Den självrengörande förmåga av lungorna

Det händer ofta att lungorna beskattas extra, exempelvis ofrivillig exponering för rök, dammpartiklar eller mikroorganismer. Lungorna kan tyckas mycket sårbara men har lyckligtvis över tre försvar. För det första, i näsa och svalg, tvåa i slemhinnan i lungorna, och slutligen ange T-celler och makrofager att arbeta för att förstöra oönskade inkräktare. Totalt, dessa tre mekanismer är självrengörande förmåga lungorna. Vi själva kan lungorna fortfarande hjälpa med gott exempel, att ånga eller att söka ytterligare frisk luft.

I vilka fall lungorna bör rengöra sig själv?

Lungorna försöker alltid att inandas bakterier, virus, damm och fungerar som tillbaka eller förstöra. Men ibland lungorna är extra kostnad och sedan lungorna måste arbeta ännu hårdare. Som exempel kan nämnas exponering för damm under slipning och sysselsättning hemma, eller om du bor på en trafikerad väg med massor av fina partikelutsläpp. Även om du har tillbringat en hel del inom lungorna får för mycket damm inuti. Och naturligtvis, när du utsätts för rök eller när det finns många influensavirus sprids, inklusive lungorna har en hel del att arbeta för att rena sig själv.

Lungorna kan tvätta sig själva, men hur de gör det?

Vi tror ofta att lungorna är sårbara och oförmögna att försvara sig hårt, men lungorna har en god förmåga att rena sig aktivt. Vi kanske kan urskilja tre försvar.
Den första försvarslinjen: näsa och hals
När de utsätts för mycket damm blir den första att utsöndra näsan mer fukt. Detta är ett sätt att lagra dammet omedelbart i fukt, så att dammet inte vidare kommer in i näsan mot lungorna. Om du senare blåsa näsan kommer alla extra skräp, damm som lyckligtvis inte tas in i lungorna. Även i halsen håller fukt en hel del damm från en sådan damm inhaleras genom munnen. Hals och näsa bilda den första försvarslinjen som gör att lungorna att delvis skydda sig mot virus, bakterier, damm och normala grövsta partiklar.
Ett exempel i vilket en hel del damm i näsan kommer under målningen av trä eller beläggningar. Det bästa är att använda professionella munnen lock, eller gör slip i luften. Under slipning meddelande snart att näsan börjar LIPANDE och du börjar hosta lite. Detta är ett tecken på att damm i näsan och halsen har spillts och stoppas delvis på dessa områden.
Den andra försvarslinjen: slem och flimmerhår i lungorna
Flimmerhår i lungorna, damm och mikroorganismer som oväntat väl hamnar i lungorna kommer att absorberas i slemhinnan i lungorna, detta slemlager sig kontinuerligt uppdateras. Det är detta skikt av slem som lungorna bort avfall. Innan damm i slemlagret allt gjordes först varmt och fuktigt i halsen och luftstrupen. Kall vinterluften är redan upp till 30 grader i lungorna. Lungorna innehåller cilier, som är omgivna av en perciliaire skikt, är detta skikt består av vatten och vissa stora molekyler. Fungerar perciliaire skiktet som ett slags mekanisk borste som det slemskikt som ligger ovanpå riktningen driva upp luftstrupen. Detta system utgör den andra försvarslinjen som lungorna kan rena sig själv. Fint damm och andra små partiklar på detta sätt fungerade ut ur lungorna. Den slem utvisas utanför svälja du obemärkt, men det kan vara så mycket att det bildas en tjock bunt av slem på en gång och du måste hosta dem. Inträffar ofta efter varm mat lite extra slem som kommer upp.
Den tredje försvarslinjen: slaget vid den mikrobiologiska nivå
De minsta partiklarna kan inte stoppas av cilier och slem. Partiklar mindre än 0,1 mikrometer är ökänd. Dessa minsta partiklarna kvar i alveolerna, och det kan skada cellväggarna av blåsor. Skadade alveolerna kan inte återställa. De minsta partiklarna att vi blir sjuka vid virus eller bakterier, och damm kan orsaka inflammation och feber. Om giftiga partiklar från att komma in i blodomloppet ökar risken för hjärtsjukdomar, särskilt rökare har en mycket större chans att hjärtattack. Och människor som lever på en upptagen väg och en hel del fint damm komma i livet några månader till ett år kortare. Lungorna kan också gärna på den mikrobiologiska nivån striden, men kommer inte att vinna varje strid.
Makrofager
En makrofager med uitstulpingenOp cellnivå gäller makrofager och T-celler att dammpartiklar, virus och mikroorganismer kan åtgärdas. Eftersom alveolerna är extremt sårbara på grund av sin tunna epitelskikt, naturen ?? ?? utarbetat ett system där makrofagerna endast agera i verkliga nöd. Makrofagerna producerar ett protein intregine som slår på epitelcellerna i alveolerna, i sin tur, till framställning av ett protein TGF-ß, som håller makrofagerna på plats i vävnaden. Vid låg risk, kommer makrofagerna därför inte vidta åtgärder. Om det finns några farliga inkräktare i alveolerna kommer då att producera intregine slutar så att även stoppar produktionen av proteinet TGF-ß är makrofagerna släppa loss och tillsammans med T-celler för att göra sitt jobb. T-cellerna efter att kampen för att enzymet MMP9, säkerställer detta att makrofagerna åter bli känslig för TGF-ß, makrofagerna återgå till sitt viloläge. Någon konflikt av T-celler och makrofager möjliggör bildandet av ärrvävnad och minskad lungkapacitet, vilket är anledningen till att makrofagerna bara komma till handling på verklig nödsituation.
T-celler
Förresten, T-cellerna i lungorna verkar se annorlunda ut än den vanliga ?? ?? T-celler någon annanstans i kroppen. T-cellerna i lungorna själva verkar ha helt redigeras på deras funktion i lungorna. Tidigare trodde man att, under T-cellimmunitet till ett influensavirus från blodet, till exempel, måste transporteras till lungorna, verkar det nu att de redan är närvarande i lungorna och även redan fungera som minnesceller. Dessa särskilda T-celler fokus som makrofager främst på de farligaste inkräktarna och bara komma till riktiga akuta insatser.
Tillbaka till exemplet av trä slipning eller färg. Bli inte överraskad av den, om du fortfarande dagar slipning jobb känns lite febrig och kvavt. Antagligen finns det också fint damm i lungorna och blodomloppet och slutade hans lungor på mikrobiologiska nivå arbetar för att ta itu med de skadliga partiklar.

Vad kan du göra för att hjälpa dina lungor?

Vi har sett att lungorna har tre mekanismer för att inte låta oönskade inkräktare ut igen för att arbeta, eller att förstöra mikrobiologisk nivå. Men du kan göra själv ett antal saker för att hjälpa dina lungor.
Ångande hjälper!
Genom att blanda några droppar av eteriska oljor i kokande vatten, kan du gå ångande bra. Eucalyptus är mest kända, men också tallolja, timjanolja eller mintolja gör väl. Eucalyptus är antibakteriell och antiviral och löser slem väl. Ångan gör flera saker, det värmer i lungorna och därmed blodkärlen, vilket gör rengöringen uppmuntras. De cilier är aktiva, och slem är lös och genomförs snabbare. Förvänta sig som ingen värld underverk, men du kommer att märka att under en ånga session lossa några små klickar slem, som du sedan kan spotta ut. Ångkokta de röda blodkropparna blir aktiverade och därmed inspelningen är mer syre och transporteras, är det anledningen till att du känner ljusare och mer kraftfull efter en ånga session. Ångkokning är bra för dig, men också lungan fonden rapporterar att ånga är bra för lungorna hos personer med bronkit.
Andra metoder för att hjälpa de friska lungor
I slutändan, alla frisk lunga användande mest uppenbara, men här är några punkter som är bra för lungorna:
  • Frisk luft, utanför hans
  • Motion och idrott
  • Bra kost
  • Ta tillräckligt med vila vid överbelastade lungor
  • Hålla huset rent
  • Flytta, om möjligt, för en renare miljö
  • Andas in genom näsan så mycket som möjligt
  • Undvik rök
  • Distansera dig från stinkande bil och motorcykel trafik

Slutligen, tvätta händerna får ett särskilt hedersomnämnande. Förebyggande är bättre än att bota, minskar frekvent handtvätt antalet mikroorganismer som inkluderar in genom lungorna i kroppen betydligt. Så om du har varit utanför, eller till snabbköpet eller annan offentlig plats, sedan tvätta händerna är det första du bör göra hemma.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha