Den helande kraften i doftande verbena eller citron verbena

Lemon verbena är hemma i Chile och nu används över hela världen som en kulinarisk ört. Bladen karakteriseras av sin citrondoft. Du kan också göra te dricka. Citron verbena är mest känd för sina medicinska egenskaper i nervositet och sömnlöshet. Det är en lugnande ört. Den växer i Nederländerna men överlever inte varje vinter. Citron verbena kan vara meter hög i princip, men i Nederländerna kan du ha tur om du får 60 centimeter. I ett varmt klimat, kan han fortfarande 4,5 meter höga. Det är lämpligt att använda växthuset i ett kallt klimat, citron verbena under vintern.
Citron Verbena

Innehåll:

 • Naming järnört
 • Aktiva substanser doftande vervain
 • Vervain med magbesvär
 • Vervain mot sömnlöshet
 • Vervain för starka nerver
 • Kraftfulla antioxidanter i citron verbena
 • Lemon verbena i en teblandning

Naming järnört

Det latinska namnet för doftande vervain är Aloysia triphylla. En latinsk synonym är Lippia citriodora. I nederländska vi vet bredvid doftande verbena, citron verbena. Te av citron verbena ibland säljs under det franska name'verveine ". Anläggningen kallas verbena eftersom han Kwa lugnande egenskaper och utåt tillväxtmönster liknar Europeiska Verbena officinalis, även känd som verbena.

Aktiva substanser doftande vervain

I doftande vervain är särskilt eterisk olja med främst aldehyder såsom citrol, geranial, Neral och 1,8 cineal. Den innehåller sesquiterpenes betacaryofyleen, alfafarnesseen, monoterpener inklusive limonen, terpenalkoholer sådana som linoöl och terpineol och furcumarinen. Den innehåller också flavonoider som salvigenine, eupafoline och hispiduline. Aldehyderna i citron verbena är också i citron, citrongräs och orange, så citron verbena något smakar citrus.

Vervain med magbesvär

Vervain främjar matsmältningen. Det är carminative och kramplösande. Det är av dessa skäl en stor sättas växt på
Blomma citroenverbenaeen rad matsmältning. Genom terapeuter plantera den används av:
 • Matsmältningsbesvär,
 • Meteorism,
 • Eructaties eller uppstötningar,
 • Kramper,
 • Uppsvälldhet eller flatulens.

Vervain mot sömnlöshet

Sömnlöshet betyder sömnlöshet. Vervain har ljus lugnande egenskaper. Det är också en neurotonicum; aansterkend en agent för nerverna. Om barn eller vuxna har mild sömnlöshet än att dricka vervain te är en bra idé.

Vervain för starka nerver

Vervain stärker nervsystemet. Vervain fungerar inte bara för sömnlöshet, men denna nerv tonic ört kan också ångest, stress och minska vissa typer av depression. För detta ändamål bör du använda ett starkt te eller infusion av doftande vervain: 15 gram torkad ört i en liter vatten. Du dricker ett par gånger om dagen för att en eller två koppar te, till exempel, en halvtimme efter måltid. Vid normal användning, har inga biverkningar av vervain känd.

Kraftfulla antioxidanter i citron verbena

Studier visar att citron verbena innehåller kraftfulla antioxidanter. De flesta människor tror att antioxidanter i grönsaker och frukter, men de är också i kryddor. Hardlopers dra av sina kroppar så att det finns många fria radikaler i kroppen. Det är bevisat att citron verbena dessa fria radikaler städa upp på lämpligt sätt. Som ett resultat, är skador på musklerna minskar.

Lemon verbena i en teblandning

Lemon verbena te och smakar bra som det används även i te till te en extra uppfriskande smak. En mindre delikat smak från vissa medicinalväxter, såsom rödbena är utmärkt att maskera att använda citron verbena.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha