Den helande kraften i hasselnötsolja

Hasselnötter är en av de få nötter ursprungligen från Europa. Så gott som alla andra nötter arter förekommer på andra håll i världen. Naturligtvis har hasselnöt trädet sedan spridit sig till Asien och Nordamerika. Den odlas för sina nötter i Spanien, Turkiet, Italien och USA Hasselnötsträd trivs i Medelhavsklimat. Förutom den värdefulla oljor hasselnöt är en rik källa till protein.
Botaniskt dra hasselnöt träd

Innehåll:

 • Hasselnöt i historien
 • Corylus avellana
 • Hasselnötsolja för metabolism
 • Hasselnöt i måltiden
 • Hasselnötsolja och olivolja mot cancer
 • Vetenskap bekräftar anticanceraktivitet hasselnöt
 • Medicinska effekten hasselnötsolja
 • Fettsyror i hasselnötsolja:

Hasselnöt i historien

För kelterna, germaner och Vikings hasselnöt trädet var heligt. Celtic och germanska präster använde hasselnötter trä för att hugga en stav eller stång. En anställd av hasselnöt trä kunde avvärja ormar. I antikens Grekland var det hasselnöt symbol för fertilitet. Anteckningen var på bröllop stänkte om. För tyskarna, hasselnötter var också ett uttryck för sexualitet.

Corylus avellana

Hasselnötsolja är en gul olja. För att skapa en tre-liters hasselnötsolja, behövs hasselnöts kilo. Det latinska namnet för hasselnöt träd Corylus Avellena. Corylus kommer from'helm '. Han har fått detta namn eftersom valnöt skalet liknar en hjälm. Det finns många fossil lövtryck hasselnöt fann tyder på att trädet fanns när mänskligheten först började få upp.

Hasselnötsolja för metabolism

Hasselnötsolja är mycket hälsosam. Det reglerar ämnesomsättningen och stimulerar galla produktion. Värdet av hasselnötsolja är användbar för hela kroppen. Den innehåller vitamin A, B1, B2, C, E, mangan och järn. Så det är en bra notering att regelbundet i kosten. Den förhindrar anemia i att den innehåller mangan och järn.

Hasselnöt i måltiden

Hasselnötsolja har en stark nötig smak som han kommer till sin rätt i en sallad. Du kan bearbeta anteckningen i öknar; hasselnöt själv något sött gör den idealisk med andra sötma som honung kan kombineras. Pannkaka är hasselnötsolja är också en delikatess.

Hasselnötsolja och olivolja mot cancer

Hasselnötsolja bör inte vara uppvärmt eftersom det går förlorat värdefulla beståndsdelar. Denna olja hjälper till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Det faktum att hasselnötsolja innehåller endast grundläggande omega 6 och omega 3-fettsyror ingen grund gör det en bra notering att kombinera med olivolja. En matsked av denna blandning gör att du får tillräckligt med essentiella fettsyror för hela dagen. Enligt book'The outsägligt historien om Kanker 'Brian Peskin kan förhindra denna kombination av essentiella fettsyror cancer. Baserade omega 3 och omega 6 kan krypa i cellmembranet där de locka syre. Detta syre är av avgörande betydelse för utbyte av syre i cellen. Cancer kan bara ske om det är 35% mindre syre omvandlas i cellen. Detta faktum upptäcktes av professor och nobelpristagaren Otto Warburg 1967, efter 40 års forskning. Tyvärr är detta faktum ignoreras eller missförstådd av sina kollegor, men Peskin har visat sin bok till någon där resultaten av Warburg kretsade.

Vetenskap bekräftar anticanceraktivitet hasselnöt

Vetenskaplig forskning bekräftar att hasselnötsolja arbetar mot cancertumörer. Forskarna inrättades 2006 i tidskriften BMC Biotechnology att taxol utvinns ur hasselnöt ledande anti-cancer egenskaper och ignorera upptäckter
Hasselnötsolja, valnötsolja och sesamolievan Brian Peskin och Otto Warburg att göra anticancereffekt beror på essentiella fettsyror.

Medicinska effekten hasselnötsolja

Hasselnötsolja kan vara ett verktyg i många hudsjukdomar. Det är i vilket fall som helst bra för torr hud. Hasselnötter fungerar vävnadsskyddande och kärlsammandragande. Genom dessa läkemedel arbete hasselnöt är ett utmärkt botemedel mot rosacea och åderbråck. När det gnuggas på bröstet kan lösa andningsproblem.

Fettsyror i hasselnötsolja:

 • Palmitinsyra: 6,0%
 • Stearinsyra: 2,0%
 • Oljesyra: 78%
 • Linolsyra: 14%
Var kan man köpa hasselnötsolja? gr
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Eftersom artikeln är tyst på den helande kraften i hasselnötsolja, kan jag inte länka till en hasselnötsolja försäljning webbplats eller ekologisk butik. Det är inte i enlighet med riktlinjerna.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha