Den östeuropeiska marknaden Pasar Malam

Pasar malams de årliga marknader som besöks i hela landet. Marknaderna sprang upp runt den 17: e århundradet där handlare och industri möts. På grund av verksamheten fart de organiserade ett möte börsen, där befolkningen var involverad så mycket som möjligt. Det uppstod en kombination av en fancy-rättvis och ett tivoli. Runt 60 marknader i Nederländerna var inblandade och blomstrade intresset för Indo kulturen mer och mer.

Historia

Många undrar fortfarande om de Pasar malams kommer ifrån. Och vad de inte vet är att dessa marknader för 200 år. I den 17: e århundradet, organiserade en händelse i Batavia för befolkningen. Det fanns handlare och industriie tillsammans. Allt detta under ledning av överste Cambier. Detta skedde på den tidigare Place Royale. Festen varade exakt en månad varje dag från 18.00 till 23.00h. Partiet var då Pasar Gambir kallade eftersom händelsen var på östra sidan av järnvägsstationen. Stationen hette oavsiktlig Setasiun Gambir. Runt 1817 ändrades namnet till Pasar Malam, eftersom martkt huvudsakligen hålls på kvällen. Se varför Pasar Malam = = marknaden och kväll.

Första pionjärerna i Nederländerna

Sent 50-60 drog de första grupperna av indoneser, Moluccan, nederländska folket bort från sin moderlandet och gick in i vida världen. Och så de tog en bit av sin egen kultur. De två viktigaste och mest glid platser i Kalifornien och Nederländerna. Mr. Yunus var en av de första pionjärerna som organiserade Pasar malams i Nederländerna. Sedan följde författaren "Tjalie Robinson" M.Ferdinandus / Tjokro. Och naturligtvis Mr S.Muller. År 1959, den första Pasar malam av Tjalie Robinson organiserade i dåvarande Haag zoo, nu inrymmer Provincial House och kontoret för avdelningen för offentliga arbeten stå. Då var det hölls i Haag Houtrusthallen och sedan i Haag Malieveld. Endast i 2009 ändrades namnet till Tong Tong Fair eftersom förutom de många marknader och spiltor, en festival är vad det handlar om indisk kultur. Kulturen människor med europeiska och indonesiskt ursprung.

Vad som erbjuds är

Tanken verkar i Nederländerna fantastiskt att fånga på. Intresset för Indo-kultur frodas alltmer op.De marknader har allt spännande. Här är en lista över vad man ska titta på och är till salu på Pasar malams.
 • Indo-musik
 • dans
 • Orientalisk mat
 • Oriental frukt och grönsaker
 • asiatiska sniderier
 • kultur
 • orientaliska möbler
 • mattor
 • antikviteter och bilder
 • Alla
 • dekorationer
 • möten och möten

Kända gäster på Pasar malams

Naturligtvis finns det inte kändis gäster på dessa marknader som spelar sin musik för allmänheten. En av gästerna är Auntie Lien föddes i Indonesien. Född som Wieteke van Dort den 16 maj 1943 i Surabaya. En annan välkänd sångare Lonny Gerungan, emigrerade han vid en ålder av 21 till Nederländerna. Under 90-talet bildade han tillsammans med Justine Pelmelay duon Justine & Marlon. En annan välkänd Indo-rockband som heter The Night Riders ofta kommer till Pasar malams, de levererar ett bra resultat och musik av god kvalitet.

Typiska orientaliska snacks och drack:

Pasar malams finns också många goda snacks och drack benuttigt. Här är några produkter:
 • Tjendol, iskallt dryck gjord av socker och kokos. Strängarna som ingår i den kommer från Katjang idjobonen.
 • Gado Gado, kall rätt gjord av kokta grönsaker med ris och jordnötssås
 • Sateh Babi, eller grillad på grilla fläsk på spett
 • Loempia
Gado gado recept
recept Tjendol
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Vad en massa skit och inte sanningen att den första postkoloniala pasar malam av TR, grundades 1959. Du firade 50-årsjubileum under 2008. Så det första 1958 och väl av Mary Brückel Beiten. Genom att hålla denna lögn hela, är du fortfarande arbetar på pasar Mary B "tillbaka" för att bygga, hår gör fortfarande under mattan killarna är skurkar. Ledsen för det!

Den första pasar malam gavs 1936 av inrikes i Haag. Den första efterkrigs pasar malam grundat och grundades av Mary Brückel Beiten firades 1958. Som 50 jubuleum 2008. Då hoppas jag detta nonsens som du skriver kommer att ändras inom kort.

Hur lång tid innan Boone familjen inser sitt misstag att tro att det första pasar malam i postkolonial tid var inte i Nederländerna 1959, då 50-årsdagen vierd under 2008. Det är inte sant! Som Florine Kungen säger att det är som ett barn att bli ett år. Det innebär att förekomsten av barnet var för ett år sedan, en födelse pengar som en levande med ett födelsebevis. Förstår du att Mary Brückel-Beiten, T. R. kunde inte längre förtroende, och meningsskiljaktigheter uppstod när han börjar skriva fel året? Mary Brückel Beiten gav T.R. Initiativet till bladet Tong Tong, berättade hon för mig själv oralt i Dec.1957.Tjalie Robinson åberopat i sin skrivelse av oktober 3/1957 att hjälpa Brückel Marias. Han säger: jag bokstavligen be er om hjälp, allt du gör är rätt, och all din myndighet förblir din egen. Han var då i desperation till jubelent, när Mary Brückel honom den första upplagan skickas till nyår 1958. Efter organiserade Mary Brückel-Beiten med alla VIN medlemmar och var också chef för cabaret kväll Tong Tong Stambul för genomförande i April 1958 för drottning juliana och minister Margaret Klompe. Tjalie Robinson kommer jämna steg med efterfrågan under repetitionerna för cabaret: "Vem kan hjälpa mig med ett namn på min nya papper". Här är han igen en verdraaisel som början pasar med fel år. Tag sedan säger Arsath Roin, Tong Tong warom inte gillar vår cabaret natten, bara så kopierade Mary Brückel Beitens cabaret kväll. Tjalie Robinson har sina egna initiativ där han får ett heders innan, han var en populär indisk komiker och schijver. Han inte vinna den populära tävlingen Mary B. För det. Men det betyder inte att Mary Brückel Beiten organiserade och grundade den indiska samhället, detta också är gett honom ära. Jag hoppas att rättvisan existerar fortfarande i Nederländerna enligt det indiska folket. Mary Brückel får äntligen äran de förtjänar för vad de gjorde för den indiska samhället. allt de gjorde är fortfarande upp till nu pågår som pasars och accepterar vår kultur och indisk mat till holländska sedan 1946 hon var avgörande för integration med Nederlanders.Persoonlijk jag alltid kvinnor som är män geintimideerd.Dit verkar så långt i denna fråga tydligen. Kvinnor som deltar med förtryck av några män, jag har inget värde.

Den första pasar malam grundades inte av Tjalie Robinson 1959, vilket är en lögn som redan i år för att göra honom personen. Jag har bevis på att Mary Brückel Beiten var den enda med egna pengar den första pasar malam grundades 1958. Som barn ett år blir barnet hade redan ett år årsdagen så. Samma sak med den första Pasar den 1: a årsdagen firades efter den första årsdagen av den första årsdagen 1959.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också