Den helande kraften i gök

Jetten Degermark Februari 27, 2016 Hälsa 15 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Göken kan ätas. Han har en liknande smak som krasse; det är lite skarp smak men färska och läckra. Det är mycket olyckligt att med övergödning av jordbruksmark och en allmän intensifiering av jordbruket fria ätbara lila blommor som göken måste besegras. Anläggningen är av dessa skäl, under år 2014 mycket mindre än i början av den 19: e till 20-talet.
Botaniskt dra svinmålla

Innehåll:

  • Traditionell medicin
  • Naming
  • Experter om örter Pinksterbloem
  • Spread gök
  • Eettips gök
  • Bra för levern och njurarna
  • Gök i ögon- och hudproblem
  • Växande din egen

Traditionell medicin

I traditionell örtmedicin är gök uppskattad för sin anti-reumatiska, kramplösande, carminative, mag-, diuretika och stimulerande. En te från blommor och blad av gök används traditionellt för att stimulera aptiten. Kroniska hudproblem, astma och hysteri behandlas framgångsrikt med det. I början av våren och sommaren kan skördas anläggningen. Den medicinska effekten av göken är som bäst när de är färska. Även med lever- och njurproblem, är denna växt används. Det är mycket används för artrit och andra reumatiska problem.

Naming

Det latinska namnet på göken är ängsbräsma. Pratensis är det latinska namnet for'weide, där denna växt växer bäst. Brutet kommer Cardis'hart "Vilka medel och vad Damao grekiska for'verzachtend". I forna tider hade bitter krasse använts som ett medel för att lindra smärtan i hjärtat. I nederländska kallas det skum ört eftersom schuimcicade larver på expansion som producerar skum. Två andra namn på nederländska är gräs och blomsteräng körsbär. Grass Bloempje kallad eftersom den växer bäst i gräsmarker. Det är också anledningen till namnet ängen körsbär. Cherry kallade eftersom eruca arterna tillhör skarpa smaker. I Gamla var kicktysk kallas en skarp taste'cresse ". Det är där namnet på krasse eller vattenkrasse från. På engelska kallas namnet ängsbräsma och tyska vet namnet Wiesen-Schaumkraut. I franska man använder namnet brutet des Prés.

Experter om örter Pinksterbloem

Rembert Dodoens, de banbrytande forskare kryddor från guldålder den holländska republiken, kallade denna medicinalväxt Campion. Dodoens sa att driften av Pinksterbloem mycket lik den av vattenkrasse med vilken den visar också en yttre affinitet. Nicholas Culpeper såg också i denna anläggning en bra diuretikum. Han rekommenderade anläggningen 18 minuter att hänga på för användning. Blommorna och löven kan sedan användas som en te för sina medicinska egenskaper så att du kan komma. Enligt Culpeper göken är en bra anläggning för att bryta stenar i njurar och urinblåsa så att de kan vara lätt urin.

Spread gök

Göken gillar våt jord. Den växer i kärlek i våta ängar, skogar och myrar. Även arten har minskat i dess spridning, är det i Nederländerna och Belgien fortfarande allmänt för. Du måste tänka att när alla lila färgade ängar av denna blomma. Idag är en bonde vill bara en typ av gräs i stället att djuren är fria att välja vad de äter. Nu göken bara ännu diken där gräs inte kan vara riktigt bra gödningsmedel. Det är också anledningen till att korna gillar att äta i diken, Det växer för de naturliga växter som förs upp utan konstgödsel. Den typ av gräs som används för kor i Nederländerna är ofta exotiskt, eftersom detta gräs några droppar mjölk per dag ger mer.
MelganzenvoetPinksterbloem döljer ofta i gräsmattor. Genom slåtter vi inte ser det blomstra. Men om vi glömmer att klippa, är plötsligt i full prakt på göken.

Eettips gök

Både blad och blommor av damens smock hans kulinariska roligt. Pinksterbloem passar bra i en ört smör. Våra grannar älskar att göra örter som göken genom ostmassan. Dessutom bladen av dam skyddsrock bland den alternativa salladsblad för en ursprunglig sallad. Dessutom kan läggas göken till ett naturläkemedel soppa, sås och örter i torkad form kan göra ett naturläkemedel krydda upp det.

Bra för levern och njurarna

För medicinsk användning, är det möjligt att använda hela växten. Pinksterbloem innehåller massor av C-vitamin, såsom bittra ämnen och mosterdolieglycosiden glycocochlearine och butylmosterdolie. Bitterämnen fungerar bra på levern och mosterdolieglycosdien vara stödjande för njurarna. Levern och njurarna kan rinna genom gök mer gifter. Detta leder till sjukdomar som orsakas av inflammation med användning av toxiner kan elimineras med gök. Två exempel på dessa är artros och artrit. Dessutom uppmuntrade av en förbättrande effekt av levermetabolism. Detta sätter mer näringsämnen i kroppen. Anläggningen används under ett år för behandling. Det kan pågå i år mot trötthet.
Gök i en tysk bosVroeger var gök på grönsaksmarknaden.

Gök i ögon- och hudproblem

Pinksterbloem stimulerar gallproduktion. Gal behöver levern för att kunna fungera korrekt. Levern funktion är att omvandla toxiner från kroppen. Levern är återigen i förbindelse med ögonen, och levern är i förbindelse med huden. Örter som göken livsmedel kan därför ögoninfektioner, eksem och psoriasis att förebygga och eliminera orsaken nedsatt leverwerking-. I det här fallet är dam smock en av många örter som har en positiv effekt på levern. Det kan -Om din lever är inte korrekt text fungerar ingen skada att komplettera denna vilda ört med att äta morot och sesamfrön eller tahini. Även med mjölk tistel är bra för levern. Cuckoo är en trevlig vild näringstillskott.

Växande din egen

Ängsbräsma odlas i en dekorativ trädgård. Du skulle vilja plantera göken, även bygga en ätbar prydnads. Det roliga och lätt smock är att det är en perenn. Anläggningen växer bäst i fuktig jord och tål partiell skugga, men varnar solen ingalunda; han kan fyllas i.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha