staten för koloniseringen tillhörde nästan hälften av marken till den federala regeringen och järnvägarna. Detta förhållande är aktuell inte förändrats mycket. Hälften av marken ägs lokalt, men den andra hälften tillhör ägarna utanför staten.
Det finns fortfarande en stor boskapshjord på preservaat, inklusive men ej begränsat Hereford, Black Angus och Charolais nötkreatur. Texas Longhorns människor inte ser, men som man kan beundra vägen någonstans ...
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha