Den kollektiva funktion: lidande och behandling

Den kollektiva nedskrivningar. Vi tänker snabbt av folk som bevarar och samla så mycket grejer att huset förvandlas till ett menageri - och det finns en snabb "spännande" TV-serien är gjord om allt det konstiga saker. Emellertid är en kollektiv njurfunktion främst en situation där sorg ligger. Dessutom kan en kollektiv nedskrivning variera mellan mild och extrem kollektivt beteende. Tid för fakta, siffror och nykter information om kollektiva sjukdomen. Den kollektiva sjukdom har många namn. Ordet "störning" avser, och det är korrekt att det faktum att tendensen att samla kan orsaka störningar i mental hälsa, tänk på ätstörningar eller ångestsyndrom. Men det finns också mer beslöjade namn under ?? uppsamlings mani ?? eller ?? samlas rang. " Även i närvaro, främst eftersom mer eller mindre sensations amerikanska TV-program, termen "hamstring." Inom ramen för denna term kan, i själva verket, naturliga böjelser är att samla in, tänk på ekorren som samlar bokollon, men också den person som bereder matbrist. Dessutom är det ofta tillhörigheter och ägodelar, men också lägga in länkar till hemmet föra in fler och fler djur. Men detta är en svår distinktion, eftersom även andra motiv som djur älskar eller behöver hjälp med levande varelser kan sitta bakom.

Håll behov av att

Stiftelsen för Mental Hälsa definierar den kollektiva störningen som "starkt behov av att bevara vissa objekt." Mindre känt är att det kan försöka att göra saker direkt, en känsla av lidande väcker i uppsamlaren. Samlingen är inte baserad på girighet, men den psykologiska smärtan som kommer från att göra bort av ägodelar. Det är möjligt att människor går så långt häri att alla bostäder blir uppsamlingscentraler och bosatt säng eller kök kan inte ens nå. Men Mayo Clinic påpekar mycket riktigt att ännu en lite känt faktum om den kollektiva njurfunktion: det finns i varianter. Den extrema Bilden väcker uppmärksamhet, men det kan också vara så att någon ett helt rum i ditt hus volstouwt med uppstoppade djur och resten kan fortsätta att leva väl. Ett viktigt faktum är att en kollektiv sjukdom är progressiv. Vem märker att tvångs drag att fastna, bättre kan ingripa så tidigt som möjligt.

Hur kommer det sig?

Vi kan, vilket ofta är fallet med psykiska störningar, sek inte förutse att någon kommer att ha ett uppsamlings sjukdom. Men det finns flera faktorer som kan bidra till uppkomsten av sjukdomen. Analogt med andra psykiska problem, är vi nu så långt att vi inser att det är oftast en kombination av fysiska, psykologiska och sociala faktorer. Det verkar som om cirka 50% av dem som har en kollektiv sjukdom, har också familjen som delar det kollektiva tendensen. Det finns en genetisk faktor. Men det finns också psykologiska faktorer till tillståndet, särskilt visning av obeslutsamhet. Slutligen, och detta är en faktor som förtjänar mer uppmärksamhet, kan det vara så att en traumatisk händelse utse faller strax innan sjukdomen började eller förvärrats. En våldsam förlusten av en nära anhörig kan uttrycka sig än till exempel i kramp samla saker som påminna om tidigare och nuvarande som är av värde eller var. Här en olöst förlust bakom kollektiva sjukdom kan gömma sig.

Även ett barn kan samla tvångs

Tendensen att tvångs samla är ofta kopplad till beteendet hos vuxna. Detta är inte sant. Compulsive insamling är faktiskt möjligt över livscykeln, unga och äldre. Konkret visar att mellan 11 och 15 års fenomen i åldersgruppen kan uppstå. Det kan dock ses en ökning under perioden mellan den period unga vuxna och medelålders till ålderdomen. Symtom på tvångs insamling är bland äldre vuxna i 55 till 94 år, nästan tre gånger så ofta signal som är fallet med unga vuxna.

Samla det är inte alltid en störning

Insamling är inte alltid en riktig sjukdom. Den person som utses för att skilja en kollektiv nedskrivning av oskyldiga tendens att bygga en stor samling av Swarovski kristall statyetter eller för att samla alla frimärken från år 1973 psykiater eller psykolog. När diagnosen överväger ett antal egenskaper. Till exempel, är att de är bortkopplade från de problem som man måste göra sig av med vissa saker, å ena sidan, och den realistiska värdet av det där å andra sidan. En annan egenskap är att göra sig av ägodelar leder till psykisk ohälsa. Dessutom kan en person vara socialt isolerande och inte bjuda in fler personer, vanligtvis förknippas med skam.

Kognitiv beteendeterapi och samla störning

Det har visat sig att arbeta på att samla problem ofta är en uppgift på lång sikt. Risken för återfall är hög namn, enligt Mental Health Foundation. I vilket fall som helst, visar forskning som kognitiv beteendeterapi kan åstadkomma en förbättring. Det är både praktiskt, så föll med tanke på lönsamhet miljön mot mängden grejer, och psykologiskt, så fokuserade på hur människor känner. Sedan efter behandling fortfarande var en ovan genomsnittliga mängd saker i huset, och behovet av att fortsätta arbetet med de kollektiva problem. Om en kollektiv störning behandlas genom kognitiv beteendeterapi, försöker att lära människor att bete sig annorlunda: inte bara göra bort ägodelar, men också att gå nyktert tänkande om ägodelar, upptäcka felaktiga tankar och tenderar att samla in mer saker minska. Inte bara på TV, det är ännu i den dagliga verkligheten vanligt att terapeuter att komma hem till någon. Det är verkligen den plats där symtomen visar mestadels.

Vad gör man när en kollektiv sjukdom?

Det finns relativt lite forskning tillgänglig i huruvida mediciner hjälper mot det kollektiva sjukdom. Vidare, ett resultat av forskningen faktiskt finns varierar. En kollektiv störning behandlas ofta med terapi som terapeuter ofta favorit: kognitiv beteendeterapi. Men det finns också tänka på behandling, eventuellt ytterligare, eventuellt underliggande förlust eller annat trauma. När sorgen är också sannolikt att ha hjälp av en kaplan eller andlig rådgivare användbar. Kognitiv beteendeterapi bland utövare och publik allmänt accepterad. Men trots det faktum att denna behandling enligt forskning verkligen inte alltid fungerar och även finns indikationer på att någon form av terapi fungerar åtminstone delvis på grund av uppmärksamhet och kontakt med en välvillig professionell.

Alternativ är underexponerad

Av kontrast, ofta kontroversiella alternativ. Ändå går ut expert vinkel ökar röster bland annat mindfulness praxis orienterade skapelser, möjligen utöver befintliga behandlingar. En annan mindre känd metod från den så kallade tredje generationens terapier som inte nödvändigtvis fokuserar på problemlösning utan godkännande av vad som är och fokusera på vad de kan och vill i livet faktiskt är Acceptance and Commitment Therapy. Denna behandling ses som kopplad till kognitiv beteendeterapi, men har en hel del personliga detaljer. Poängen är inte att döma dig själv, men med själv medkänsla och generositet för att komma igång. Det finns allt fler vetenskapliga belägg för att ACT kan hjälpa till med störningar som tillhör den så kallade tvångssyndrom, inklusive den kollektiva sjukdomen faller.

Sök hjälp samla frågor

Vem har tanken att ens eget liv eller att en annan stark eller starkare fortfarande lider i kollektiva tendenser, kan tala med läkaren. Detta kan ge första vägledning från praxis, eller hänvisa när det behövs. Vem har kämpat för att gå vidare till behandling, till exempel på grund av skam, hittar en online-terapeut. Å ena sidan "live" behandling mer enträgna arbete och vi fortfarande saknar tillräcklig vetenskaplig grund för terapi på nätet och samla störningar. Alternativt, någon bättre "gå online" under en lång tid eller kanske för alltid förblir aanhikken mot tröskeln mot behandlingen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha