Den sabeltandade tigern, en katt från förhistoria

Tue Sandin Juli 12, 2016 Vetenskap 23 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den sabeltandade tigern är även känd som "smilodon". Däggdjuret var en stor katt från förhistoria. Han hade iögonfallande tänder på den sida av hans tänder. Det fanns även en tid då han sida vid sida med den primitiva människan levde. Har troliga scenarier har skett där båda kämpade med varandra. Vilken typ av sabeltandade tigern var den största, och hur han förföljde? Varför forskare tror rovdjur inte på grund av livsmedelsbrist är utdöd?

Ursprunget till sabeltandade tigern

Den sabeltandade tigern är också känd som smilodon. Familjen där han är täckt är "Felidae", eller "katter". Han är inte direkt relaterade till dagens tiger eller katt, som orsakar förvirring på grund av sitt namn. Hans förfäder var bland de "synapsids". Dessa var däggdjur liknande reptiler med stora tänder. Den förhistoriska rovdjur har cirka 42 miljoner år. Omkring elva tusen år sedan arten dog ut. Detta var om slutet av Pleistocene eran till början av Haloceentijdperk. Detta tyder på att rovdjur sida vid sida har levt med den primitiva människan.

Mått och andra egenskaper

Köns smilodon klassificeras i tre olika typer:
  • Smilodon Fatalis
  • Smilodon gracilis
  • Smilodon populator

Forskarna tror att det var en period då de kom tillsammans. Den smilodon populator var den största av de tre arterna. Han kunde nämligen nå en längd på nästan tre meter. Han var också upp 1.20 lång och vägde upp till cirka fem hundra kilo. Smilidon gracilis var den minsta av de tre. Den här arten kan nå en vikt på "bara" ett hundra kilo. Han var också den första typen av sabeltandade tigern.
Enorma hörntänder
De två hörntänder för att se överkäken var även när munnen var stängd. Att använda hans mandibles, hade han sin mun öppna. Möjligen hans tänder användes under jakten.

Jakt

Forskarna misstänker att jaktstil skilde efter typ. Detta var på grund av skillnader i vikt och specifika eetbehoeften. Smilidon gracilis inte väger mycket och hade därmed möjlighet att klättra i träd. Från en hög gren han kunde vänta lugnt och oväntat angriper en intet ont anande offer. Den smilidon Populator kunde dock inte. Detta var på grund av sin enorma vikt. Förutom han behövde mer mat att förse kroppen med tillräcklig energi. Man misstänker att han kommer regelbundet gick proaktivt jaga för att fånga mer och större byten. Han jagade inkluderar noshörningar, elefanter, mammutar och gasell.
Praktiskt samarbete
Förmodligen jagade smilodon populator i grupp. Forskare har funnit bevis för stora sår som hade läkt. Normalt kan djuren inte överlever ett sådant sår eftersom de inte kunde jaga. I en flock skulle de förmodligen ha fått mat från arter att överleva.

Habitat

Den förhistoriska rovdjur kom över Amerika. Många fossil har hittats i La Brea tjära gropar i Kalifornien. Olika bytesdjur kom att sitta tjära företag lämnar rovdjur kom. Då de också fastnat i tjäran. Resterna av dessa förhistoriska djur så småningom upptäcktes av arkeologer.

Mystiska försvinnande

Det är oklart vilken av de sabeltandade tigern blev slocknad. Forskarna trodde först att uppkomsten av människan och / eller klimatförändringarna spelat en roll. Efter en bättre analys av tänderna var att se till att det finns tillräckligt med mat var närvarande under denna period. Under livsmedelsbrist skador rovdjur eftersom deras tänder medan man äter de sista resterna. Forskarna måste inse analysen kunskap med hjälp av 3D-grafik. Det togs hänsyn till vid denna process det faktum att större tänder bryts ned snabbare.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Allt om spindlar
Nästa artikel Duty donera 2012
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha