Den långa hornuggla, ofta närmare än du tror

Anniborg Dahlgren Februari 29, 2016 Natur 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den långhornuggla är en av sex i Nederländerna förekommande arter av ugglor. Förutom den långhornuggla är också i Nederländerna, den lilla ugglan, tornuggla, jorduggla, kattuggla och berguv innan. Det är inte så bra med den långa hornuggla. Befolkningen är de senaste åren på nedgång. Det är oklart vad som orsakar denna underliggande. Den långhornuggla är ett nattdjur, och så hittar du denna fågel flyger inte under dagen. Vilka är de typiska kännetecknen för den långörade uggla, som han föredrog livsmiljöer och hur är denna art.

Funktion

Ett av de viktigaste inslagen i den långörade uggla, öronen ?? ??. Denna långa plymer kan sätta ugglan upprätt. Detta ställer upp som vi ser ugglan är uppmärksam på fara. I foto ?? s denna uggla är nästan alltid sett upprätt med sina örontofsar. Han har en crush på fotografen. Det talas om en liten larm och örontofsar är sedan rakt upp. Bara i fred och inte under flygningen, de örontofsar. Förresten, dessa örontofsar ingenting att göra med öronen. De verkliga öron är mycket lägre i huvudet och är inte synliga. Fågeln har en längd av mer än 35 cm. Spännvidden av vingarna är 84 till 95 cm. Fågeln av människor som är mindre bekanta med fåglar ibland förvirrade med berguv, en annan uggla med öronen ?? ??, men berguv är mycket större. Detta har en längd av 60 till 75 cm, och spännvidden av vingarna är inte mindre än 1,4-1,7 m! Den holländska långörade uggla är en fågel stativ. Pojken flytta eller om de är oberoende, men de flesta av rörelsen är begränsad inom en radie av 250 km. Samtalet av den manliga Horned ugglan är en kraftigt ?? oe-oe-oe ?? och ljud kan ibland höras upp till en kilometer. Honan svarade detta med en nasal ?? oe ?? ljud. När upphetsad att både manliga och kvinnliga yapping ?? wek-wek-wek ?? ljud.

Spridning

Den långhornuggla är mycket utbredd. Arten återfinns i tempererade områden i Eurasien, Nordafrika och Nordamerika.

Biotop

Den långa hornuggla föredrar öppet landskap med mindre buskar, skogsbryn, kanaler, häckar, häckar. Om medan barrträd finns han ger den företräde framför lövträd tomter.

Förökning

Ibland, sent på vintern, februari, börjar häckningssäsongen. Preferensen för en boplats ligger i bon av andra fåglar som skator, kråkor och ormvråk. Dessa söks långt in på vintern. Detta kan komma till boet konkurrens med tornfalk också ser ut som gamla bon. Slaget om boet ?? extraherade ?? av paret som lägger första ägget. Honan lämnar sedan boet längre och därmed har avgjort striden.
Den långa hornuggla ser generellt något mindre stränga än Kestrel bon. Det kan finnas ett samband med områden där endast låg prevalens av kråkor och antalet långö ugglor. Bristen på kråk bon gör också dessa områden mindre attraktiva för långörade uggla. Typiskt finns det tre till sex ägg som lagts i intervall om två dagar. Avel börjar efter lägga första ägget. Inkubationstiden är 27-28 dagar. Pojken har en vit fuzz matta. Boet överges vid en ålder av tre till fyra veckor. Den första veckan pojken klättra in grenarna runt och första fem veckorna de blivit flygga. Den nyligen flygga unga björnen mycket ner med, är de också kallas branch män. Efter fledging, de unga är fortfarande fyra till fem veckor som tillhandahålls av föräldrarna. Ibland kan det förhindra en andra kull. Till skillnad från de äldre fåglar som beter sig mycket diskreta, de unga är ofta mycket bullriga med sina klagande rop tiggeri vad som ibland liknar öppna en stor dörr med rostiga gångjärn. De är Mohammad skrik och rop som förbipasserande kan göra ganska skrämma.

Mat

Huvud byte av den långhornuggla är små sorkar. I Västeuropa är dessa främst sorkar. Men även små ryggradsdjur som mol, råttor, fåglar och kaniner finns på menyn, liksom större insekter äts.
Den långhornuggla jagar både under flygning som utkik.

Diskret

Eftersom eared ugglor beter sig som obemärkt eftersom det är mycket svårt att få antalet häckande par i Nederländerna i fokus. Det antas att siffrorna är mindre än 30 år sedan, och antalet häckande par uppskattas till 5.000 till 6.000 par. Ännu ett möte med eared ugglor mycket möjligt. Eared ugglor sover utanför häckningssäsongen, ofta med grupper tillsammans i en eller flera träd som är nära varandra. Är ögat att sortera träd är det troligt att du kommer att se en berguv. Se dig mer bra än trädet är mycket troligt att du kommer att få se flera kopior. Det säger sig självt att ugglor kan observeras i exempelvis lövträd lättare för en grupp av RANS ugglor i täta barrträd. Sådan sova ibland besökt många år i rad. Under dessa boplatser kan ibland hitta många håriga pellets. Dessa är en källa till information för forskare som vill få mer synlighet på menyn för dessa ugglor. Pellets tillverkas till svårsmälta resterna av sina bytesdjur för att träna kroppen så att mag-tarmkanalen inte berörs av igensatt. På grund av minskningen av antalet häckande par, långhornuggla på den så kallade röda listan på grund av dess skörhet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha