Den helande kraften i sorghum

Sorghum växer i Asien, Afrika och Amerika. Det är ett korn som kan användas på olika sätt. Sedan dess friska egenskaper upptäcktes tidigt sorghum är en traditionell medicin i vissa kulturer. Sorghum innehåller många antioxidanter. Dessa är bra mot alla typer av inflammatoriska sjukdomar. I praktiken är alla antioxidanter väl mot andra sjukdomar. Det har inte gjort tillräckligt forskning om sorghum men fortfarande en trevlig start bild framträder av det nuvarande kunskapsläget om denna anläggning är.
Fröer av durra

Innehåll:

  • En sann medicinalväxt
  • Traditionell medicin
  • Bladet av sorghum är ätbar
  • Durra som groddar?
  • Dye med antioxidant värde
  • Sorghum har potential
  • Diabetes och insulinresistens
  • Hirs kontra durra
  • Sorghum mot diabetes

En sann medicinalväxt

Sorghum har potential att bli en riktigt medicinalväxt som kan bekämpa förebyggande flera sjukdomar. Som satte forskare på grundval av det stora antalet näringsämnen som finns i denna spannmålsprodukt. År 2015, året för skrivandet av denna artikel, säger en sydafrikansk vetenskap team som är svårt är nödvändiga för att identifiera phytochemical sammansättningen av korn som hirs och durra. De nämner att det redan finns forskning har gjorts i probiotiska effekterna av sorghum och det är bra för hela hälsa, särskilt för att förebygga diabetes eller diabetes mellitus, hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Traditionell medicin

I traditionell medicin i Afrika sorghum ställdes som mat, te, öl och pulveriserade extrakt. Från en traditionell användning, forskare bedriver ofta forskning om faktiska medicinska effekter av en medicinalväxt eller livsmedelsprodukt. Det finns flera sjukdomar mot vilka durra används. malaria, cancer, epilepsi, halsbränna och magsmärtor är exempel. I Sydafrika anläggningen används tillsammans med kanadensiska fleabane mot eksem. I Nigeria, i generationer människor sorghum används mot sicklecellanemi, leukemi, multipelt myelom, huvudvärk och sjukdomar i blodet och hjärtat.

Bladet av sorghum är ätbar

De Sorghum växtblad är ätliga och fulla av näringsämnen. Detta är en ytterligare fördel med denna växt. I vissa afrikanska länder, en maträtt gjord av ris, bönor och röda blad av sorghum. Det latinska namnet på denna art är durra L. Moench Sorghum. Det är också känt som röd durra. Amerikansk forskning från 2013 visar att det inte bara spannmål utan också innehåller bladen av sorghum antioxidanter. I en annan amerikansk studie från 2013 konstateras att det finns en hel del av fettsyror i form av palmitinsyra, stearinsyra, oljesyra och linolsyra är i bladet. Av dessa fettsyror finns minst 5%. Amerikanerna kallar dessa fettsyror eftersom de har visat sig kunna ha medicinskt värde i hjärtsjukdom.

Durra som groddar?

Forskare från Tanzania säga år 2001 att det bästa sättet att förbereda sorghum gro. Ofta sitter där i vegetabiliska groddar per vikt mer näringsämnen än i grönsaks själv. Sorghum som groddar skulle vara en nyhet i 2015 i Nederländerna.

Dye med antioxidant värde

Det finns skillnader i ingredienser mellan ömsesidiga sorghum arter. Amerikanska forskare under 2004 studerade antocyaniner i svart, brunt och rött sorghum. Svart sorghum verkar ha det högsta antalet cyanidinen. Detta antal var mer än tre gånger så hög som i rött eller brunt durra. Brun sorghum innehåller tanniner. Forskarna säger i sin studie som naturligt pigmenterad sorghum är fullt användbara som karamellfärg med antioxidant kapacitet.
Red Sorghum

Sorghum har potential

I sorghum finns en hel del tanniner, fenolsyror, antocyaniner, fytosteroler och policosanol. Amerikanska forskare nämner i sin studie från 2004 som fytokemikalier med hög potentiell inverkan på människors hälsa. Jämfört med andra spannmål och frukt har många närings sorghum. Sorghum äta med frukt kan förbättra antioxidant värdet endast. I djur verkar forsknings sorghum vara både bra för hjärtat och cancer. Tanniner i sorghum kan se till att färre kalorier blir tillgängliga. Detta är viktigt för överviktiga personer. Studien är utformad för att undersöka om fytonäringsämnen i sorghum kan hjälpa hälsa i allmänhet och eventuellt måste gå att attackera mänskliga sjukdomar. Forskarna kallar this'voedingstofgerelateerde specifika sjukdomar såsom cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och störningar i vilka fetma "som röd sorghum kan ge en lösning.

Diabetes och insulinresistens

Amerikanska forskare fann 2008 att ämnen i sorghum till en process att se till att fler polyfenoler och antioxidanter motstår processen för eiwitglycatie. Detta kan ha stor betydelse för personer med diabetes och insulinresistens. Från koreanska forskning på råttor under 2012 visade att sorghum så stort inflytande på högt blodsocker är vanliga anti-diabetes läkemedel. Blodsockernivån utjämnande effekt var relaterad till effekten på sorghum av glukoneogenes i levern. Genom denna process socker kan brytas ned lätt. Koreanska forskning från 2012 visade att sorghum förbättrar effekten av insulin. Detta beror på att insulinresistens minskar; insulin lättare absorberas i cellerna.

Hirs kontra durra

I en sydkoreansk studie från 2010 kommer sorghum där på ett plan är inte väl ut. Forskarna undersökte effekten av två typer av hirs på kolesterolnivåer. Eftersom teorin är att antioxidanter bekämpa kolesterol, trodde man på alla tre spannmål att börja se en minskning av kolesterol. De utfodras råttorna med produkterna och sedan mätte kolesterolnivåer. De hirs sorter faktiskt visat sig lägre kolesterol, men inte sorghum. Utifrån detta får vi inte gå vidare till allvarliga slutsatser. Matsmältningssystemet hos råttor påminner om människor, men det är inte riktigt samma sak. Vidare kan förfarandet för framställning påverkar läkemedlets kvalitet.
Pulver sorghum eller sorghum mjöl

Sorghum mot diabetes

Sorghum har en probiotisk effekt på tarmfloran. Det stimulerar goda bakterier balans. Amerikanska forskare säger 2014 att dessa positiv effekt på tarmfloran kan vara viktigt för personer med diabetes. Det finns bl a visat att den durra minskar insulinresistens. Eftersom matsmältningen främjas genom förbättring av tarmfloran, alla näringsämnen bättre absorberas. Det är alltid bra att ha sjukdomar huvud. Forskarna visar också anti-inflammatoriska effekter av sorghum. Denna säd påverkar ett enzym som är kopplat till den antioxidant aktivitet i blodet. Därför är det bra mot åderförkalkning, en sjukdom som kan resultera i en mängd olika hjärtproblem.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha