Den helande kraften i kikärter

Kikärter är ursprungligen från Nordafrika. I kikärterna Medelhavsområdet allmänt ätas som det är en populär grönsak. Kikärter är i torkad form och förkokt burk till salu. I torkad form de hålls längre och det finns fler näringsämnen. Kikärter har en god smak, även barnen älskar det.

Innehåll:

  • Falafel och humus
  • Matlagning kikärtspuré
  • Nutritional kikärtspuré
  • Fibrer of't kikkererwtje
  • Polyfenoler i kikärtspuré
  • Bra för hjärta och blodkärl
  • Bra mot diabetes
  • Kikärter mot fetma
  • Fytoöstrogener i kikärtspuré

Falafel och humus

Kikärter är grunden för falafel. Dessa är friterade bollar av kikärtor pasta. Det är en härlig och super hälsosam mat som tillhör den kategori av baljväxter. Falafel är ett mycket lämpligt substitut för kött i vegetarisk kost. Kikärter också användas som grund för humus. I humus är också lite av sesam tahini dvs pasta.

Matlagning kikärtspuré

Kikärter vecka dig ungefär sex till åtta timmar. Kokning av kikärter är 20 minuter. Om du inte suga du kan också laga mat i 25-30 minuter tills de är mjuka. Sedan kokas tillräckligt att äta. Sätt dit en timme eller en halv timme som anges i vissa kokböcker. De är inte alls lika välsmakande och näringsrik längre. Du kan sedan mosa dem att göra humus eller falafel deg. Kikärter göra lika lång tid att kokas som brunt ris. Du kan alltså välja att laga kikärter med ris. Använd bara en halv hand med kikärter. Först satte kikärterna i grytan och koka i bara 5 minuter. Då råris kan nå den. Om allt går bra, är de kokta samtidigt.
I USA, kikärter inte bara kyckling ärter, men också kallas garbanzobonen.
Indisk maträtt med kikärter

Nutritional kikärtspuré

Kikärter innehåller mineraler. 100 Gram kikärtor är tillräckligt för det rekommenderade dagliga intaget molybden. Dessutom finns det mycket mangan, koppar, fosfor och järn i kikkererwtje. Denna runda baljväxter innehåller också aminosyran tryptofan. Dessutom finns det en hel del fibrer och protein i kikärter.

Fibrer of't kikkererwtje

Kikärter är som många baljväxter varit kända för att ha en hög grad av fiber. Detta är utmärkt för matsmältningssystemet och hjälper till att förhindra cancertumörer. Kikärter mat fungerar på det sättet bra mot cancer. Risken för att få tjocktarmscancer är betydligt lägre om du regelbundet äter kikärter och andra baljväxter.
Beige och gröna ärtor

Polyfenoler i kikärtspuré

I området av polyfenoler Kikärt är väl representerade. Det finns flera i fenolsyror såsom ferulsyra, klorogensyra, koffeinsyra och vanilinezuur. Dessutom finns det anthocyanidins delfinidin, cyanidin och petunidin i. Dessa är alla antioxdanten. De går mot oxidation processer i kroppen. Dessa oxidationsprocesser kan, om de förekommer i alltför stor utsträckning, resulterar i en accelererat åldrande och bildandet av cancer.

Bra för hjärta och blodkärl

Den ovan beskrivna unika kombinationen av polyfenoler med antioxidantegenskaper är mycket användbara för ett fungerande kärlsystemet och därmed hjärtat. Regelbunden konsumtion av polyfenoler från kikärter och andra baljväxter säkerställer att kablarna inte är belagda med ett oxidationslager. Detta skikt kan om det blir alltför tjocka klumpar frisättning orsakar en hjärtattack kan inträffa. Röka, äta kött, för mycket sport, dricker för mycket alkohol är alla faktorer som främjar oxidation. Äta kikärter kan neutralisera den negativa effekten.

Bra mot diabetes

Kikärter är mycket bra för att hålla blodsockernivån stabil. Eftersom det finns en hel del fiber i matsmältningssystemet kommer att vara mycket gradvis och med en naturlig takt löpt ut lämnar mindre höga toppar och djupa dalar mäts i blodsockernivåer. Vetenskaplig forskning visar sig att denna positiva effekt delvis orsakas av gemensamma polyfenoler i kikärter öka effektiviteten av insulin. Detta är en viktig fördel för alla men särskilt för diabetiker typ 2 patienter.
Kikärt växt

Kikärter mot fetma

Kikärter inte har väldigt många kalorier. De ger dig snabb känsla av fullkomlighet. Därför behöver du inte känner för att äta. Snack tendens minskar. På detta sätt, kikärter väl mot fetma. Borde egentligen vara mycket mer forskning görs i denna riktning, så att människor vet att de kan gå ner i vikt eller behålla sin vikt ner genom att äta rätt mat, snarare än dietary hopping.

Fytoöstrogener i kikärtspuré

Kikärter innehåller fytoöstrogener. Dessa är bioidentiska hormoner som arbetar något svagare än kroppens eget östrogen. Kvinnor efter klimakteriet, mindre östrogen till vilken tagande fytoöstrogener kan hjälpa till att förebygga benskörhet i benskörhet, liksom bröstcancer och värmevallningar. Detta hormon som i kikkererwtje hus ger ett naturligt botemedel mot klimakteriebesvär.
(0)
(0)

Kommentarer - 5

Några goda råd för alla som söker upp information om matlagning från kikkererwten24 timmar och sedan vakna upp en timme att laga mat. Jag själv göra en separat sås med kyckling i det och i slutändan jag lägga till de redan kylda ärter, för att återigen ta till fukt och smak. Sedan har de bara välsmakande och mjuk.

Hej, Jag har en fråga om driften av kikärter mot, bland annat. högt kolesterol och diabetes, hur mycket ska jag använda varje dag, och jag behöver dem brunnar ensamma, eller också matlagning, läste jag på en webbplats som en kanadensisk par, 15 vällde på kvällen och nästa morgon än "rå" åt på deras choresterol därför minskat betydligt, men jag skulle vilja höra din åsikt, ps jag har diabetes typ 2 nyligen, och hög choresterol och jag kan inte tål statiner, och vill prova något annorlunda! BVD vägnar Ria Stolthet

Jag har haft ganska lite svårt med dig information om kikkererwten.Je säger att hon är 20 till 30 minuter är klar, det är verkligen en utopie.Ik har tidigare kikärter blötläggas över natten och sedan gjorde vad du sa ovan, men det var inte eftersom de var undercooked efter 20 eller 30 minuter, men efter bara 1,5 till 2 timmar och att de var väl kokta men inte riktigt optimalt. så du måste tala om för mig igen hur du har gjort det, eftersom den tid man kan säga i ett tryckkärl, men jag tvivlar på att stark ändå.

Endast brunnar och äta är inte riktigt frisk. Kikärtor matlagning så kort som möjligt, faktiskt, för att bistå vid diabetes för att minska symptomen. När det gäller kolesterol, är den nuvarande medicinska synen 2015 fortfarande inte rätt. Vetenskaplig forskning skulle vara flera år bör finnas anledning att se över medicinska synen. Läs den här artikeln för mer info: http://mens-en-gezondheid.site.nl/ziekten/137218-cholesterol-is-gezond-homocysteine-een-gevaar.html

Kanske var det gamla kikärter, då tillagningstiden längre. Färska efter 20 minuter verkligen överkokt. Men de flesta butiker gör 30 till 40 minuter att laga mat. En tillagningstiden på mer än en timme är onormal. Kanske detta tips: om de kan lätt biten igenom, men något fast vid beröring, är de kokta.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också