Den helande kraften i gräslök

Gräslök är en enkel grönsak odlare. Gräslök är inte bara friska men också läckra. Pipe Grass är ett annat namn för denna relativa av utseende, inte att förväxla med den något större röret look. Bladen är ihåliga, tunna rör, som har en rolig liten lila glödlampa som en blomma. Gräslök hör hemma i örtsmör. Det är också en ört att använda för att strö på toppen av soppan, strax före servering. Färsk gräslök är så flavorful att du behöver mindre salt för att smaksätta mat. Det är därför en idealisk ört för en saltfattig kost.

Innehåll:

  • Gräslök i trädgården
  • Medicinska egenskaper gräslök
  • Vitaminer i gräslök
  • Mineraler i gräslök
  • Fight cancer med gräslök
  • Gräslök som hypertensiva
  • Eettips röret gräs

Gräslök i trädgården

Gräslök är en idealisk och stark trädgårdsväxt som hör hemma i den fasta örtagård. Han bryr sig inte om du väljer honom eftersom det stimulerar gräslök anläggningen att växa ännu hårdare. Gräslök är härdiga. Köp en gång tre till fem gräslök växter, lägg dem i trädgården som marktäckare och du kommer alltid att ha gräslök. Torkad gräslök förlora sin smak. Denna anläggning dig bättre frysa om du vill behålla honom. Det är bättre att äta det färska.

Medicinska egenskaper gräslök

Gräslök har en urindrivande effekt. Det stimulerar matsmältningen och aptiten. Gräslök är bra för blodcirkulationen. Som varje medlem av familjen vitlök gräslök innehåller många antioxidanter i form av Thio sulfiniten. Alla medicinska egenskaper av vitlök gräslök har mildare form. Det är därför mindre ordineras som vitlök, men i själva verket bara har fler fördelar eftersom det saknar vitlök lukten. Gräslök kan blandas med smör morgonen för att berika en ung ostsmörgås. Gräslök är stora som mixkruid i te och gräslök mår bra i råa sallader, program som egentligen inte har vitlök. Vitlökssmör är inte något tidigt på morgonen, men mer något för kvällen.

Vitaminer i gräslök

Gräslök sällan äts i stora mängder. Det är inte en av de viktigaste grönsaker men det finns bara positiva egenskaper relaterade och du bör göra det ändå. Gräslök spricker med vitaminer och mineraler. I 100 gram gräslök är en jättestor 98% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin C och 145% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin A. Detta gräslök är relativt den största leverantören av vitamin A från vitlök familjen. Den innehåller även ett uns av gräslök 177% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin K. Det finns också mycket foiliumzuur eller vitamin B11; 28% av det rekommenderade dagliga intaget. Vitamin B5 kan få 6,5% RDA för B6 och 11% av det rekommenderade dagliga intaget. Det finns också fortfarande B2, nämligen 9% RDA och B1 med 6,5% RDA. Slutligen vitamin av B-komplex innehåller vitamin B3, 4% DV.

Mineraler i gräslök

Det finns också en hel del mineraler i gräslök. Följande är en kort sammanfattning av de värden av mineraler per 100 gram gräslök: järn, koppar, mangan, magnesium, kalcium, fosfor och zink. Som någonsin mer frekvent genomgång av mineralvärden i frukt, grönsaker och örter läser ser rätt att dessa är betydligt höga värden.

Fight cancer med gräslök

Gräslök äta bidrar till att utveckla flera cancer. Vetenskapliga studier har särskilt för tjocktarmscancer, matstrupscancer och prostatacancer redovisade positiva resultat. Fytonäringsämnen med organozwavelstoffen i gräslök stoppa celltillväxt av cancer och störa livscykeln för cancerceller gör detta munstycke. En undersökning från 2002 visar att gräslök mat kan minska risken för prostatacancer. Enligt forskarna Merican detta gäller inte bara gräslök, utan även för andra allium grönsaker som lök, vitlök och purjolök. Kinesisk studie från 2013 redovisar en minskad risk för levercancer hos människor som äter mycket allium grönsaker.

Gräslök som hypertensiva

I gräslök finns flera flavonoider inklusive quercetin. Denna phytonutrient fungerar som en antioxidant och säkerställer att fria radikaler i kroppen bekämpas. Fria radikaler kan skada kroppen genom att de orsakar skador på cellnivå som så småningom kan leda till sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och olika cancerformer. I laboratorietester det mättes att råttor hade lägre blodtryck efter de smälta detta quercetin-komponent får från gräslök.

Eettips röret gräs

Potatis och ägg kan kombineras optimalt med gräslök. Gräslök passar in i en potatis eller ägg sallad eller strimlad över bakad potatis eller en omelett. Det är en ört som passar i en hemmagjord majonnäs. Egentligen passar alla gräslök potatis rätter; Det kan strimlad både kokt, kokt potatis och potatis soppa. Några gräslök stjälkar gör stor som en sallad garnering eller lägga till en extra roligt att titta kontakt med. Gräslök är en stor ört för förband. Det kan väl kombineras med persilja, men också användas i stället för persilja i köket.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha