Den mörka medeltiden i Västeuropa

Efter kollapsen av det romerska riket skiftande kulturcentra till periferin av den tidigare imperiet, i synnerhet i klostren i Irland och England. Till skillnad från England, var Irland aldrig romanized. Men blev det kristn från ankomsten av engelsmannen St Patrick i det femte århundradet. Han grundade kloster och ökade Peregrinatio in, pilgrimsfärder i syfte att grunda nya kloster i omgivningarna. Eftersom Skottland gradvis kristn och Lindisfarne, en liten ö på den nordöstra Englands kust, där många vinklar och saxare levde människor i germanska härkomst.

De första missionärerna i de låga länderna

Inte långt därefter, i det sjätte århundradet, det finns en plats kristnandet av den nuvarande England från Rom under ledning av Augustinus. Han sändes av påven Gregorius. Detta Augustine grundar där Canterbury stiftet. Från denna stift lämnar en Peregrinatio kommer i 695 anglosaxiska munken Willibrord från Ripon i Rijnmond i de låga länderna. Efter att ha varit biskop i friserna, då fortfarande en hednisk nation, proklamerades han valde Utrecht som säte och grundade St Martins, som han döpt efter en frankisk helgon.

Sofistikerad goldsmithing

Kulturen som såg den brittiska och sydeuropeiska missionärer i Västeuropa var inte en stor barbari. Snarare var det en kultur med ett komplext socialt system, ett sofistikerat guldsmed och en livlig handel med avlägsna folk. I den engelska Sutton Hoo, exempelvis ett fartyg begravning var från perioden 625-633 nC hittades. Det hade varit begravningen av en viktig människa och fann en rikt dekorerad spänne hans granater från Indien och målat glas från Syrien. De sammanflätade djurmotiv visar en tydlig påverkan från Centralasien. I samma grav var också ytterligare Merovingian guldmynt och bysantinsk silverskål hittade.

Keltiska och germanska motiv

De många pilgrimsfärder till de irländska och engelska missionärerna Celtic och germanska konstformer blandas och fördelas sedan bland de nya kristna i Europa. Vanligtvis är denna konst kallas Hibernosaksische konst. Motiv som du oftast hittar i deras guldsmed bland kelter och tyskar, sedan komma tillbaka i manuskript dekorationer av sin kristna tro. I denna teknik är Celtic trumpet och spiralformer blandas med germanska djur och fågelmotiv, som hade tagit tyskarna långt innan från södra Ryssland. Här, konstnärerna anslöt romerska fläta bälten, som de på golven av romerska villor ?? s i norra Europa såg, romerska arkitektoniska motiv och ibland människofigurer som också härrör från den grekisk-romerska kulturen.

Evangelierna som en symbol för Kristi

Genom att göra dem mycket raffinerad inredning, har särskild omsorg ägnas åt evangeliets böcker eftersom dessa böcker sågs som en symbol för Kristus. Alltså de gjort det ännu utsmyckade helgedomar. Dessutom guld gör sådana komplexa bilder som en asket övning tålamod för munkar. Snart också tog Franks, visigoterna och Lombards ?? invånare i dagens Frankrike, Spanien och norra Italien - de ovannämnda teman från norr på.

Mörka åldrar

Denna period på cirka två århundraden av historiker ofta med termen ?? den mörka medeltiden ?? kallas därför, förutom manuskript dekorationer, fortfarande lite är känt. Det måste ha varit en turbulent period med massor av vandrande folk och många små krig. Endast i det nionde århundradet, kommer det att finnas en stabilisering i nordvästra Europa under ledning av den ambitiösa kungen och senare kejsare, Karl den store.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha