Den holländska Standard Move

Iselinn Edström Februari 28, 2016 Sport 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I Nederländerna används två standarder rörelse. Dessa är den holländska standarden för hälsosam motion, eller NNGB och fitness standard. Genom dessa normer, vet du om du flyttar nog.

Tillräcklig övning

Enligt NNGB flytta dig tillräckligt om du minst fem dagar i veckan flyttar trettio minuters måttligt intensiv. För ungdomar upp till arton år, standarden på minst sextio minuter motion om dagen. Den NNGB tillhandahåller således den önskade mängden friska kroppsrörelse. Fit Standard anger mängden fysisk aktivitet som krävs för att upprätthålla en god kondition av hjärt-kärlsystemet. Du möter dessa två standarder som du får åtminstone en av dessa två standarder.

Den NNGB

För att kunna upprätthålla god hälsa är viktigt, enligt NNGB du minst fem dagar i veckan, flytta en halvtimme måttlig till intensiv. För barn, ungdomar och personer som är överviktiga, är det önskvärt att flytta en timme vid minst fem dagar i veckan. Du kan fylla detta på flera sätt. Så kan du också flytta fem dagar i veckan, tre gånger tio minuter. Dessutom, det beror också på intensiteten om du uppfyller denna standard. Så bör din puls och din andning medan du flyttar öka något. För att möta den NNGB tillfredsställa dig behöver inte nödvändigtvis gå till ett gym. Så kan du också ta en trevlig rask promenad eller en cykeltur. Enligt NNGB finns tre olika grupper av människor. Dessa är inaktiva, standard aktiva och semi-aktiva.

Inaktiva

Denna grupp uppnår standarden, inte två dagar per vecka. Inaktiva flytta någon dag i veckan, trettio minuter av måttlig till intensiv.

Standard Working och semiaktiva

Norm Actives är per vecka under fem dagar körs. Till semi-aktiva gruppen består av personer som tillhör mellan inaktiva och aktiva standard.

Fitness standard

Förutom NNGB finns också fitness standarden. Enligt denna standard, är det nödvändigt att tre gånger per vecka för att flytta sig minst tjugo minuter för att upprätthålla en god kondition av det kardiovaskulära systemet. Här intensiv motion förstås. Man skiljer igen mellan icke-fit, semi-fit och normfit. Folk som är icke-fit, inte flytta eller en enda gång om året. Människor som är semi-fit, tung ansträngande motion regelbundet aktiv, men de gör mindre än tre gånger i veckan. De människor som är normfit, rör minst tre gånger per vecka under minst tjugo minuter.

Mängden motion och fitness standard

Mängden motion och fitness standard är en del av den nationella handlingsplanen för idrott och motion, eller NASB. Detta är ett initiativ av ministeriet för hälsa, välfärd och idrott. Syftet med denna plan är att fler människor väljer en mer aktiv livsstil och daglig motion blir norm.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha