Den jalapeño

Den jalapeño används i många rätter. De jalapeño är anhöriga till chili, men också nära förknippad med paprika. Den jalapeño peppar i Nederländerna är ganska svårt att hitta, men definitivt inte omöjligt. Den jalapeño chili peppar familj som är smaken, eftersom peppar är skarp. Den jalapeño peppar är också nära förknippad med peppar är särskilt tydligt i utseendet. Den jalapeño peppar är hemma i Mexiko och oftast har formen av en kon. Den holländska odlade jalapeño har ofta en slät yta och de kan vara både rött och grönt till färgen.
Visa jalapeño Scoville skärpan är mellan 3000 och 6000. Det är en genomsnittlig skärpa. Frön av jalapeño, kan du ta bort den bästa, eftersom precis som chili är mycket vassa. Du kan också lämna om du gillar det.
Den jalapeño innehåller en hel del näringsämnen, såsom koppar, fiber, järn, magnesium, mangan, niacin, fosfor, kalium, riboflavin, tiamin, vitamin A, B6, C och K.

Var kan man köpa dessa chili?

Den jalapeño peppar i Nederländerna är svårt att få. Du kan också hitta dem i krukor på Albert Heijn och Jumbo, men inte varje plats har. Du kan köpa dem färska på Makro och ibland vill en asiatiska butiker eller andra utländska butiken de ibland också sälja.

Odla

Eftersom jalapeño peppar är inte lätt tillgänglig i Nederländerna, många människor blir det hemma. Med rätt skötsel är inte så svårt. Fröna kan köpas på Internet, men också stora plantskolor säljer fröna. Odling börjar inomhus och i slutändan anläggningen kan vara upp till tre meter höga. Små och missfärgade frön du kan kasta bort det bästa, eftersom det aldrig vara bra växter. Dessutom bör jorden förbli fuktig, utan att den är blöt. Så fröna gör bäst i ett varmt rum och det är viktigt att täcka fröna med ett lock tills de är större. Det är också viktigt att se till att de frön och plantor får tillräckligt med ljus. Om utsädet frigörs och växterna har omkring fyra blad, är det dags att plantera dem, att ge dem mer utrymme. Efter åtta veckor, kan du låta växterna vänja sig utomhus. Placera dem inte lika 24 timmar utanför, men att bygga upp till en timme. Det bör också vara mer frost, så det är bäst om det inte finns någon nattfrost längre.

Recept

Den jalapeño kan användas mycket bra i alla typer av rätter. Pepper kan användas exempelvis för att äta kött, som nötkött, göra kryddig. Du klipper sedan jalapeño i mycket små bitar. Det används också för salsa ?? s, sallader eller guacamole. Fyllda jalapeño är också mycket populära och också mycket smakrik. Fyllningen består ofta av ost. Ibland paprika är också rullade i degen och stekt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha