Den helande kraften i psyllium eller psyllium

Psyllium är hemma i västra Medelhavet och Nordafrika. Anläggningen är cirka 50 centimeter hög. Han blir små gula blommor som senare utvecklats från svarta frön. Detta frö är lite som loppor, därav namnet psyllium. På latin kallas psyllium anläggningen, förutom lider av grekiska psyllos, vilket innebär loppor. Andra namn för denna anläggning är bladvlo och zandvlokruid. Plantago Afro är det officiella botaniska namn.
Botaniskt dra psyllium

Innehåll:

  • Psyllium i historien
  • Genom psyllium laxerande effekt
  • För vilka sjukdomar är lös avföring bra?
  • Psyllium mot fetma
  • Psyllium mot diabetes
  • Psyllium mot gastrit
  • Psyllium för att behandla diarré och dysenteri
  • Consult naturläkemedel terapeut

Psyllium i historien

Psyllium var redan känd under antiken som m, edicijn. De gamla egyptierna kände laxerande effekt psyllium. Rembert Dodoens, den banbrytande växtbaserade vetenskapsmannen av 16-talet, beskrev lugnande effekt på slemhinnor. Han rekommenderade psyllium vid bronkit och inflammation i urinvägarna.
Fall av psyllium

Genom psyllium laxerande effekt

Driften av psyllium, efter två eller tre dagar av intag de mest aktiva. Den huvudsakliga effekten av psyllium är det faktum att förstoppning förekommer i andra ord är laxerande. Detta är på grund av den hög svällningsförmåga av en vlozaadje. Ett gram psyllium tar på fukt i tarmen så att det är 10 gram. Denna svullnad stimulerar tarmperistaltik, förflyttning av tarmarna genom vilken innehållet trycks på. Dessutom fungerar många algblomningen och oljor säker psyllium som lubrificans eller smörjmedel. Dessutom bakteriemass ökar med psyllium; tarmfloran orsakar tarmperistaltik ytterligare stimuleras. Som en sista effekt är lös avföring.

För vilka sjukdomar är lös avföring bra?

Den uppmjukade avföringen är bra för personer med hemorrojder, analfissurer och anaalfissuren. Även tarmfickor eller tarmvägg utbuktningar kontrade med psyllium. Personer med spastisk kolon eller colon irritabile serveras också av en lös avföring. Kronisk förstoppning kan associeras med kronisk tarmfickor. Magsår dra nytta av de lös avföring orsakade psyllium.
nyplanterad vlozaadplant

Psyllium mot fetma

Zandvlozaad hämmar aptiten och eliminerar hunger. Genom att äta psyllium du kommer att känna full snabbare. Detta beror på de fuktabsorberande egenskaper och det faktum att fetter och kolhydrater bryts ner långsammare. För att göra en optimal användning av de absorberande egenskaper psyllium, bör du ta massor av vatten före måltid.
Culinary tips: Unga vlozaadbladeren kan ätas råa eller kokta. Fröna kan gro och lägga till en sallad.

Psyllium mot diabetes

Psyllium används främst mot vuxendiabetes, inte mot diabetes typ2. Hyperglykemi, den medicinska termen för högt blodsocker, motverkas genom att äta psyllium. Hypertriglyceridemi, vilket innebär en hög fetthalten är också förhindras genom att konsumera psyllium. Vidare, det fungerar mot bildandet av ateroskleros, eller åderförkalkning. Psyllium förhindrar hjärt-kärlsjukdom i allmänhet.
Psyllium, psyllium eller Plantago Afra

Psyllium mot gastrit

Gastrit är latin för magen och tarminflammation kan lika magsår, halsbränna, tarm slemhinneinflammation och kolit åtgärdas genom att äta psyllium. Det beror på att det skyddar irriterade slemhinnor. För detta ändamål bör psyllium först blötläggas.

Psyllium för att behandla diarré och dysenteri

Dysenteri och diarré kan ha flera orsaker. Psyllium på grund av dess absorptionsförmåga allmänmedicin. I kölvattnet av denna medicinalväxt förhindrar fekal inkontinens. Andra egenskaper hos psyllium som är direkt berörda är att psyllium healing fungerar på en dålig andedräkt, meteorism eller luft ackumulering i tarmarna, gasbildning. Psyllium stimulerar tarmrengöring i allmänhet.
De lugnande egenskaper psyllium kan lätt användas externt. Det lugnar mot brännskador, hudirritationer, insektsbett och inflammerade ögonlock.

Consult naturläkemedel terapeut

De som vill använda psyllium som läkemedel bäst kan ta en rådgöra med ett naturläkemedel terapeut. Extrakt av psyllium och medicin i form av modertinkturer, pulver och kapslar bör tas endast efter ordination av behöriga personer. En läkare eller naturläkemedel läkare kan ge dig råd om detta. Alla medicinska egenskaper psyllium nämns i denna artikel är baserade på vetenskaplig forskning och komma ut ur den stora handboken av medicinalväxter Geert Verhelst, ett standardverk inom läkande växter. Boken används flitigt i örtmedicin.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha