Den helande kraften i rooibos

Rooibos te blir alltmer populärt. Den Khoisanvolk i Sydafrika valde traditionellt kvistar och blad och finhackad att jäsa och torr. Den svenska botanisten Carl Humberg gjorde i den 17: e talet som en av de första västerlänningar att veta rooibos te eftersom han fick en kopp rooibos te med Khoisan. Dessutom fanns det redan misstankar om att rooibos var friska och helande. Sedan sprida användningen av rooibos över Sydafrika. Holländska bönder i den 18: e-talet flyttade till Sydafrika började sätta rooibos te istället för svart te kommer från Indien och Kina. Bönderna av holländsk härkomst började då att agera i rooibos, som visade en lukrativ jordbruksprodukt; det transporterades till Europa.
Rooibos växt

Innehåll:

 • Rooibos under de senaste 100 åren
 • Näringsämnen rooibos
 • En hälsosam dryck utan kontra
 • Gör det mesta av rooibos
 • Rooibos mot allergi
 • Rooibos och förebyggande av cancer
 • Rooibos förebyggande mot hjärt-kärlsjukdom
 • Amning och rooibos
 • Flaskmatning och rooibos
 • Rooibos du blir avslappnad
 • Andra medicinskt bruk av rooibos
 • Utvärtes bruk rooibos
 • Consult naturläkemedel terapeut

Rooibos under de senaste 100 åren

Under 20-talet fler och fler människor blev övertygad om medicinska egenskaper av rooibos. Vetenskapliga studier har genomförts och varma drycker rooibos faktiskt visat sig ha olika läkande egenskaper. Denna upptäckt var inte bara vetenskap. År 1968 gjorde en sydafrikansk kvinna, Annique Theron, rooibos te misstag i papfles av sitt barn. Barnet led av allergier och var mycket orolig. Med att ha rooibos te berusade barnet sov för första gången på 14 månader, tre timmar tillsammans. Därefter rooibos vetenskapligt undersökt och den medicinska effekten bekräftades. De odlingsmetoder för rooibos har profession nedan; Standarder fastställdes. Från 1993 finns det ett standardiserat sätt att producera rooibos te och Sydafrika nu befriad från apartheid och bojkott handelsavtal kunde åka dit i massor.
Glas rooibos te

Näringsämnen rooibos

Förutom de välkända röda rooibos också finns gröna rooibos te. Båda är mycket hälsosamt; Det finns många antioxidanter. Många studier, men inte alla, har visat att sitta mer hälsosamma ämnen i grönt rooibos te än i de välbekanta rödaktiga rooibos. I rooibos innehåller olika fytonäringsämnen. Så det är flavonoider quercetin, rutin, luteolin och isoquercitrin i. Den innehåller vitamin C och mineraler kalium, natrium, magnesium, kalcium, koppar, zink, fluorid, mangan och järn ..

En hälsosam dryck utan kontra

Rooibos te är en hälsosam dryck som är lämplig för dagligt bruk. Även barn kan hantera dem. Det bidrar till att förhindra alla typer av sjukdomar. Det finns inga kontraindikationer eller omständigheter under vilka det inte kan vara berusad och det finns inga kända läkemedelsinteraktioner kända. Det är en ofarlig dryck. Inget koffein finns det i liknande kaffe och svart te och den innehåller endast en låg andel av tanniner.

Gör det mesta av rooibos

Den enda fråga som du kan göra är att användas för odling av rooibos från snabbköpet bekämpningsmedel, så anläggningen inte läkemedel. Därför kan du dricka den bästa organiska rooibos te. För att optimera den helande antioxidanter i rooibos te du bör använda 10 minuter matlagning i en kastrull, och således inte kokande vatten Brew "i en tekanna.

Rooibos mot allergi

Aspalathine och quercetin hämmar frisättningen av histamin från stamcellema. Som ett resultat, att de allergiska reaktionerna i kroppen minskas. Intag av flavonoider och C-vitamin leder till en bättre fungerande immunförsvar. De medicinska egenskaper se till att allergiska reaktioner försvinner. Rooibos används i örtmedicin som ett botemedel mot allergier. Här är en lista över några allergiska uppgifter som röjning biomedicinska verk:
Gröna Rooibos är enligt forskarna ännu friskare än vanliga rooibos
 • Mjölkallergi hos spädbarn,
 • Nutrition Allergy,
 • Bebisar gråter som snabbt kapitulera och har kolik,
 • Diarré, lös avföring eller kramper från födoämnesallergi,
 • eksem, psoriasis,
 • Hösnuva, kvalsterallergi,
 • Astma och astmatisk bronkit.

Rooibos och förebyggande av cancer

Rooibos är en antimutageen, vilket innebär att det skyddar mot DNA-mutationer, vilket visas av in vitro-vetenskapliga experiment. "In vitro" är en särskild undersökningsmetod där levande celler studeras i ett provrör och inte i den naturliga miljön i kroppen. Även in vitro, bildningen av cancerframkallande ämnen förhindras. Dessa effekter beror huvudsakligen på quercetin och luteolin. Quercetin ger också skydd mot hudcancer. Rooibos skyddar mot cancer i allmänhet, och kan neutralisera de negativa effekterna av påverkbara orsaker till cancer. Det avgiftar kroppen. Skadliga effekter av röntgenstrålar och radioaktiva strålar stoppas. Det ger skydd mot miljögifter, från livsmedelstillsatser, tungmetaller och förhindrar den fria radikaler som orsakas av intensiv fysisk aktivitet.

Rooibos förebyggande mot hjärt-kärlsjukdom

Mangan, zink och rutin stabilisera kärlväggarna. Rooibos är ett blodförtunnande medel eftersom quercetin och rutin i den. Rooibos hjälper till att förhindra högt blodtryck genom att befintliga orienterings tine, iso-orient tine, vitexine och isovitexin. Dessutom antioxidativa egenskaper hjälper mycket bra eftersom de förhindrar oxidation av kolesterol och fäster sig på väggarna i blodkärlen. Därför rooibos te är en bra förebyggande åtgärd mot sjukdomar, åderförkalkning och hjärt-kärlsjukdomar i allmänhet.
Blommande rooibos

Amning och rooibos

Goda nyheter för rooibos te-drickande mödrar som ammar sina barn som rooibos främjar utsöndringen av mjölk; mamman gör mer mjölk. Dessutom är rooibos kolik hos spädbarn mot. Kvinnor som ammar barn har bara sig själva att dricka rooibos te att ha barnet och andel i medicinska egenskaper. Som en extra bonus Plezante en baby är lite tystare rooibos.

Flaskmatning och rooibos

Speciellt för barn med kolik kan du göra ljumma rooibos te i en flaska. Kom ihåg att du aldrig ska ge barn en flaska som har varit i mikrovågsugn; det är i alla broschyrer av mikrovågor. Officiellt har anledningen till att mikrovågor värma upp en drink fel men oberoende forskning visat att mikrovågsstrålning molekyler så urarta att barnets kropp ser det som gift och sjuka av att vara där; Ibland barnet kommer till och med döden i mikrovågsugn värms produkterna. Det är anledningen till detta tillstånd i varje broschyr magnetronens strömförsörjning i vilka ingen flaska kan värmas upp där.

Rooibos du blir avslappnad

Rooibos tedrickare är mer resistenta mot påfrestning. Det är en lugnande, avslappnande och uppfriskande dryck för nervsystemet. Därför är det används för personer med nedsatt stress. När någon är milt deprimerad, kan rooibos te också hjälpa. Alla typer av nervositet försvinner om du dricker dagligen rooibos te, och dessutom kan du sover bättre på natten utan att vakna varje gång. Den kan användas bra mot hyperaktiva barn.

Andra medicinskt bruk av rooibos

De antioxidanter säkerställa att åldrandet uppstår mindre snabbt; du blir hälsosamt åldrande. Så här fungerar det mot grå starr eller makuladegeneration, Alzheimers, minnesförlust och demens. Antioxidanter i rooibos te finns det i första hand är ansvarig för, särskilt flavonoider. Naturligtvis rooibos är också bra mot sjukdomar som förekommer hos unga människor. Rooibos hjälper till att förhindra:
Lösa rooibos te
 • Försvagat immunförsvar,
 • Herpesinfektioner
 • Vårtor av humant papillomvirus,
 • Virusinfektioner,
 • Gastrointestinala kramper,
 • Förstoppning,
 • Leversjukdom,
 • Diabetes.

Utvärtes bruk rooibos

Rooibos Tea är coolt, du behöver inte kasta bort omedelbart; du kan använda den som en kompress. Ta en trasa vätt med rooibos te. Du kan också ta ett bad med mycket stark rooibos te. Det hjälper mot följande uppgifter:
 • Eksem, kliande hudirritation och dermatit,
 • Dermatit, foto dermatit, psoriasis,
 • Herpes simplex eller munsår och akne,
 • Grov hud.

Consult naturläkemedel terapeut

De som vill använda rooibos som läkemedel bäst kan ta en rådgöra med ett naturläkemedel terapeut. Rooibos extrakt och läkemedel i form av modertinkturer, pulver och kapslar bör tas endast efter ordination av behöriga personer. En läkare eller naturläkemedel läkare kan ge dig råd om detta. Alla medicinska egenskaper av rooibos som avses i denna artikel grundar sig på vetenskaplig forskning och komma ut ur den stora handboken av medicinalväxter Geert Verhelst, ett standardverk inom läkande växter. Boken används flitigt i örtmedicin.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha