Den krympande betydelse tystnad i våra liv

Victorie Wikström Februari 28, 2016 Hälsa 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tystnad är inte längre en del av vår vardag. Många av oss kan inte föreställa sig vad det verkar lugnt. Buller är den moderna diktator. Varför vi konstatera från vår tystnad?

Moderna livet

Vi lever i en bullrig tid. Gå besöka en genomsnittlig familj och alla möjliga buller kommer på dig: radio, tv, elektriska apparater i köket, på arbetsplatsen eller i trädgården. Sitta i trädgården: du kommer att bli överväldigade av buller av radio ?? s, gräsklippare, häcksaxar, fräsar kanter och helger från sprudlande familjesammankomster, barn ?? s parti eller upptagen praktiserande musiker.
På gatan du uppenbarligen har bullret från passerande trafiken som gradvis spricker i sömmarna och ofta fortsätter tills sent ?? kväll, men även i lugna kvarter och stadsdelar, är du ständigt skakas av nervösa accelererande motorer, länge rivna sportbilar, tråkiga fältarbetare eller renoveringen grannar.
Även i väntrummet av läkare, är det inte tyst och du kommer att behandlas på musik som sjuka människor behöver också snarast geëntertained.
Varför är folk så rädda för tystnaden och de vill att definitivt drunkna med alla typer av ljud? Och vi vet tystnad konceptet ?? ?? fortfarande fungerar?

Vad är tystnad?

Tystnad är frånvaron av ljud, den genomsnittliga medborgaren funderare korrigeras: frånvaron av störande ljud. Ljudet av fåglar, prasslet av träd eller sorlet av en ström kan namnge ditt hårda buller.
Därför definitionen av tysta områden ?? ??, där ljudet av djur och växter dominera och sällan drunknade av störande ljud i vår civilisation utvecklats ?? ??.
Att färre och färre helgedomar finns är en truism, men det finns fortfarande om man tar sig besväret att leta efter dem. I Belgien Jag tror till exempel till Zwin eller Kalmthout heden eller delar av Pajottenland. Nederländska fylla det på sitt eget sätt. Således kan man rådfråga Silence Atlas, som levererade en översikt per region av de platser där det finns absolut tystnad råder eftersom det finns i och runt kloster, kloster, reflexion platser, kyrkogårdar. Mer information hittar du hur du kom dit enkelt med kollektivtrafik eller med bil.

Människor behöver det

Att människor behöver ofta ha tystnad, visar den växande framgången för meditation grupper, meditation center och helgdagar natur. Några elever söker frid ett kloster för att studera tyst är inte ett tecken på att något är fundamentalt fel i vårt samhälle?
I Nederländerna tystnad godsvagnar utrustade i tåg, vagnar som till exempel inte kan ringa samtal.

Vad har jag gjort det?

Tystnad samtal eller besök, skapar fortfarande en hel del att inte nös fördelar:
  • Hon ger dig frid: efter en dag av arbete där du ofta inför stress, är tystnad den perfekta terapi.
  • Du har tid att tänka, att sätta allt i perspektiv, att söka lösningar på problem, kanske de sätter dig på att filosofera eller kreativitet.
  • Det är bra för hälsan: du koppla av både fysiskt och mentalt höger så att du lär dig att bättre hantera stress. Ditt hjärta går tystare som ditt hjärta slå och motorn av allt, den har en gynnsam effekt på hela din varelse.
  • Bidrar till familjeliv: nu kan du lugnt och samtala med varandra utan att bli distraherad av andra ljud.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha