Den snöbollseffekt

Den snöbollseffekt hänvisar till det faktum att själv en händelse kommer att stärkas ytterligare och ytterligare, som en snöboll som rullar ner och blir större och större. I ekonomi och marknadsföring, finns det funnit olika tillämpningar av snöbollseffekt. Vad är det här?

Ekonomisk snöbolls

Multiplikatoreffekt
När vi talar i makroekonomi över en snöbollseffekt, beskriver en detta som "multiplikatoreffekt". Om regeringen investerar i ekonomin kommer denna ökning orsaka BNP. Eftersom investeringar, kommer detta att ske i ett gynnsamt ekonomi leder till orsaken till extra inkomster, vilket i sin tur kommer att leda till extra konsumtion. Detta innebär att det finns mer pengar och högre sysselsättning.
Den "ekonomiska" snöbollen blir större och effektivare. På en mindre ekonomisk omfattning, kan det finnas en multiplikatoreffekt, tänk bara på ett framgångsrikt affärsprojekt. En butik som lockar fler och fler kunder kommer rutinmässigt se ökad försäljningsvolym. Det är därför det finns så stort intresse från företag och organisationer knutna till god marknadsföringssed.

Marknadsföring

Genom marknadsföring, klassiskt definieras som "något som ett företag kommer att göra för att se till att försäljningen av en produkt, bra eller service ökar," bolaget kommer att försöka ge en positiv snöbollseffekt så snart som möjligt. En bra marknadsföring och reklam är viktiga.
Viral marknadsföring
Inom marknadsföring är mycket viktigt viral marknadsföring. Genom att öka det sociala nätverket försöker att höja anseendet hos en produkt eller tjänst. Detta sker ofta surr: word-of-mouth reklam. Word-of-mouth reklam är känd för att arbeta exponentiellt. Exponentiellt vill säga den proportionella förstärkningen beror på storleken. Antag att det finns en person reklam och vissa människor fastnar i: eftersom de berätta den igen genom att mängden människor ökar stadigt och fler och fler människor är informerade.
Sociala medier
Reklam via sociala medier och hoppas att människor samla det och kommer att sprida sig vidare är också ett slags snöbollseffekt man vill uppnå genom marknadsföring. Detta är dock inte bara att sälja produkter eller tjänster, men också att få dagliga nyheter i omlopp. På grund av den starka närvaron av nyheter på sociala nätverkssajter, är det lättare att nå en stor publik. Denna nyhetsbyråer hoppas att så många människor kommer att fortsätta att sprida nyheten.
Detta kan enkelt göras med "dela" på Facebook. Reaktionerna är ofta delas upprepade gånger på Twitter från kändisar, så denna nyhet också välja och dessa ytterligare reaktioner i rampljuset kommer att stå. Detta har till resultat att det också kommer att uppstå en storm av reaktioner. Ju fler människor läser en ny omständighet, desto mer kommer det också att svara. Det är en snöbollseffekt. Internet erbjuder därmed en utmärkt plattform för att göra snöbollseffekter har uppstått och är ett mycket effektivt sätt att göra marknadsföring.

Dominoeffekt


 En dominoeffekt kan liknas vid en snöbollseffekt. Detta en enda händelse är ansvarig för uppkomsten av en ständigt nya händelser sätta ihop i rörelse. Ett exempel är när exempelvis exploderar ett kärnkraftverk, härmed giftiga gaser och dessa gaser har en inverkan på människors hälsa mm ??
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha