Den helande kraften i havet raket

Marviol är 10 till 60 centimeter lång och har vita eller lila blommor av en centimeter i diameter. Utsäde av marviol sprids via vatten. Sea raket är en ätlig växt. Du kan använda den för att äta i tider av nöd. En mjöl från roten av marviol kan göras och bladen är ätliga som en sallad blad eller du kan laga dem en kort stund för att göra en bijgroentegerecht. Sea raket, kan du plantera en trädgård nära en sanddyn eller stranden. Den täcks av salta grönsaker eller halophytes. Halophytes är växter som trivs i salt jord.
Botaniskt dra marviol

Innehåll:

  • Geografiskt förhindra marviol
  • Harper marviol
  • Edibleness marviol
  • Fröer av marviol
  • Naming marviol
  • Traditionell användning marviol
  • Medicinsk användning marviol
  • Sea Rocket mot fria radikaler
  • Fytonäringsämnen marviol

Geografiskt förhindra marviol

Sea raket är korsblommiga familjen, som alla senap och kål. Den växer ofta på stranden och dynområden. I Europa ser man anläggningen från Skandinavien till Madeira landets kuster, däribland Nederländerna och Belgien. Dessutom är marviol finns i Medelhavet och inlandet i Mellanöstern till söder till Iran. I Nordamerika var anläggningen infördes av europeiska kolonialisterna. Anläggningen är nu betraktas som invasiva ogräs. I Nederländerna, dyn sand som används ibland i byggandet av järnvägar och bangårdar. Det kan husrum frön av marviol; varför denna anläggning ibland se stå längs järnvägen.

Harper marviol

I Nordamerika, kommer tillsammans med den införda arter maritima marviol cakilie ursprungs zeeraketsoort cakile edentula för. Båda arterna är också redan finns sedan början av 20-talet i Australien. Båda typerna är mycket lika och kan användas överallt. De är därför både ätliga. Den amerikanska typen av marviol kallas på engelska Harper searocket.

Edibleness marviol

Bladen kan stjäla och blomknoppar av marviol ätas. Det är en viktig källa till vitamin C. Bladen smakar något bitter. Därför denna växt används ofta som en krydda än som en grönsak. De unga bladen kan fungera som ett alternativ till ett original sallad salladsblad. De torkade och pulvriserade rötter används i Tyskland, för att tjäna som en rot mjöl som läggs till bröd mjöl för att ge brödet en extra smakdimension. Denna tyska praxisen var vanligt i Nordamerika med kolonialisterna som hade fört många växter från Europa för att underlätta överlevnad i ett konstigt område. Så småningom blev zeeraketwortel ändå bara torkas i tider av nöd.
marviol

Fröer av marviol

Fröna kan ätas också. De innehåller en hel del av mättade fettsyror. Det finns som innehåller erukasyra i råttor leder till hartvervetting. Det är för övrigt, så att råttorna har en helt annan lipidmetabolism. Eftersom forskarna känner igen Food and Drug myndigheter i USA och E.U. Oljor upptagna med erukasyra på marknaden. I själva verket finns det aldrig hälso nackdelar hos människor. Erukasyra är också i senapsolja och rapsolja. Det finns vissa farhågor raps sorter speciellt uppfödda för att innehålla någon erukasyra. Eruka- var redan i hudkrämer gjorda av kosmetika tillverkare.

Naming marviol

Det latinska vetenskapliga namnet på marviol är marviol. Cakile är en korruption av det arabiska ordet kakaleh'slecht "Vilka medel och what'ile huvud på grekiska betyder. Anläggningen har en oregelbunden blomställning; lagrar detta namn. Maritima means'Van naturligtvis havet ". Tidigare fabriken i holländska kallade europeiska knodsvrucht, frukt som växer som en bula i stammen. På tyska, är denna växt kallas ibland zeemosterd. En annan tysk namn är Strandrauke. Den engelska kallas denna anläggning searocket.
Marviol

Traditionell användning marviol

Både den amerikanska och europeiska varianten av marviol har urindrivande och matsmältnings egenskaper. Marviol är i traditionell medicin används ofta för att rengöra lungorna. Det kan göra för att lösa tuffa lung lim. Vidare används det som ett medel för att yrsel och gikt. Gikt orsakas av ett överskott av urinsyra i kroppen. Den diuretiska aktiviteten omfattar bland annat att urinsyra avlägsnas effektivt; orsaken till gikt avlägsnas. Dessutom är det traditionellt används för sjukdomar i körtlar och lymfatiska problem.

Medicinsk användning marviol

Med kolonialisterna i Nordamerika används i marviol skörbjugg liknande förhållanden, i synnerhet för att ersätta verkliga scoop blad eller zeeradijs, en annan havet grönsak. C-innehåll av marviol Den höga vitamin kan både förebygga och bota skörbjugg. Denna sjukdom skedde främst under långa resor som de inte hade färska grönsaker.

Sea Rocket mot fria radikaler

Sea Rocket inte i stor utsträckning för medicinska ändamål. Under 2007 genomfördes en tunisisk forskning som bedrivs som skulle kunna ändra på detta. Det verkar som om över hav raket antioxiderande egenskaper. Det finns särskilt många polyfenoler; som är fytonäringsämnen med medicinskt värde. Sea raket som avses i denna studie som en saltbeständig anläggning med en stor framtid för sina fastigheter för att eliminera fria radikaler. Fria radikaler är orsaken till inflammation vid den cellulära nivån. I själva verket, fria radikaler är roten till många hälsoproblem som cancer, diabetes, fetma, hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimers, ADHD och Parkinsons. Regelbunden marviol äta kan påverka immunsystemet så positivt att kroppen är bättre på att kväva livsstilssjukdomar i sin linda.
Botaniskt dra marviol

Fytonäringsämnen marviol

I Förenade Arabemiraten kommer före marviol. Anläggningen har studerats här i fytonäringsämnen och det visade sig att innehålla en mängd olika fytosteroler och alkaloider. Ytterligare studier måste visa alla som kan ge den här medicinska egenskaper, men det tyder på att havet raket har antibakteriella egenskaper. Dansk studie från 2013 kan tillägga att det caffeoyl estrar, flavonoid glykosider, flavonoider, estrar och sinapinidezuur sinapaat i havet raket. Dessa ämnen har hittats i andra växter och har tidigare visat sig kunna eliminera fria radikaler. Chanserna är ganska hög att marviol följaktligen att betrakta som en bra antioxidant. Dessutom är dessa substanser i samband med alfa-glukosidas, ett enzym som är viktigt för sockermetabolism. Danska forskare förväntar sig därför att framtida forskning kommer att visa havet raketen är en utmärkt grönsak att sänka blodsockret. Det kan mycket väl vara ett viktigt sätt att bota diabetes eller diabetes mellitus. Dessutom finns det fytoalexiner och glukosinolater i havet raket. Denna sista kategori av fytonäringsämnen är i alla typer av kål och är associerad med en minskad risk för cancer.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha