Den oskyldiga Cricket

Den lilla utrotningshotade djur är inte så oskyldig som det verkar. Cricket är en sällsynt djur och har mycket speciella egenskaper. Det finns få människor som vet om detta djur än mindre sett en i verkliga livet. Cricket var nyligen på den röda listan över hotade arter.

"Veen'mol

Namnet säger allt. Den lilla man älskar enda möjliga grunden så mjuk. Veen har den typen egenskaper. Det är vanligt i mellersta och södra delen av landet, i norr nästan. Även i Italien och södra Frankrike är cricket för. Torra tuffa mark är inte cricket, sweetest han gräver i mjuk, fuktig jord. Nära till vattnet idiaal. Han gräver cirka två cm under jord och kan vara precis som en mullvad mycket snabbt bakåt och framåt rör sig i sina hemgjorda korridorer. Han har också precis som en mullvad breda kraftiga frambenen vilket ger ett mycket bra grävare.

Speciell

Cricket har anmärkningsvärda funktioner. Han kan inte bara snabbt flytta underjordiska men ovan jord, kan han röra sig snabbt. Eftersom han inte är ett däggdjur men en syrsa han har mycket starka bakben och vingar, naturligtvis. Med dessa vingar kan han flyga några meter över marken. Han gör inte ofta, oftast först i maj och juni. Som en mullvad cricket i sig kan inte bara flytta under jord och i luften, men han kan simma bra. Du kunde inte lätt att säga att det är en cricket, men det är verkligen fallet, cricket sjirpt som andra syrsor, du huvudsakligen höra dem på morgonen innan solen går upp.

Köttätare?

I hemlighet cricket är en mardröm för jordbrukare och för dem som gillar att vara en vacker blomma-säng i trädgården. Cricket gräva bara underjordiska korridorer, som han möter på vägen zjin rötter, biter han bort det eller äta dem. För ogräs kan också vara en fördel. Mot det han äter inte bara rötter, men tittar upp på små djur som han själv, medan du kan tänka på daggmaskar, larver och andra insekter. Han själv äts av större insekter och däggdjur, såsom jordlöpare, katter och möss.

Förökning

Man syrsor kvittra att sitta i öppna sina passager för att fånga uppmärksamheten hos honorna. I detta hål som parning plats. Honan lägger cirka 250 ägg åtta till tio cm under marken på en plats där solen skiner direkt på hålet. Äggen har solvärme att växa bra. Honan är mycket att ta hand om sina små, eftersom äggen fortfarande slickar dem att säkerställa att inga svampar uppstår. Äggen brast beror på solen mellan tio och femtio efter läggning. Det kan ta mycket lång tid tills de små torv moll partiklar odlas, oftast tar mer än ett år. I årets molt de flera gånger tills de är vuxna. När det är dags att rugga, de krypa ut ur deras hud, och de redan har ett nytt blad. Den nya blad är mycket tunn och elastisk men långsamt blir hårdare och få en solbränna.
(0)
(0)

Kommentarer - 7

Medan promenader genom Kackerlackor Dune som också såg en vacker skogsområde har en konstig insekt, foto göras från och sökte på internet men ingen antwoord.De dag efter en grupp av naturälskare riktar sig till och visa dem bilden, det var någon som buggen erkännas. Han hade aldrig sett en i verkliga livet.

Jag hittade igår i källaren i en syrsa än sex cm lång. Jag bor i Loenen aan de Vecht och såg djuret aldrig förr. Vi har en bild av det.

Fram till idag har jag inte visste denna insekt. I morse hittade en i min trädgård i Zaandijk. Mer död än levande ... Jag har en hel del att söka på Internet innan jag fick reda på att det är Cricket. Mycket intressant! Kan jag antar nu att det finns mer här än att sitta runt?

Fråga: i min köksträdgård i Maarssen, torvjord, lever en hummer liknande insekt med två framben med sax, ibland han kryper ut ur marken, gå smärtsamt med varje sida fyra eller fem smala ben. spetsig nos som cricket och en platt svans som en hummer. Han är ca 15 cm långa och mörkbrunt, frambenen är röda. Vad är detta djur? Tack på förhand för svaret. J.van den Siepkamp

Vi har en cricket i vår tuin.En visste inte vad det was.Ik finner det mycket märkligt som jag har aldrig sett detta djur hebt.Drie gången han var från marken nu vet jag att han är på utdöende, är vi mycket försiktiga och se till att katten honom pakt.Groetjes

Jag visste djuret med namn, men efter glupskhet min hälsning skrämmande tvätt, har vi redan upptäckt ett antal 20. Hotad? fullt möjligt, om du förstår vad den gör, oskyldig? helt enkelt inte skyldig över hela linjen.

Tre år sedan, vi har, på semester i Italien sett en cricket. När vi inte visste vad det var, men vi verbaaste faktum att han var så snabbt och var borta på nolltid i den hårda torr mark. Vi gjorde bilder av det och det frågade folk om de visste vad för slags djur det var, men hon visste inte. Igår fick jag svaret genom utsändningen av tidigt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också