Den helande kraften i grönkål

Ilma Dahlstrom December 26, 2015 Hälsa 62 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Grönkål är en frisk grönsak, liksom de flesta av kål. Men där är det exakt är bra för? Studier publicerade i vetenskapliga tidskrifter visar främst att kol förebyggande arbete i hjärt-kärlsjukdom och cancer. Men även i hudskador och Alzheimer grönkål kan vara till hjälp. Det är därför viktigt att integrera dessa friska grönsaker i din meny. Kontrollera att du har varje vecka två till tre gånger kål mat. Kol för distribution till många rätter; Gör även en kålsallad.
Grönkål

Innehåll:

 • Allmän information grönkål
 • Förebyggande av Alzheimers
 • Näringsvärde grönkål
 • Bra mot cancer och hjärt-kärlsjukdomar
 • Variabelt antal fytonäringsämnen
 • Grönkål mot cancer
 • Laga inte med mikrovågsugn
 • Eettips grönkål

Allmän information grönkål

Man tror att kål genom att vandra kelter i den 7: e talet f.Kr. har varit i Europa. I antikens Grekland och antikens Rom var redan värderade kål som en grönsak. Det sågs som ett slags universalmedel; en universell medicin som många sjukdomar är chefen. Från den romerska expansionen är förmodligen kål arter spridda över hela Europa och registreras lokalt som en frisk tillägg till menyn. Det finns många olika typer av kol, såsom surkål, rödkål och kål. Förmodligen har man utvecklat den typ av Savoy i Italien. Dessutom, brysselkål, bok choy, blomkål och grönkål kål också. De tillhör alla de korsblommiga grönsaker som ruccola exempel mosterden våldtäkt.
Grönkål på land
Grönkål innehåller förutom de välkända även mer okända fytonäringsämnen näringsämnen i form av tiocyanater, indol-3-karbinol, lutein, zeaxantin, sulforaphane och sinigrin som omvandlas i kroppen till isotiocyanat.

Förebyggande av Alzheimers

100 gram gröna kål står för 63% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin K K-vitamin är särskilt bra mot Alzheimers; det orsakar nervceller som ska återställas. Alzheimers är en allvarlig sjukdom men kursen kan hämmas genom att äta grönkål. Kale är en ännu bättre källa till vitamin K. Grönkål är särskilt bra att förebygga Alzheimers.

Näringsvärde grönkål

Förutom vitamin K finns 61% av rekommenderat dagligt intag av C-vitamin i vitkål. Nederländska zeepioniers 17th century gjorde bra för att få vita och grönkål inlagd i ättika för att förhindra skörbjugg. Vitamin B6, även känd som pyridoxin, omkring 10% av RDI i grönkål. Den innehåller också tiamin eller B1 i en procentsats på 5%. Grönkål har nästan alla andra vitaminer, men i mindre procentsatser än 5% av det rekommenderade dagliga intaget. När det gäller mineraler, finns det 7% av RDI för mineralet mangan i grönkål och innehåller 6% av RDI för järn. Kalcium, kalium och fosfor är tillgängliga, var och en med 4% av RDA i.

Bra mot cancer och hjärt-kärlsjukdomar

Från kinesisk forskning som publicerades 2013 visade att kål innehåller mycket antioxidanter. I studien, rödkål, savoykål, kinakål och grönkål tillsammans vergeleken.Groene kål tycktes ha störst verksamhet som fria radikaler, även innehåller rödkål på balans mer antioxidanter. Kinakål, savoykål och kål var mer anti-inflammatorisk effekt än rödkål. Forskarna drar slutsatsen att alla dessa kål är bra mot kroniska sjukdomar baserade på oxidativ stress, också förklaras som inflammation på cellnivå eller låggradig inflammation. Inom området av vaskulära sjukdomar såsom inflammation kan leda till ateroskleros. De rekommenderar dessa typer av kål, bland annat för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.
Skålen med röd och grön kål kock Fidel Tosolini®Schaafwonden och blåmärken läka bäst tillämpas vid kålblad på plats.

Variabelt antal fytonäringsämnen

Koreanska forskning från februari 2014 vid 45 olika kol från alla delar av världen visade att sammansättningen av fytonäringsämnen över hela världen är väldigt annorlunda. I kol var 11 olika glukosinolater 13 olika antocyaniner, 22 olika aminosyror och en hög koncentration av C-vitamin i rödkål innehåller mer C-vitamin än grönkål. Från andra kinesiska forskning hade visat att 12 gånger så mycket C-vitamin i vissa kol finns än i andra kol. De koreanska Forskarna fann att i vissa kol tre gånger så många bostäder som aminosyror i andra kol.

Grönkål mot cancer

I kol är sinigrine.Dat är en av glukosinolater. Detta sinigrin omvandlas i tarmen till allylisotiocyanat. Av dessa har det visat sig att det är ett anticancermedel, särskilt för blåscancer, leukemi, prostatacancer och koloncancer. Det finns otaliga studier om allylisotiocyanat, inklusive en amerikansk undersökning under 2010. Hos råttor det visades att koncentrationer av allylisotiocyanat i blåsan ökade med 14 till 79 gånger efter intag. En annan amerikansk studie från 2003 hade redan visat att allylisotiocyanat apoptos eller plötslig celldöd av en cancer triggers. En taiwanesisk forskning från 2010 visar att grönkål är också effektivt i hjärncancer. Tyvärr finns det inga bra studier har gjorts på människor. De flesta livsmedelsundersökningar görs med hjälp av frågeformulär. Eftersom människor är alltid positivt om deras upplevda hälsosam kost är ett sökresultat baseras på att fylla i frågeformuläret inte riktigt pålitlig. Ett exempel är: mycket få alkoholister kommer att fylla i en enkät att de en dag måste dricka 24 flaskor öl
En hel grönkål är billigt och lång hållbarhet i kylskåp. Dessutom flera kulinariska tillämpningar i köket.

Laga inte med mikrovågsugn

En holländsk studie från University of Wageningen som slutfördes under 2004 visar att enzymet myrosinas totalförstördes som människor laga mat med mikrovågsugn. Detta enzym du behöver smälta glukosinolater. Men forskarna dra denna slutsats: de såg att glukosinolater är mer lättillgängliga för konsumtion i mikrovågsugn matlagning. Tydligen hade utredarna inte ta hänsyn till det faktum att glukosinolater inte kan lösas om motsvarande enzymer har förstörts. En brittisk studie visade att myrosinas också förstörs när vegetabiliska ångas sju minuter. De brittiska forskarna kål laga endast kortfattat; Det är bättre att ånga och mikrovågsugn användning. I fallet med grönkål detta alltför rå mat. Grönsaker som du kan äta rå är i allmänhet tillräckligt för en koktid på mellan ett och fem minuter.

Eettips grönkål

 • Grönkål, bör du inte göra det i mikrovågsugn; då förlorar sina läkande egenskaper och näringsvärde.
 • Grönkål kan bearbetas till en blandad sallad.
 • Blanche grönkål kan framställas med kokt potatis, majonnäs och kryddor till en kålsallad.
 • Grönkål kan strimla i en mat att äta det som råa grönsaker. För smak kan du vara russin, cashewnötter och ost gör när de är unga.
 • Grönkål kan steka i en blandad vegetabiliska maträtt med ris måltid.
 • Koka kål i mer än 5 minuter
 • .
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha