Den helande kraften i sumak

Sumac är en medicinalväxt växer ursprungligen endast i Nordamerika. Det är ofta inte särskilt hög, upp till omkring 60 centimeter till två meter. Denna buske kan sträcka sig tre meter bred. Den växer bra i full sol eller halvskugga. Slående vacker med denna buske är att under hösten bladen är gula, orange, rött och lila, innan de faller. Dessutom lockar anläggningen fjärilar och bin. Sumac är en medicinalväxt. I homeopati är det främst som ett verktyg i diabetes och örtmedicin används främst som ört som kan förhindra sängvätning.
Sumac

Innehåll:

  • Traditionell användning
  • Naming
  • Verksamma ämnen
  • Sumak för sängvätning
  • Dosering och säkerhet
  • Sumac växer själv
  • Besök en läkare eller terapeut fytosanitära

Traditionell användning

Om bären av sumak 10 minuter till 30 minuter i varmt eller kallt vatten deponeras än de ger smak till vatten och orsakar en naturlig saft. Frukten är lika ätbara men bör helst inte tas till kokpunkten eftersom alltför många tanniner frigörs under tillagningen. Frukten är torkad och pulvriserad, läggas till en pap eller kaka. I Nederländerna kan du få detta torkad frukt pulver i butiker på under namnet sura ört.

Naming

På latin heter sumak Rhus aromatica. Aromatica means'welriekend '. In English denna anläggning fragant kallas sumak. Sumak Namnet kommer från arabiska och arabiska tog över varifrån den syriska means'rood ". Detta syftar på de rödfärgade bär av denna växt. Rhus kommer från den antika grekiska ord som också means'rood "rhous, tänk bara på det franska ordet för röd: rouge.

Verksamma ämnen

Av sumak bark används för växtbaserade medicinska ändamål. Dessa håller som verksamma ämnen eterisk olja och tannin eller tanniner.

Sumak för sängvätning

Barken är en folkmedicin läkemedel visat sig vara effektiva mot sängvätning. Emellertid är det aldrig identifierat en substans i barken som är ansvarig för läkning av denna sjukdom. Sängvätning är inte en riktig sjukdom. Det är en funktionell-neurotisk störning; det har att göra med någon form av stress. Endast 5% av bedplassers skulle ha en organisk orsak. Rhus aromatica eller sumak är ett lugnande medel. Det kan fungera tillsammans med johannesört, passions och sängfösare bota sängvätning. Det finns andra örter som kan bota sängvätning eftersom de ontkrampend fungera som galnare och belladonna, som kan användas endast på en läkares ordination.
Det finns sammandragning tanniner eller tanniner i sumak. Som av någon anledning växtbaserade läkare ordinerar det till diarré och menorragi eller överdriven menstruation.
Bär av sumak

Dosering och säkerhet

Det finns ett antal olika sätt att använda detta läkemedel anläggning.
  • Modertinktur: 25 droppar tre gånger om dagen.
  • Barn som tar modertinkturen mellan 5 och 20 droppar, två till tre gånger per dag.
  • I dessa terapeutiska doser ingen känd biverkningar.

Sumac växer själv

Han älskar föredrar en bördig jord, men kan också växa på en utarmad mark. Sumac kan överleva temperaturer från -25 så det är en växt som kan växa i stort sett bra i Nederländerna och Belgien, så det är sällan kallt. Emellertid kan tillväxten hindras om frosten är sent sker på våren. Om du vill använda bär, se till att notera vilken typ du tar det. Det finns 250 arter och många arter tillbringar bara producerar giftiga bär.

Besök en läkare eller terapeut fytosanitära

En stor del av information om den medicinalväxt som nämns i den här artikeln kommer från boken Great Handbook of medicinalväxter Geert Verhelst. Det är en lärobok i örtmedicin. Det är emellertid inte lämpligt att göra den självläkande. Vem har ett problem bör besöka en läkare eller naturläkemedel läkare för korrekt diagnos och val av de bästa resurserna, anpassad till din personliga situation. Den kunskap och vetenskap som nämns här är av rent informativ karaktär.
(0)
(0)
Tidigare artikel Hur hälsosamt liv?

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha