Den helande kraften i sesamolja

Irmi Amundson April 24, 2016 Hälsa 63 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det latinska namnet för sesam är Sesamum indicum. Sesamplantan hör till de äldsta odlade växter av modern mänsklighet. Förmodligen den äldsta växt som odlas för sin olja. Ursprungligen sesam växt som odlas bara i Indien, Kina och Korea. Sesamplantan annueller och cirka 1 meter 20 höga.
Sesam Växt

Innehåll:

 • Baserat omega 6
 • Positiv effekt på psyket
 • Bra för hjärtat, diabetes och matsmältnings
 • Bra för huden
 • Sesamolja smörja huden
 • Avgiftare
 • Sesamolja mot cancer
 • Ingredienser sesamolja

Baserat omega 6

Sesamfrön innehåller många grundläggande omega 6 fettsyror. Detta kallas linolsyra men det är en annan typ av linolsyra än typen med mat rik på transfetter margarin vana att göra. Livsmedelsindustrin använder endast derivat eller derivat av omega bas 6. Faktum är att dessa derivat inte är en eterisk olja. Kroppen själv kan skapa dem från basen omega 6. Denna eterisk olja är viktigt för kroppen. Kroppen i nödsituationer tar andra fettsyror, men valt att grunda omega 6, enligt forskning. Baserat omega 6 är mycket friska men derivaten som förvirrande också kallas omega 6-fettsyror kan vara att på något sätt.

Positiv effekt på psyket

Baserat omega 6 har en positiv effekt på psyket. Detta beror främst på att nästa omgea 6 innehåller även vitamin B6. Om du tenderar att vara obalanserad eller deprimerad, kan du använda vanliga sesamolja i livsmedel som ett profylaktiskt. Det faktum att depression kan orsakas av brist på omega 6 och B-vitaminbrist är alltmer accepteras av psykiatriker. Den kan också användas för detta skäl i PMS och menopausala kvinnor.
Sesamfrön först mekaniskt komprimeras och sedan filtreras. Sesam är även i år 2013 fortfarande till stor del handplockade.

Bra för hjärtat, diabetes och matsmältnings

Baserat Omega 6 är ett viktigt näringsämne för kroppen och stödjer hjärtat och kärlsystemet. Oljesyra gör för en sund fungerande galsekretie. Som ett resultat, stöder levern i dess funktion. Alfred Vogel, den berömda natiuurgeneeskundige från Schweiz, rekommenderas att använda människor med leverproblem sesam- eller sesamolja. I naturmedicin sesamolja används för att behandla högt blodtryck, diabetes och trombos.

Bra för huden

Genom intag av sesamolja är inte bara inre kropps friskare; Det är också bra för huden. Självklart behöver du med mat där det alltid finns åtminstone ett par veckor kommer att fortsätta att uppnå effekten. Eftersom levern fungerar bättre, är huden för vacker. Allt visas i kroppen står i förbindelse med varandra. En dåligt fungerande lever kan leda till hudproblem såsom eksem.

Sesamolja smörja huden

Du kan göra just sesamolja på huden. Den absorberas snabbt in i huden. Huden regenererar snabbare vilket gör det mer motståndskraftig mot yttre påverkan. Efter oljan har återkallats i huden ger en lugnande sesam hud känsla. Av naturen är sesamolja en skyddsfaktor på 3 eller 4. Den kan användas väl för att skydda huden mot solen. Dessutom kan du använda sesamolja för att förhindra hudens åldrande. Sesamolja är också en utmärkt olja för att smörja barn och spädbarn i hudskydd överens. Menopausala kvinnor är ibland lämpligt att använda sesamolja för vaginal torrhet.

Avgiftare

Sesamolja är idealisk som ett komplement till ett år för behandling. Det har avgiftande egenskaper genom att den stöder flera faktorer i ämnesomsättningen. Vidare leder det toxiner från kroppen. Och denna olja stärker immunförsvaret.

Sesamolja mot cancer

Sesamolja kan användas i kombination med linolja för att hindra dem cancer, som Brian Peskin, på grundval av olika vetenskaplig forskning. Hans argument grundar sig i huvudsak på att professorn och nobelpristagaren Otto Warburg fick reda på att en sund kroppens celler kan vända cancer eftersom 35% syrebrist i cellernas ämnesomsättning. Eteriska oljor från sesam och linfröolja är asätare av syre och krypa i cellmembranet för att ge därigenom cellen av tillräckligt med syre, så att den inte kan förvandlas till en cancercell. Under 2010 University of Texas bekräftade cancer aktivitet sesamfrön. En annan studie tittade på 2010 sesam också en anticancereffekt endast denna forskning som anticanceraktiviteten när
Sesamolja polyfenol sesamin.

Ingredienser sesamolja

Sesamfrö är särskilt rik på kalium. Den innehåller även magnesium, koppar, kalcium, järn, zink och vitamin B6.
Fettsyror i sesamfrön:
 • Palmitinsyra: 8%
 • Stearinsyra: 4%
 • Oljesyra: 40%
 • Linolsyra: 42,7%
 • Andra fettsyror: 2,5%
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Pascal Olander
  Like 3   Dislike 0

God morgon, jag letar efter ett recept på en vaginal olja. Oljan bestod huvudsakligen av sesamolja. Receptet var i en gezondnu 2014. Jag tyvärr förlorade receptet. Kan ni hjälpa mig? Tack på förhand för moeite.Marijke Kuijpers

Annabrit Lundstrom
  Like 5   Dislike 1

Det recept jag vet inte, men använda ren sesamolja är ett bra alternativ. Dessutom kan du växla med kokosolja, vilket är bra eftersom vaginal olja.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha