Den Ringlet är en fjäril

Ennert Lindbergh Februari 27, 2016 Natur 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En fjäril med namnet: Ringlet. Har det en relation med en ko? Eller en fågel fink? Är det kanske en svart eller röd-färgad brokig fjäril? Eller bara färgen på en manlig finch? Ringlet fjäril som det har ingenting att göra med en ko eller kontrollera men det finns en anledning till namngivning.

Namngivning för Ringlet

Den Ringlet vi kan se flygande i midsommar. Varm och varm och Ringlet börja titta på skuggan, till skillnad från de flesta av de fjärilar som vi bara ser fladdrande i solen. Korna i mitten av sommaren ser ut skuggiga platser när de betar. Anledningen till att de sågs tillsammans med många koevinkjes i skuggiga platser. Används också för att vara ett stort antal fjärilar märkta fästing innan den gavs till namngivning som vi känner det i dag. Och så denna fjäril till sitt namn: Ringlet.

Utseende hos en Ringlet

Den Ringlet är en fjäril och tillhör Nymphalidae familjen, som också hör bland sand ögon. Utseendet på Ringlet är mörk. Den övre delen av veined vingarna är brunaktig till svart. Precis dykt verkar manliga fjäril svarta vingar har mer än brunaktig, men så småningom blir de mer brunfärgade. Honan är på toppen av de främre vinge tre eyespots och hanen finns två eller stråknäckare och de är helt saknas. Ving kanterna är vita fransar. Undersidan av vingarna är ljusare bruna med fem gula rimmed ögon fläckar i både manliga och kvinnliga. Den kvinnliga Ringlet har en något gyllenbrun pollinering. Dessutom kan de gula cirklar till stråknäckare i den kvinnliga, ibland fortfarande något synligt på ovansidan av vingarna. Spännvidden av vingarna är 35-42 millimeter.

Habitat

Den Ringlet fjäril är ett vanligt och förekommer i Nederländerna på sandjordar i öst och i sanddynerna i Zuid-Holland och Zuid-Kennemerland. Tillsammans skogskanter med buskar, naturbetesmarker, skogsstigar, grusvägar med häckar och häckar, öppna platser i skogen och blommiga vallar längs större floder. Där värdväxterna är ägg från Ringlet. Värd växter timotej, stor rävsvans, lila hed gräs, orchardgrass och säga.

Efter

Sökroboten Ringlet övervintrar i den tredje etappen, spinning vid basen av en värdväxt i en tunna sidor. Vid milt väder under vintern, larverna äter på vintern. Den ide larv kan vara elva månader caterpillar innan förpuppning är klar till fjäril. Från mitten av juni till mitten av augusti, kan vi se koevinkjes flyger sedan igen. Även i dåligt väder, flygande koevinkjes. Fjärilen har en flygtid bara två veckor. Hanarna göra en hel del patruller där de följer ofta skogsstigar eller skogsbryn på jakt efter kvinnor. Honorna tillbringar mycket tid på att leta efter nektar. Nektar av björnbär, krydda drottningar och åkertistel. Äggen läggs i luften och falla i gräset. Den grå-brun, kan korta, håriga larver ses från augusti. ?? De söker mat på natten och vila under dagen vid basen av värdväxten. Den Ringlet flyger en generation.

Fakta

  • Den Ringlet öppnar bara vingarna svalna men soligt väder för att värma upp.
  • Koevinkjes kan också ses när vädret inte är så bra. Molniga dagar och även under lätt duggregn de flyger förbi.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha