Den sjätte vecka i livet för en valp

Jimi Hammarström Februari 29, 2016 Natur 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sex veckor efter förlossningen. Är valparna redan ganska stora och stoja alla mycket. Du kommer att ha dem umgås så mycket som möjligt och måste vara potta utbildade. De avmaskade för tredje gången. De får sin första vaccination. Efter denna ympning, kan de trampa på den. Vill du sälja valparna, då du nu måste göra stora insatser genom reklam och nätverk. Valpar kan ändra det bästa av befälhavaren runt åtta veckors ålder.

Worming

Vid sex veckor efter födseln, bör valpen avmaskas för tredje gången. Första gången var i två veckor, andra gången fyra veckor. Det enklaste sättet med denna spruta Dogminth. På sprutan finns en praktisk dosering per kilo. Bara så att du vet exakt hur mycket du behöver för att spraya i munnen. I sprutan betyder nog för 24 kg. Där kan du redan lätt ett dussin ungar ta itu med. En spruta kostar cirka 10 euro. Även stora hundar bör avmaskas regelbundet, ungefär två gånger om året. För stora hundar kan du också använda sprutan Dogminth, men för en stor hund du kommer snart att dö plötsligt behöver en helhet. Hundar är oftast inte så trevligt. Mer praktiskt, är det därför, för att ge pelletar, såsom, till exempel, Drontal Hundar. Gömd i en köttbit eller någon kött eller ost hund sväljer det snabbt utan protest.

Vaccinering

Valparna dricker vanligtvis inte mer från modern, vilket minskar immunitet som de har byggt upp genom collostrum snabbt. Därför är det viktigt att de vaccineras. Vissa veterinärer kommer att ge två injektioner. En av sex veckor, och en andra, en upprepad inokulering, vid åtta veckor. Andra veterinärer ger en full valp spruta, som skyddade djuren tills de är tre månader. Priset på injektionen beror på vet att granska. Vissa kommer att be om 10-12 euro per spruta, cirka 20 till 25 euro.

Annonsera

Ytterligare två veckor och valparna kan lämna boet. Så det är hög tid att börja annonsera på ett effektivt sätt. I Nederländerna inga problem, kan du helt enkelt sätta valparna på webbplatser och i tidningar. I Belgien är det en annan sak. Inga annonser på webbplatser, även i tidningar, om du inte har ett godkännandenummer. Kvar som alternativ: vädjan till din adressbok öppet drag och vänner, med dina ungar går gå runt, en affisch i ditt fönster klamra hemma, hänga en affisch i bilen, etc. Vad är tillåtet är reklam i specialiserade djuraffärer, under förutsättning att deras avtal och annonsering i facktidskrifter såsom djur Woof och hjärta för djur.

Städning

Valparna blir renare i sömnen. De kommer att skrika och gnälla när de borde, eftersom hundar inte gillar att marken sitt bo. På sommaren är det lämpligt att sätta dem rakt in i trädgården. De lär sig det bästa de har att gå utanför för deras kissa och deras lugg. På natten, kommer de fortfarande att ha tre timmar. Vid en olycka är det viktigt att vara särskilt arg på valpen. Valpar har ett kort minne. När de får sin åska, de vet inte längre vad de har gjort fel.

Bil sjuk?

Nu är valparna är vaccinerade, kan de gå vidare. Det är bra att även få dem används till bilen. Till exempel är risken för bil sjukdom senare mindre.

Vid steg

Efter vaccination, valparna kan på gatan. Köpa små kragar och kedjor och låta dem vänja till gatan. Det är något annat än trädgården. Det mjuka gräset byts ut mot hårda stenar och de står inför andra ljud, till exempel bilar som de Snille, cyklister, vandrare och barn som gråter och skriker. Återigen, detta är en del av umgänge. Ju fler visningar får en valp vid ung ålder, desto lättare blir det senare.

Lukta hund hemma: hur får man på det sättet?

Nu valpar för så länge i vårt hus och åtminstone någon gång ha en olycka, börjar huset ibland att lukta en liten hund. En bra sväng med en bra skvätt Dettol att desinficera vattnet och låt huset luktar utsökt färsk. På säten och filtar kan du spraya lite EcoPet. De flesta produkter bara dölja lukten, men inte ta bort honom. På EcoPet här är annorlunda, eftersom läkemedlet bygger på enzymer som bryter ned luktmolekylerna accelererade. Själva produkten är luktfri, och ändå lukter så försvann. Du kan köpa det till exempel "Blokker".
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha