Den helande kraften i Mate

Mate eller yerba mate är hemma i Brasilien, Argentina, Paraguay och Uruguay. I Sydamerika är trädet odlas för att göra det en prisade läkemedel dryck. Denna dryck är called'the gröna guldet i Indios "och det finns magiska egenskaper som tillskrivs det. När du yerba mate, eftersom drycken kallas dricka med flera personer, språkbarriärer faller bort och du känner starkt ansluten. I många delar av Sydamerika, är kompis mer populär än kaffe eller te. Mate är en ofarlig ört, men det finns alltid personer som är överkänsliga för att bevisa. De möjliga negativa effekterna är inte lika starkt kaffe.
Yerba mate

Innehåll:

 • Naming grad
 • Traditionell användning yerba mate
 • Framställning grad
 • Aktiva substanser grad
 • Mate, bra för det centrala nervsystemet
 • Mate som en bantning
 • Mate mot urinewegprobleempjes
 • Andra medicinalväxt yerba mate
 • Consult naturläkemedel terapeut

Naming grad

I latinska namnet på denna växt yerba mate. Ilex är det latinska namnet för Holm. Paraguensis hänvisar till det faktum att detta träd sker i Paraguay. I holländska kallas detta träd kompis eller matte. I Paraguay var en gång en separat jezuíetenstaat. Jesuiterna hade vid handelsmonopol examen. Följaktligen fortfarande jesuiterna te refereras till i vissa länder grad dryck.

Traditionell användning yerba mate

Indianerna i Sydamerika gjorde ett te från drycken så att den tunga vandring genom djungeln bättre klara. Dessutom, traditionellt det var ett botemedel mot reumatisk värk, infektioner i allmänhet, urinvägar och depression. Idag Sydamerika bebos av stora rovdjur. Det är inte hälsosamt. De dricker mycket examen och därför fortfarande få tillräckligt med vitaminer inuti. I Sydamerika, mer så än kaffe.
Torkade mate

Framställning grad

Drycken utsträckning kan antingen beredas och tillverkad av rostade blad. Först fyller du en tom kopp för halva eller tre fjärdedelar med blad. Det görs på varmvatten lämnar men aldrig kokande vatten. Vattnet är helt grön; det är på grund av alla fytonäringsämnen samla i vattnet. En del blad kan sättas sex koppar grad. Drycken måste upphettas i alla fall, eftersom annars går sönder enzymerna i bladet aktiva beståndsdelarna. I Europa grad används främst som ett verktyg under viktminskning. Mate hindrar dig från att överväldigas av hunger och törst tendenser.

Aktiva substanser grad

I mån xantinerna är koffein, teobromin och teofyllin. Dessutom finns det flera tannin liknande ämnen i bladet. Det finns saponinerna matosaponinen 1 till 5 i. Dessutom innehåller den aminer kolin och trigonellin, kaemferol det flavonoider, quercetin och rutin, vitaminerna B2, B3, B6, B5 och C, och eteriska oljor. Den innehåller mineralerna järn, magnesium, kalcium, kalium, natrium, kisel och mangan. Dessutom sitter i rostade lämnar inga eteriska oljor och innehåller dem i form av pyraziner furaner och pyrroler.

Mate, bra för det centrala nervsystemet

Mate är analeptika, vilket innebär att det centrala nervsystemet ökar. Det är en tonic, en allmän tonic. Det centrala nervsystemet samlar all information får varje organ och medger aktivering av kroppsdelar. Den spelar en viktig roll i alla delar av vår existens. Om detta nervsystem fungerar bättre än vår kropp och själ att fungera bättre. Det faktum att en examen är analeptika tonic innebär att ett varierat utbud av psykiska och fysiska sjukdomar kan det åtgärdas. Den inkluderar, till exempel under den vegetabiliska medicin mot depression. Av ovanstående skäl, är medicinskt grad används för:
Mate Träd
 • Psykisk och fysisk trötthet,
 • Negativa tankar, mild depression,
 • Koncentrationssvårigheter, försämrat minne,
 • Nervös huvudvärk eller spänningshuvudvärk,
 • Neurasteni eller svaga nerver,
 • Konvalescens, den medicinska termen för ziektehersel.

Mate som en bantning

Bantning gör med måtta. Det är en aptitnedsättande medel. Dessutom främjar denna ört användningen av glycoceen. Det stimulerar lipolys, en trevlig ord för fettförbränning. Metabolismen är mer effektivt med hjälp av examen. Det kan vara klart att detta läkemedel ört för dessa skäl, kan hjälpa välstånd fetma sjukdomen i världen. I örtmedicin, används det för följande indikationer: fetma och överdriven aptit.

Mate mot urinewegprobleempjes

Mate reglerar fukten. Den har ett milt urindrivande egenskaper, avgiftande eller depuratief. Dessutom är det en törst läckande dryck. Förutom hunger Stilt denna magiska dryck till törstiga. Dessutom knacka bort överskottet och giftiga vätskor i kroppen snabbare och mer effektivt förlora. Dessa medicinska egenskaper används i örtmedicin för att använda den på:
Unga planteringar grad
 • Förebyggande av njur- och urinblåsan stenar,
 • Komplement till urinvägsinfektion,
 • Ödem, vattusot eller fukt ackumulering,
 • Otillräcklig urinproduktion.

Andra medicinalväxt yerba mate

Förutom de faktorer som nämns medicinska egenskaper yerba mate några anmärkningsvärda läkande egenskaper som definitivt inte bör gå förbigås med tystnad. Dessa mineral och vitaminrika dryck innehåller mycket antioxidanter som bekämpar fria radikaler, vilket gör att hela immunsystemet förbättras så långt drinker är bättre beväpnad mot någon sjukdom. Det fungerar också bra för följande särskilda indiacties:
 • Dyspepsi eftersom en stomachicumis, en mage tonic,
 • Anorexi, eftersom det stimulerar aptiten,
 • Hjärtklappning utan organisk bakgrund, eftersom det stöder hjärtmuskeln, ökar hjärtfrekvensen och ökar den sammandragande kraften i hjärtmuskeln,
 • Astma eftersom det ontkrampend verk genom inhalation
 • Förkylningar, eftersom det innehåller många vitaminer,
 • Spänningshuvudvärk, eftersom det är ett naturligt analgetikum.

Consult naturläkemedel terapeut

Vem yerba mate för att användas som en helande agent rekommenderas att ta en samråda med ett naturläkemedel terapeut. Mate ?? extrakt och läkemedel i form av modertinkturer, pulver, nebulisaat, flytande extrakt och kapslar bör tas endast efter ordination av behöriga personer. En läkare eller naturläkemedel läkare kan informera om, liksom om eventuella biverkningar och interaktioner med andra läkemedel eller örter. Alla medicinska egenskaper av detta läkemedel ört som avses i denna artikel grundar sig på vetenskaplig forskning och komma ut ur den stora handboken av medicinalväxter Geert Verhelst, ett standardverk inom läkande växter. Boken används i örtmedicin.
(0)
(0)

Kommentarer - 4

Noga med att använda alltför länge: det finns några i te komponenter mätbara ökar risken för vissa cancerformer med långvarig användning.

Min fråga är, hur mycket kan du per dag mate te, och hur länge du kan använda den kontinuerligt? Vr hälsning.

Som ökad risk mäts endast i Argentina, där de dricker yerba mate genom ett sugrör metall. Denna halm kan inte rengöras på insidan. Insidan är full av bruna, oxiderade insättningar. Eftersom det endast till matstrupe, magsäck, hals och munhålecancer är denna kontakt med det lilla röret kan vara en co-orsak. I Damen de cancerframkallande ämnen kan kännas igen av kroppen och ger tarmarna att dessa ämnen inte kommer in i kroppen. För övrigt finns det inga vetenskapliga svar om möjliga cancerrisken från yerba mate, men förhoppningsvis halm metallen ingår i en framtida utredning.

Ett te som används för medicinska ändamål bör du aldrig använda mer än 4 veckor. då måste du slutar två till tre veckor innan du börjar igen. Två till tre koppar är tillräckligt men jThe är klokare att satsa på ett växtbaserat terapeut eller naturläkare. Kanske det finns bättre sätt i ditt fall eller instruktioner för användning.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också