Den lugna sjön Ohrid

Ohrid byggt mot en kulle är en bortglömd semester i Makedonien, i hjärtat av Balkan. Vallmo, åsnor, gröna berg och stor spegel och dämpade sjön Ohrid pryder regionen. Över sjön Ohrid stiga de höga bergen i Albanien i landskapet. I denna övergivna region, verkar det som om tiden står stilla.

Makedonien

Makedonien har två miljoner invånare och 1991 republiken bröt sig loss från det forna Jugoslavien och blev självständigt, trots att Grekland vägrar att bevilja landet erkännande. Detta beror på den norra delen av Grekland också kallas Makedonien. Makedonien är också kallas pärla Balkan, eller "land av sjöar" på grund av det stora antalet större och mindre sjöar. Det gränsar till Albanien, Serbien, Bulgarien och Grekland. Makedoniens huvudstad Skopje hot, vilket är en rik blandning av både gammalt och nytt arkitektur. I Makedonien finns både berg och Medelhavsklimat och dess högsta punkt är Golem Korab, berget som gränsar Albanien.

Ohridsjön

Ohridsjön kan ses som en stor biologisk reserv. Det ligger i den sydvästra delen av Makedonien och ligger på gränsen till Albanien. Det är de djupaste och äldsta sjöarna i Europa och har en yta på 350 kvadratkilometer och ett djup av 290 meter. Den kristallklara insjö är bland annat matas av underjordiska källor och genom en underjordisk förbindelse från den övre Prespa. Dränering av sjön Ohrid går i riktning mot Adriatiska havet och görs vid Svarta Drin River.
I sjön är sällsynta fisk som Ohrid öringen "där en hel del fiske och överallt längs sjön kan äta. Det finns en väg högt över sjön från där du har vacker utsikt över sjön. Staden Ohrid på den makedoniska sidan av sjön var en gång en viktig resurs för turism och resten nu återvänt till återupptäckas, även om de sanna beachgoers bättre gå någon annanstans. Stränderna längs stranden av sjön Ohrid är av grus och stenblock och ibland gräs och vass. Vad gör det bra är formidabel utsikt över de karga bergen i Albanien.
Ohrid

Ohrid

Detta är en plats där det verkar som om tiden stått stilla. Medeltida Ohrid vet turismen sedan sjuttiotalet och har förblivit i liten skala, men en gång blomstrade turismen här så att Ohrid knappt klara. I den post-jugoslaviska eran turister misslyckas, trots säker situation, och platsen hade problem igen kommit i fokus. Ohrid är en vacker liten stad byggd på en brant backe. Den har smala kullerstensgator, hängande golv och röda tak. Det finns ett centralt torg fullt av terrasser och en gågatan.
Ohrid är på grund av sitt kulturarv under UNESCO skydd. Platsen var huvudstad i Makedonien fram till 1018. Detta var den tid då Tsar Samuil byggde en fästning som dominerade staden och vars kvarlevor är fortfarande synliga. Ohrid har en rik och turbulent historia och kultur, vilket återspeglas i gamla ortodoxa kyrkor med slående fresker och ikoner. För varje dag på året finns det en kyrka, det finns inte mindre än 365! Platsen har också en marknad där makedonier erbjuder sina varor, såsom honung, frukt och grönsaker. På sommaren finns det flera festivaler såsom Balkan folklore.

Sevärdheter Ohridsjön

 • Romerska amfiteatern
 • Nationalmuseum Ohrid
 • Kloster St Naum
 • Struga
 • Mavrovo National Park
 • Sveti Sofija Ohrid kyrka
 • Sveti Klement
 • Sveti Naum kloster, i vyn Albanien.
 • Sveti Jovan Bigorski
 • Sveti Jovan Kaneo
 • Cave Church i Radozda
 • Skopje
 • Prespa
 • Bitola
 • Kratovica, Konjska Reka och Markova Reka
 • Albanien

"Inte varje sjön drömmer att vara en ocean. Saliga är de som är nöjda med vilka de är." ~ Mehmet Murat ildan
(0)
(0)

Kommentarer - 3

Ohridsjön är den vackraste sjö i världen kommer att finna ik.het är mycket ljus och det lyser i fönstren i huizen.ik har varit där själv och du Kaner väl zwemmen.GR.Ricardo

I själva verket, vad detta säger är sant, har jag varit bosatt i Skopje och har redan varit där i Ohrid. Mycket lugnt område, kan du åka dit med den vackra naturen och vacker miljö att slappna av. Rekommenderas bäst som vill sakta ner och när du njuta av atmosfären.

Avdi Hej, tack för denna trevliga kommentarer och din uppskattning. Nära Ohrid erbjuder ännu mer än nämligen absolut tystnad vila,. Hälsningar från A.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också