Den helande kraften i Horehound

Dietmar Svärd December 26, 2015 Hälsa 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Horehound blad används i matlagning som en bitter ört. Enligt gamla legender fyllda stork bon med malrovebladeren eftersom denna växt stöter bort fladdermöss. Fladdermöss är faktiskt häxorna i maskerad. Dessutom var malrovebladeren den katolska kyrkan används för att stöta bort onda andar. När ett hus eller lada var förhäxad sedan rökte det med olika örter från området. Horehound också kastas i en dricka tråg för djur eller en bäck som boskapen drack regelbundet.
Botaniskt dra horehound, omkring 1920

Innehåll:

 • Naming horehound
 • Horehound i historien
 • Verksamma ämnen Horehound
 • Horehound, bra för luftvägssjukdomar
 • Horehound, bra för matsmältningen
 • Andra medicinska egenskaper Horehound
 • Externa effekter horehound
 • Consult naturläkemedel terapeut

Naming horehound

Horehound kallas på latin kransborre. Det finns två förklaringar till detta ord. Den första förklaringen säger att det hebreiska words'mar "and'rub" ursprung aggregera Marrubium. Dessa två hebreiska ord som betyder both'bitter ". En annan förklaring är att anläggningen har vuxit en hel del i den italienska town'Maria Urb "vad är skadad i Horehound. Vulgare är det latinska ordet for'gewoon ". I holländska Horehound har några populära namn: vit horehound, Woundwort, lungört och marobel.

Horehound i historien

I det gamla Egypten var vita horehound används som ett botemedel mot sjukdomar i andningsorganen. Denna operation är i vetenskapligt grundade rotad fytoterapi idag fortfarande är i kraft. Matthiolus var en italiensk karaktär läkare från 16-talet. Han använde denna ört till blockering av bröstkörteln hos ammande mödrar. Engelska botaniker och naturläkare från respektive 16: e och 17-talen; Gerard och Culpeper, denna ört beordrade huvudsakligen av sjukdomar och tuberkulos i andningsorganen. I Tyskland, vit horehound mycket användning i dålig matsmältning, gasbildning, lever, -och galklachten. Tyskarna använde horehound i en självmonterad kruidentheemix. Dessutom används inom folkmedicinen för att använda vit horehound till improduktiva hosta eftersom det gör loss luftvägarna. Den används också i caterrhale eller blåtungevirus, en virussjukdom som främst drabbar får, men kan spridas till människor
.
Horehound

Verksamma ämnen Horehound

Horehound vara av särskilda hela knoppar och blad används för medicinska ändamål i örtmedicin. Det finns diterpen bittra ämnen såsom marrbiïne och premarrubiïne. Den innehåller också diterpen alkoholer såsom marrubiol, vulgarol, peregrinol, marrubenol och fytol. Det finns följande flavonoider: vitexine, luteolin, apigenin, quercetin, och vice chrysoeriol nio II. Den innefattar vidare medicinalväxt: antocyaniner, tanniner, eterisk olja, algblomningen, alkaloid, fenolsyror, saponiner, mineraler kalium, kalcium och järn, vitaminer B1, B2, B3, B5, B6, E, biotin, kolin, inositol och folsyra. Dessutom innehåller det en liten mängd pektin och betasitosterol.

Horehound, bra för luftvägssjukdomar

Horehound fungerar som en slemlösande och mucolyticum, vilket betyder att den löser slem och främjar hosta upp slem. Saponiner och marrubine är ansvariga för denna effekt. Mucilago ge en lugnande effekt. Det hämmar bakterier och virus genom närvaron av flavonoider och tanniner. Dessa medicinska egenskaper gör horehound kan användas av en terapeut på fabriken efter respiratoriska sjukdomar:
Urblekta horehound
 • Akut bronkit,
 • Kronisk bronkit,
 • Hosta, kikhosta,
 • Larynx Inflammation,
 • Förkylningar,
 • Komplement till astma.

Horehound, bra för matsmältningen

Horehound är en aperitivum som är ett aptitfrämjande medel. Det stärker därmed magen och främjar matsmältningen. Marrubiïnezuur säkerställer att maten är bättre smält. Detta gör horehound kan användas som en tonic, ett medel för att återhämta sig. Dessa egenskaper gör vita horehound, att ett läkemedel ska användas:
 • Anorexi eller nedsatt aptit,
 • Dyspepsi, eller matsmältningsbesvär av tung mage,
 • Flatulens, meteorism eller uppblåsthet,
 • Spring botemedel, anemi, på grund av de många näringsämnen och mag-funktion.

Andra medicinska egenskaper Horehound

Förutom de två viktigaste effekterna mot andnings- och matsmältningssjukdomar har denna bittra läkemedel anläggning effekt vid andra indikationer. Här listas bland annat medicinsk operation så att de kan användas mot respektive indikation. Horehound är bra på:
 • Hepatobiliär galstoornissen genom galdrijvende och hopskärning effekt; Det är bland annat som adjuvans används i hepatit,
 • Hjärtklappning, oregelbundna hjärtslag utan organisk orsak åldrande och hjärtat eftersom amin reglerar också rytmen och ört är ett lugnande medel eller vila medel,
 • Smärtsamma och en brist på menstruation, eftersom det är en emmenagoog; en menstruations promotor,
 • Feber och överdriven svettning som feber, svett och urindrivande verk.

Horehound

Externa effekter horehound

De sammandragande och anti-infektiösa egenskaper gör horehound läker sår. Den kan användas perfekt med mindre sår, dåligt läkande sår och variga sår. För detta, du hugga några blad till en pasta och lägg den på såret om du tvättar såret med en stark infusion, en infusion av varmvatten.

Consult naturläkemedel terapeut

Horehound som vill använda som en helande agent rekommenderas att ta en samråda med ett naturläkemedel terapeut. Horehound extrakt och läkemedel i form av modertinkturer, pulver, nebulisaat, flytande extrakt och kapslar bör tas endast efter ordination av behöriga personer. En läkare eller naturläkemedel läkare kan informera om, liksom om eventuella biverkningar och interaktioner med andra läkemedel eller örter. Alla medicinska egenskaper av detta läkemedel ört som avses i denna artikel grundar sig på vetenskaplig forskning och komma ut ur den stora handboken av medicinalväxter Geert Verhelst, ett standardverk inom läkande växter. Boken används i örtmedicin.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha