Den kompetensbaserad intervju

Under sollicitaitie samtalen är HRM konsult eller HR anställd förväntar allt oftare för att ta bort en kompetens intervju. Läs hur du gör det.

Kompetensbaserad intervju

I de flesta moderna företag söker allt oftare efter kompetens. Utöver det krävs diplom ?? s anställda måste också ha kompetens. En kompetens är en blandning av kunskaper och färdigheter. P & O anställda förväntas då allt att de kan ta reda på under ett samtal om den sökande har erforderlig kompetens som behövs för jobbet där kandidaten söker. Under bedömning och bedömningar kommer alltmer att uppmanade ledningen att få de kunskaper och utveckla arbetskraften. Detta är inte alltid lätt. Eftersom trots allt, hur mäter man hur exakt är en revisor?

Några exempel på kompetenser är:

  • Noggrannhet
  • Resultatorientering
  • Analytisk förmåga
  • Tillförlitlighet
  • Stresstålighet

Under intervjun måste du tydligt formulera frågor och kräver tydliga och konkreta exempel. Kandidaten kommer att vara benägna att ge så många socialt önskvärda svar. En vanlig metod för att ändå få bakom kompetenser är Starr-metoden.

STARR

Jag kommer att kalla denna metod och citerar ett praktiskt exempel. Tänk dig att du har en kandidat Peter, som ansökte om ett jobb som bokhållare. Peter har alla de kvalifikationer som krävs ?? s. Den tidigare revisorn hade samma diplom ?? s men det var inte lämpligt. Eftersom han gjorde en röra av papper och fick förlorade. Vill du veta om denna kandidat är korrekt. När du frågar honom denna direkt kommer han alltid säga att det är. Nej Trots allt, om han skulle säga det minskar hans chanser på jobbet. Detta är helt klart en tid då STARR metod kan du använda för att ta reda på om han är korrekt.
Situation: Ge mig ett exempel där du var tvungen att fungera exakt.
  • Uppgift: Vad var din roll i denna situation?
  • Åtgärd: Vad gjorde du?
  • Resultat: Genomförd detta är det önskade resultatet?
  • Reflektion: Vad lärde du dig härifrån, eller skulle du göra det igen nästa gång på det sättet?

Genom att i förväg för att avgöra vilka kunskaper som är viktiga för ett visst jobb, kan du ställa frågor så att du kan avgöra om en person har de nödvändiga kompetenser. Till exempel kommer kompetensen att vara analytiska färdigheter är viktigare än en styrenhet för en maskinoperatör. Detta ger också möjlighet att jämföra kandidater i fråga om utbildning och erfarenhet är lika. För att få en god uppfattning om vilken kompetens en kandidat behöver är lämpligt att involvera de anställda på avdelningen för att upprätta en kompetensprofil. Detta är ett system som du senare kan använda som en guide under kompetensbaserad intervju.
Låt kandidaten berätta så mycket som möjligt och be honom några öppna frågor, så att den sökande har tid att tänka och tala inga frågor brand är. På detta sätt kommer den sökande också berätta mer om hans sätt att arbeta och tänka. Denna metod för intervju tar lite ansträngning att lära sig. Men erfarenheten har visat att det ger ytterligare möjligheter att objektivt bedöma kandidaterna.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha