Den helande kraften i eclipta alba eller Bhringaraj

Adel Hallström Februari 27, 2016 Hälsa 54 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Eclipta alba är en växt som i tropiska länder som Indien, Kina, Thailand, Indonesien och Brasilien växer. Det finns även i Afrika. Han kommer oftast i naturen och har en vit blomma. Bladen kan ätas som en grönsak. I Bali, är den enda hinduiska ön i Indonesien äta eclipta alba en gemensam vana. Mest känd medicinska egenskaper av denna anläggning. I ayurveda, det är en växt som är bra för levern och huden.
Botaniskt dra Förmörkelse alba

Innehåll:

 • Naming
 • Traditionell medicin
 • Användning i Surinam
 • Ingredienser och effekter
 • Bra för matsmältningen
 • Bra för levern
 • Bra för hjärta och blod
 • De föryngrande aspekter
 • Andra medicinska egenskaper

Naming

Det latinska vetenskapliga namnet på denna medicinalväxt är eclipta alba. En latinsk synonym är eclipta prostata. På nederländska har vi något annat namn än eclipta alba eller Bhringaraj. På engelska är det också falskt daisy heter eftersom det något liknar anläggningen. I Indonesien, som kallas växt Urang aring. I Surinam kallas luisawiri.

Traditionell medicin

I den traditionella medicinen av Java, den svarta saft av eclipta alba som används för att färga håret med svart. Dessutom är denna saft blandad med kokosolja och smörjas på huvudet; det skulle vara en bra näringsämne för håret. Ett annat sätt på vilket den används i Java är hos män omskärelse. Krossade blad av denna anläggning görs på såret och läka bättre. I Ayurveda är den traditionella indiska medicin eclipta alba eller Bhringaraj en växt som är bra för levern. Det hjälper skorpion och ormbett. Gifterna av dessa djur krypa särskilt i levern. Det används också för eksem. Eftersom levern har alltför många gifter än de som kan drivas ut ur kroppen genom huden. Huden kommunicerar med levern. På detta sätt, när den lämnar toxiner inflammation i huden som bildas i form av eksem och psoriasis.

Användning i Surinam

I Surinam traditionell medicin är av eclipta alba saften används ofta för att droppa på såren. Det gör ont så mycket men såret verkar läka i tre dagar sjukdomsfri och vacker. Tandköttssjukdomar och inflammation i mun och svalg löses i Surinam genom blandning tio droppar på bladen av denna växt med en matsked melass. På ett ormbett, tuggade på bladen för att få lite gift i levern orsakar skada snabbt från kroppen. När nöd och astma man tar droppar av denna anläggning tillsammans med sirap. Barn med feberkramper få dropparna infunderas med melass. Marron Kvinnor använder saften av luisawiri att möjliggöra menstruation mindre intensiv löpt ut. Saften kan blandas med juice eller Pitanga redi katun. En dekokt av bladen används som ett vaginalt ångbad. En te är en agent i vaginal svamp och livmoder problem. Många av dessa effekter stöds av vetenskapen, som har visat att denna helande anläggningen har antibakteriella och svampdödande egenskaper. Annan användning av eclipta alba i Surinam har mycket att göra med magi. Surinams anpassade är troligen från Afrika, där samma planta växer och utvecklas på samma läkemedel sätt. Anläggningen säljs på narkotikamarknaden i Paramaribo.

Ingredienser och effekter

Bhringaraj av bladen, roten och använder fröet. Den innehåller följande ämnen: saponiner, alkaloider såsom ecliptine, wedelolactone, luteolin, triterpenglykosider, flavonoider, wedeliczuur, apigenin, B-amyrin, mono-, di- och trithiofeen acetylener, a-terthenyl, C-vitamin och isoflavonoider. Dessa ämnen är ansvariga för följande medicinska effekter: antioxidant, lever skyddande, avföring främjande, antiseptisk, antimikrobiella, antiviral, föryngrande, febernedsättande, antiinflammatoriska, hemostatiska, inälvsmask.

Bra för matsmältningen

Bhringaraj och medel som främjar matsmältningen och förbättrar aptit. Det garanterar också att näringsämnen lättare absorberas från mag-tarmkanalen. Ett trevligt inslag i denna anläggning är att det hjälper gifter genom tarmarna att lämna kroppen. Vidare kan lösa förstoppning.
Blomma Eclipta alba

Bra för levern

Leverpåverkan som förstorad lever eller cirros och leverinflammation eller hepatit kan avhjälpas med denna medicinalväxt. Det är helande för leverskada från droger eller alkohol. Galla flödet kommer vara öppna, i den mån detta är fallet, och det skapas mer galla, vilket är lönsamt för levern och hela matsmältningen. Levervävnad kan återhämta sig snabbt från skador av sjukdom eller alkohol när denna ört tas.

Bra för hjärta och blod

Eftersom Bhringaraj är bra för levern omfatta fler näringsämnen, därför också fler mineraler som järn och magnesium. Därför är denna medicinalväxt som används för att behandla anemi eller blodbrist. Vidare sänker blodtrycket och hjärtklappning går emot.

De föryngrande aspekter

I ayurveda tillämpar Bhringaraj som en föryngrande ört. Vad gör det verkligen mean'a föryngrande kruid "? Åldrande i princip innebär mer och mer sker från oxidationsprocesser och inflammatorisk mekanism genom vilken hud och hår är tråkig och det finns ökande sjukdomar. Bhringaraj är en stark antioxidant. Det avlägsnar fria radikaler som kan orsaka cellskador och skador på DNA och går mot åldrandeprocesser därför. Dessa fria radikaler kan också försämra hjärnprocesser. Som vi vet, är ålder ofta åtföljs av en minskning av kognitiva funktioner, även om det inte är en absolut regel. Antioxidanter, eclipta alba kan minska oxidationsprocesser som resulterar i bättre minne och koncentration. Kognitiv försämring och Alzheimers sjukdom kan förebyggas med denna ört. Vidare är det en lugnande ört och därför fördelaktigt för psykisk stress och sömnlöshet. Även yrsel, försämrad syn och minska förhandlingen botas med Bhringaraj. Vidare är det en ört som tillåter strålarna huden. Detta beror delvis på den förstärkande effekt på levern och huden i förbindelse med levern. En bättre fungerande
Eclipta alba lever fungerar för detta skäl positiva till en mer strålande hud.

Andra medicinska egenskaper

Det finns ett antal medicinska egenskaper av denna multi-purpose medicinalväxt. Här följer.
Bhringaraj:
 • Bekämpar övre luftvägsinfektioner,
 • Löser slem,
 • Läker för eksem, nässelfeber och psoriasis,
 • Minskar klåda,
 • I kombination med kokosolja ett botemedel mot skallighet och för tidigt åldrande.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha