Den helande kraften i matcha te

Matcha te görs genom att mala bladen till mycket fint pulver med en kvarnsten. I Japan används under teceremonin och pulvret är en tillsats i många recept i köket. Matcha är en särskild te; det anses vara det mest hälsosamma under gröna teer. Fyra veckor innan uttagningen av bladen blir dukar med anläggningen i skuggan hålls så att mer klorofyll och helande. Matcha te från den tidiga skörden har en angenäm söt smak. Vilken av sen skörd kan vara något kryddigare smaker. För en matcha te, bara de övre bladen av tebusken plockas.
Matcha te

Innehåll:

  • Skyddar njurar och lever
  • Den hälsosamma grönt te
  • Framställning matcha
  • Matcha med obehandlad mjölk
  • Historia
  • Klorofyll
  • Epigallocatechinen
  • Vitaminer och aminosyror
  • Matcha och diabetes

Skyddar njurar och lever

Från japanska vetenskaplig forskning på djur visar att matcha njurskador minskat är oacceptabelt. Det skyddar njurarna. Dessutom visade en annan japansk studie som sänker triglyceridnivåer. Matcha är en lever skyddande komplettera sina starka antioxidativa egenskaper. Råttor som hade sjukdomstypen 2 diabetes fick en bättre fungerande lever efter intag av matcha.
För att göra matcha te från vanlig tebusken blad används som man också gör grönt och svart te.

Den hälsosamma grönt te

Amerikansk forskning visade att catechin epigallocatechingallaat i denna typ av te är en mycket stark antioxidant. Det är 137 gånger mer kraftfull än de antioxidanter med regelbunden grönt te från Kina. Det är ett ämne som kan återhämta sig, bland annat, kan nervceller och patienter med multipel skleros hjälpa. Japanska forskning från 1997 visade att matcha så healing är att personer med PCB förgiftning eller någon annan förgiftning kan hjälpa. Det åter mag-tarmkanalen. Eftersom matcha te är en super antioxidant och dessa substanser eliminera cancerframkallande fria radikaler, kan man säga att matcha te hjälper förebygga cancer. Förresten, många andra sjukdomar börjar också tändmekanismer sätts i rörelse av fria radikaler, såsom Alzheimers, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och fetma. Även mot sådana sjukdomar dricker matcha te kan ha en förebyggande effekt.

Framställning matcha

För att göra en kopp Matcha te är ett till två gram pulver placeras i en kopp. Det vatten som används bör vara 80 grader Celsius. I en kopp passar 100 ml vatten; kopparna är ungefär dubbelt så liten som kopparna i väster. Med en bambu borste, piskade te. Det är tänkt att resultera i ett skumskikt. Då kan man själv lägga till varmt vatten för att smaka. En stark te kallas koi-cha och en svag te usa-cha. Kopparna är ett slags små skålar;
Matcha med melkze har ingen hörsnäckan.

Matcha med obehandlad mjölk

Matcha kan också göras med obehandlad mjölk eller mjölkersättning ett ljud som mandelmjölk kombineras. För att använda den du lägger en tesked matcha i en kopp, blanda det med varmt vatten, kan du blanda väl med en liten visp eller gaffel, och sedan tillsätt mjölken tillägger. Om du inte löser eller blandning kan förekomma i klumpar, och det är vad du inte vill.

Historia

Även matcha är en typisk japansk drinkar, dricka Matcha är ursprungligen från Kina. Förmodligen i det sjätte århundradet AD vana dyker torka teblad, slipning, pulvrisering, och att använda den för att göra te med. Den första matcha te var i Japan omkring år 1000 berusad. I Japan, dricka matcha te på 16-talet en verklig ceremoni. Tea Mästare Sen no Rikyu skrev i 16-talet som framställningen av matcha teceremoni.

Klorofyll

Förutom katekiner matcha te innehåller vitamin A, B, C och E. Vidare finns det klorofyll. Detta ämne hjälper i avgiftning av vår kropp. Klorofyll säkerställer att blodet kan ta upp mer syre. Dessutom är det en substans som hjälper immunsystemet att bygga upp. Matcha te kan användas för att rena kroppen, till exempel via en fjäder botemedel. Matcha är ett utmärkt komplement till en detox diet.

Epigallocatechinen

Det har noterats att det finns många epigallocatechinen i matcha. Vad betyder allt detta? Det har en stark läkande egenskaper för huden. Det hjälper till att reparera hudskador snabbare. Det är således ett medel som bidrar till att förhindra hudcancer, och man kan även spela en roll i läkningsprocessen för hudcancer. Vidare är det ett medel som bidrar till återhämtning från en alkoholförgiftning. Reparativ funktion av levern är ansvarig för bland annat här. Hela matsmältningssystemet är också förbättras genom epigallocatechinen. Det innebär att kroppen har möjlighet att på ett effektivt sätt
Matcha cupcakevoedingsstoffen post.

Vitaminer och aminosyror

I japanska köket matcha blandas i juice, glass, smoothies, yoghurt, choklad, kex, kakor, muffins och brownies. Den innehåller också ett stort antal väsentliga och icke-essentiella aminosyror. Detta är viktiga byggstenar för proteiner. Kroppen har bland annat de ämnen som är nödvändiga för dess tillväxt, återvinning av skadad vävnad och immunsystemet.

Matcha och diabetes

Vetenskaplig forskning visar att blodsockret stiger långsammare om de tar produkter med matcha. Dessutom följs digerering förbättras och det är bra för levern. Matsmältningsproblem och lever bakom ofta sjukdomen fetma, något som är ett symptom på en progressiv typ 2-diabetes, så det är för människor med denna sjukdom, som kallas diabetes populärt, dagligen en till två kopp dricka Matcha te. I kombination med medicinalväxter och livsmedel som stimulerar bukspottkörteln skulle plantera din terapeut kan tyda på att det är ett sätt att utveckla diabetes att stoppa eller ens vända mot en bot. Som en extra fördel är det att matcha har naturligtvis en angenäm söt smak så att du inte har att arbeta med socker eller sockerersättningsmedel och du kommer fortfarande vara uppfyllda för sötma du behöver.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha