Den helande kraften i datum

Datum är den perfekta godis substitut. Naturligtvis, de innehåller fruktsocker, men det är fortfarande bättre än fabrikstillverkade godis med raffinerat socker, fruktossirap och konstgjorda sötningsmedel. Dessutom finns det inga syntetiska färger, smaker och dofter i godis fabriken. Datum är friska och är bland de vanligaste ätit nötter. 100 gram innehåller 8 gram fibrer. I USA, rekommenderar Cancer Institute 30 gram fibrer per dag för att äta. Datum är en perfekt källa till hälsosamma, naturliga fibrer.

Innehåll:

 • Var växa datum?
 • Datum sockerersättning
 • Vitaminer i datum
 • Mineraler i datum
 • Fytonäringsämnen i datum
 • Datum och förebyggande medicin
 • Datum är ett afrodisiakum
 • Datum tvätta
 • Jordan datum
 • Eettips datum

Var växa datum?

Datum växer på dadelpalm. Detta träd är inbyggt i Mesopotamien och Nilen i Egypten. Det är känt att människor 5000 år sedan åt datum. Självklart är det svårt att avgöra om människor därtill också åt datum. Sumererna och gamla egyptierna, två kulturer som ligger till grund för modern historia är, har gjort åtminstone uppgift om vilken dag som en delikatess.

Datum sockerersättning

Datum är idealiskt lämpade för att verka som ett sötningsmedel i tårtor. När du använder datum, behöver du inte socker och kakan är näringsrika och hälsosamt. Naturliga frukt socker är mycket bättre för kroppen än raffinerat socker. Datum används i stor utsträckning av rå foodisten. Datum torkas till salu i många stormarknader. Idag finns, särskilt i storstäderna, massor av små turkiska, marockanska eller andra medelhavs butiker du kan köpa bra datum.

Vitaminer i datum

Datum innehåller mycket näringsvärde i form av vitaminer, mineraler och fytonäringsämnen. Särskilt vitaminer från B-komplex är väl representerade i dag. Frukten innehåller relativt mest vitamin B6. I 100 gram datum är 19% av det rekommenderade dagliga intaget för B6. Vitamin B5 är också mycket, 16% av det rekommenderade dagliga intaget. Vidare, det datum 10% av RDI av niacin, 5% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin A och 4,5% av det rekommenderade dagliga intaget av riboflavin. För folsyra och tiamin är sant både att 4% av RDI befinner sig i.

Mineraler i datum

När det gäller mineraler, det finns en hel del koppar i dadeltje. Ett uns datum står för 40% av det rekommenderade dagliga intaget för koppar. Det är en rik källa av kalium; Det finns 16% av rekommenderat dagligt intag av kalium i våra datum. För mangan och magnesium kan få för detta belopp 13% av det rekommenderade dagliga intaget är i. Dessutom finns det i 100 g av 11% av det rekommenderade dagliga intaget av järn, 9% av det rekommenderade dagliga intaget av fosfor, 6,5% av RDI för kalcium och 4% av RDI för zink.
Datumet palm

Fytonäringsämnen i datum

Det finns tanniner i datum. Dessa har en anti-inflammatorisk effekt. Dessutom sitter lutein och zeaxantin i datum. Det är ämnen som bidrar till att förhindra cancer delvis på grund av de eliminerar fria radikaler. Fria radikaler rikta cellskador och skador på DNA. Om det tar alltför stor chans att få i form av cancer är större. Datum ätande hjälper speciellt mot koloncancer, bröstcancer, prostatacancer, ändtarmscancer, pankreascancer och lungcancer. Av zeaxantin är känt att den absorberas av ögat och förhindrar åldersrelaterade katarakter. Datum är ett bra komplement till någon diet under kemoterapi.

Datum och förebyggande medicin

Det finns flera sjukdomar för vilka ett datum har en preventiv effekt.
 • Eftersom det är zeaxantin, som förhindrar grå starr, förhindrar slutligen blindhet.
 • Det hjälper lindra förstoppning eftersom den innehåller massor av fibrer,
 • Det ger skydd mot cancer genom samma fiber plus tanniner och vitaminer,
 • Med undantag för förstoppning datum fungerar bra med diarré eftersom det innehåller tropiska träd frukt hög i kalium,
 • Datum är friska och perfekt mat för att återhämta sig.

Datum är ett afrodisiakum

Förutom de tidigare nämnda läkande egenskaper kan användas som ett afrodisiakum datum. Naturligtvis kan det vara mycket spännande för din partner att ha ett datum för ett afrodisiakum, men du kan också använda en speciell recept. För detta, du låter en handfull datum för 12 timmar i getmjölk. Frön du måste ta ut. Sedan puré datum i samma mjölk med kummin och honung. Du kommer att bli mer kunna sex företag och minska infertilitet.

Datum tvätta

Datum är trögrörliga. Om de inte är ordentligt förpackade, kan det finnas olika typer av ämnen som fastnar. Det rekommenderas att skölja dem väl under rinnande vatten för att äta för att se till att de är rena. Datum kan läggas i blöt i vatten. Dränkts datum kan bearbetas bättre mat. Du kan göra en söt pasta som gör din söta efterrätter eller användning av denna pasta söt som en sockerersättning i en kaka.

Jordan datum

Vissa datum är varumärket Jordanien. Dessa är inte från Jordanien men från Israel. Tillverkaren har medvetet lagt Jordanien på förpackningen eftersom många människor bojkotta israeliska produkter. Israel har i ögonen på dessa människor ett område ockuperat sedan 1969 utan vederbörlig motivering, sen palestinsk camps'wonen "och provocerar varje skydda kolonier av judar från palestinier medan fruktträdgårdar och byar palestinier är platta gebulldozerd. Genom att antyda att datumen är från Jordanien, människor medvetet vilseledas av israeliska köpmän som också stjäla alla sina rutiner vatten jordbruks från palestinierna genom vattenledningar som dränerar under öknen av vatten från palestinskt territorium till Israel.

Eettips datum

Datumet är en läcker söt mellanmål frukt. Snack med frukt och datum du har ingen godis längre. Datum kan vara fina små bitar och göra en blandad fruktsallad. Det hela är något sötare. Datum används också i en grönsallad. De låter sig smälter väl med mandel, valnötter och cream cheese. Datum kan Mosa och utmärkta göra genom müsli istället för socker. Datum används för att göra rå mat med söta bakverk. Datum kan vara utmärkt blandning med spannmål, kokos och choklad; vilket ger en söt fyllning i en kaka eller så kan du använda denna blandning som en sund söta bredbara pålägg. Tack för det goda och detaljerad information. Jag är inte intresserad av min mening. Smaklig måltid Ha kul med att äta datum från Israel! Du är välkommen och njut!
(0)
(0)

Kommentarer - 36

Lyckligtvis har jag i min trädgård, min egen dadelpalm. Eftersom jag kan bara titta på det, men jag köper dem färska bra marknad.

Vad en djupt sorglig del om Jordan Datum. Totalt ingen anledning att nämna detta, är detta medryckande och har ingen mervärde. Författaren bevittnat detta inte objektivt kan behandla en individ utan hans egna känslor är att betona, tyvärr finns inga bevisade fakta till.

Genom bland annat Israel är en flod som heter Jordan, denna flod är av stor betydelse i gebeid där dessa flöden, och i flera länder och därmed en helt legitimt val för en produktlinje med produkter som gebied.Hoe helst namn är helt irrelevant Denna sida ska ge information om så kallade miljö och hälsa och en avhandling om platser initialt extremt onprofessioneel.Om påstår sig använda det namnet för att lura människor tenderar att säga minst för antisemitism. De anklagelser om förtryck mot palestinier går utöver neigen.Deze plats är därför inte att ta mer på allvar som en källa till information om hälsa och andra onderwerp.Mens och hälsa, inte bara en dålig plats, men också en gevaarlijke.Ik kommer också säkert ange var och när det är det minsta relevant is.Rest nämna mig att jag antar att denna text har medvetet fört.

Tack för info om Jordan datum och datum i allmänhet. Mycket bra info för socker alternativ. Artikeln om Israel är mycket användbar. De flesta människor inser inte, särskilt muslimer i NL.De flesta commen är pro Israel och kan inte tolerera den sanning som är mycket olyckligt. Alltid i anfall och missbruk av Israels försök att motivera. Taktik fungerar inte längre. Världen är inte galen.

När det gäller de datum Jordan ?? för mycket information i min mening! Ben efter 2,5 år vegetarisk mat, nu bytt två dagar till RT4 livsstil. Det passar mig väldigt bra. Inga dåsig och känner ingen mer socker dips. Klartänkt. Ge-do-gräva. Ville veta mer om datum, eller om det "skulle kunna" i RT4 dieten. Kan också helt enkelt smile Tack för att publicera pjäsen IIG.

Tack för info om Jordan datum. Som medvetet köper dessa datum är att stödja den sionistiska rasistiska apartheidregimen av den israeliska ockupationsmakten.

Min bäst om konflikten du inte bryr dig så jag hitta dina kommentarer mer anmärkningsvärt eftersom det inte handlar om nästan varje produkt ljög och lurade? Vilket innebär att du egentligen ingenting mer du köper, reaktionen av Ella jag håller helt och hållet, men vilka frågor till mig är informationen på dagen, vilket är bra, thx!

"Sanningen" som det beskrivs här är mycket enkel, ensidig och full av laddade språket. Det är faktiskt ingen sanning men en mening.Verder du bär på detta sätt endast i konflikten. Jag bodde tre år i Israel och med både israeler och palestinier prata arbeta tillsammans för fred. Dessa människor inte ser varandra som fiender, men de får se hur upprätt fanatisk tro en sådan konflikt på båda sidor. I Knesset tror cirka 24% i mirakulös Inlösen och å andra sidan har du Hamas vill förstöra Israel i Guds namn och fungerar som en proxy för Iran och Syrien. Israel bröt under 2005 för första gången med politiken för att bara vill utöka området med dra ut från Gaza till den stora missnöje av strikt religiösa. Men den ortodoxa rösten är fortsatt stark som aggression Hamas och andra terroriströrelser i Mellanöstern. Vad tycker du om det muslimska brödraskapet i Egypten och Hizbollah i Jordanien ?? eller ?? ISIS. Det är inte bara Israel som hotas därmed, men även befolkningen i grannländerna. Nous sommes Charlie Hebdo.Ik få lite förlorade tråden, men min poäng är att konflikter med människor och detta endast kan lösas när man förstår varandras position och kan acceptera. Om du har sanningen och Gud på din sida, är det dialog eller diskussion onmogelijk.Door välja sida mata konflikter och ömsesidigt hat. Detta är svårt att undertrycka eftersom vi är flockdjur och förfaller relativt snabbt till oss, dem tänker) .Try stället vara en tredje part fördömer dessa illdåd på båda sidor och leta efter en mer livskraftig aanpak.De mänskligheten egentligen ingen roll på en gång att komma ut ur hans tonåren, men tyvärr ser jag många av dessa reflexmässiga reaktioner när det gäller Israel och palestinierna. Vissa människor jag känner vet lyckligtvis bättre där, men det är fortfarande "mor till alla konflikter!" och jag har med den senaste utvecklingen i denna del av världen har något hopp om förbättring.

Om jag lurad, jag tycker det är bra att vilja konsumenter att få information om det, så att jag kan medvetet göra ett val. Så tack för punkt om Jordan datum! När jag läser kommentarerna nedan om israeliska datum slår mig att de flesta är inte så mycket att invända mot vad den säger, men det finns där. Detta visar att dessa människor har svårt att acceptera sanningen och föredrar att blunda för det. Och så väljer vilseledande informationen ovan bewustwording.Het är upp till varje individ att bestämma vilka köper datum, så länge det valet är vid medvetande.

Tydligt historia, var det verkligen tillräckligt för att rapportera endast ursprungslandet. Jag känner till historien om Israel och palestinierna, så jag inte låta mig övertalas med en ensidig historia. Så jag bestämmer mig om jag gör eller inte köpa en produkt från ett visst land. Dessutom är frågan du måste meddela varje produkt, var den kommer ifrån din åsikt om i landet?

Tack för denna upplysande artikel, också tacka er för information om bedrägeriet Jordanien dadels.Want låt mig vara ärlig, om du vill tjäna pengar på ett ärligt sätt till en produkt som du bör också vara ärlig om källan av en produkt, till min idé för dem som är intresserade av examen, relevant informatie.Normaal talar jag aldrig bodde på situationen i Israel, men detta stycke i artikeln du får dig att tänka om situationen där land.Of datum nu ytterligare Israel, Jordanien, Tunisien och Väst Friesland kommer bland Pleasure mig längre, så länge de är mycket välsmakande, prisvärd och friska.

Synd din information om Israel är historiskt inte komplett, glömma dig att nämna att "palestinierna", har de tidigare fångarna i Israel återkallas på inrådan av de arabiska grannländerna att invänta förstörelse av judarna. När detta inte skedde mot alla förväntningar, de tvingas att bosätta sig i flyktingläger som numera Gaza och Västbanken kallas. Palestinierna var och är faktiskt flyktingar, men född tänka från sin egen girighet och antisemitiska. Bortsett från det faktum att nu några misstag och brott som begåtts på båda sidor.

Reaktionerna människor talar redan volymer. Det var helt enkelt inte lämpligt att komma in i en politisk diskussion på detta sätt där det inte behövdes. Stycket om Jordanien Datum går för djupt in i situationen och göra ovidkommande detaljer i en artikel bör handla om en naturprodukt. Det räcker att ange att Jordan Datum är inte från Jordanien utan från Israel och att vissa människor motsätter sig det är att producera från Israel till kopen.Daarnaast ganska hycklande om inte i andra artiklar skall tillämpas på andra produkter med ursprung omtvistade . Någon redan nämnts sparris, men det finns många andra produkter där människor i ursprungslandet mycket stor orättvisa. Du kan inte göra det, som ni skrev i ditt svar, bara perspektiv och skjuta undan eftersom vyn "av en annan kaliber" skulle vara. Faktum är att det finns gott om människor som också bojkotta de produkter för vilka redenen.Bij en artikel om det inte är lämpligt att åberopa sådana politiska fakta. När nyligen meddelat att vissa märken är kontroversiella på grund av sitt ursprung, människor som vill, själv använder Internet för att hitta mer information om den. Införandet av dessa ovidkommande subjektivt information om situationen i den här artikeln, som endast expounding och argumenterar inte bör vara, är inte bara olämpligt utan en förolämpning mot läsare som inte anses sig åtföljas av forskning till doen.Daarnaast sker i form av artikeln är en missvisande och subjektiv ton av denna information som skadar trovärdigheten för hela artikeln. Detta är en förlängning då en försämrades för de andra objekt som du och den här butiken gepubliceerd.De punkt om Jordan datum är ensidig, behandlar irrelevant information för den här artikeln var politiskt orienterad, är inte typiskt jämfört med andra artiklar, subjektivt inte expounding och även kontemplativ, men argumente, en förolämpning mot läsaren, försämra trovärdigheten i artikeln, författaren och andra artiklar om detta site.Aangezien invändningarna från den feedback du har fått från dina läsare är mycket tydliga du att göra bra stycket skulle passa in i en expository objektiv form som fokuserar på ämnet i artikeln: dadels.U exempel kan du ange att vissa märken är kontroversiella på grund av sitt ursprung och situationen där. Det kan i sig ytterligare informations opzoeken.P.S. Som föreslogs i en av de andra reaktioner kan det vara en god idé att skriva en allmän kontemplativ artikel som tar upp kontroversiella omständigheterna kring ursprung olika produkter, kan uppgifter om situationen i Israel också utsättas häri, och relateras till inte bara Jordan Dades men andra märken. Dessutom en sådan artikel medan andra länder beaktas och rättvis handel i algemeen.In är att informationen på plats och sedan även i den här artikeln för att länkas för mer information.

Jag verkligen håller med del om Israel. Det finns nu även stormarknader överväger produkter som kommer från de ockuperade områdena att bojkotta. Israel har en enorm armé som finansieras av Amerika. Palestina inte. Det är David och Goliat hela igen. Flera FN-fördrag kränks av Israel. Om ett land som Iran gjorde det, skulle det resultera i Amerika återigen invaderar. Men Israel har varit ett undantag, och även komma undan med napalm. Och nej nu kan jag inte pratar om de israeliska invånare som också upprörda över sådant beteende. Men den sionistiska staten Israel till alla anhängare.

Nu Sir / Madam "informatör" så mycket känsla verkar vilja visa situationen i Israel och status / historia palestinierna där, han / hon måste också lika bra i hela staten där datumen exakt komma i Israel. Jag instämmer några av de andra kritik: mycket oroande att här en sådan helt urskillningslöst och även igen på en förvrängd och felaktig fakta politisk åskådning lanseras. Jag skulle vilja säga gå en gång till Israel och läsa lite mer, förmodligen bara lyckas få mycket känsla för situationen där som näring. Lycka till, och så lät jag mig som går israeliska dagstidningen smaka gott.

Liksom de flesta kommentatorer, jag obehagligt överraskad av era kommentarer om Israel. Nonfirmatie Detta har ingenting att göra med hälsa datum. Det är också en stor besvikelse för mig att du gör det lilla extra i ytterligare reaktioner, dum och också mycket ensidig! Verkligheten är oändligt mycket mer komplicerat, tänka lite längre tillbaka i tiden och fördjupa dig i det. Orsak och verkan! " Landet är nu en gång ", du reagerar någonstans. Kanske bör du undersöka hur landet faktiskt har inträffat, när, varför, vilka länder och därmed var inblandade, inklusive ränta lager etc. etc.De information om hälsa datum har en dålig smak i min mun!

Mycket oroande att lite om Israel. Du bör ta bort din anti israel position. Människor kan välja var de köper eller vad du gör eller inte äta kyckling. Är nyfiken hur Jordan. FF googla där jag kan köpa det!

Det har varit mer reaktion på Jordan datum stycket. Om du missbrukar ett infosite ätande att vilja ta upp frågan, bör du enligt min mening vara konsekvent och uppmanar alla produkter som kan zijn.Ik wrong've bara tittat på sparris och jag läste ingenting om dåliga arbetsvillkor för utländska arbetstagare "våra" sparris fält. Kanske de inte är för alla, men jag är realist på denna punkt. Skulle också som en varning kan ges: Ät inte tills du är säker på att det är rättvist sparris. Som lämpligt att upprätta en namngiven det förefaller mig är att också identifiera andra frågor.

Arb datum på Jordanien är full av ärekränkande felaktigheter. Uppenbarligen används ensidiga källor. Synd en hemsida om hälsosam mat på denna plats måste urarta i en anti-israelisk harang.

Vad de tidigare kommentarerna försöker säga är att det är olämpligt att deklarera en personlig politisk åsikt på en webbplats om hälsa. Speciellt när det också gepresenteerd.Je kommer att ha en punkt som sanning att dessa datum kan kallas orättvist så, men det spelar ingen roll på denna plats. Min egen åsikt jag också låta achterwege.Verder övrigt en bra informativ artikel, jag visste inte att datum är så friska ??

Mycket irriterande när jag vill veta något om datum, jag konfronteras med en anti-Israel berättelse.

Du anger: Datum äta hjälper speciellt mot tjocktarmscancer, bröstcancer, prostatacancer, ändtarmscancer, pankreascancer och longkanker.Zou vilja nämna ett antal källor Tack !.

Jag tycker info på Västbanken är lite överflödig och ganska allmän. Som om allt jordbruket från israeliska handlare misstag eller något.

Slutligen, jag vågar äta dadlar utan rädsla artificiell suikers.Bedankt för information.

Tyvärr är ditt svar ett exempel på fakta förnekelse.

Din kommentar visar betydelsen av stycket om Jordan datum. Dessa datum är inte skördats i Israel, men på ockuperat område eller Palestina. Jag håller fakta, som är skilda från alla typer av känslomässiga reaktioner som ditt.

Artikeln är inte tänkt att ta ställning i den palestinsk-israeliska konflikten.

Jag väljer att inte flytta men bara säga något om datum från Israel, och den israeliska tillverkare som blankt ljög om. Denna konflikt fascinerar mig längre.

Från din reaktion visar hur relevant punkt handlar om Jordan datum. Det följer något till datum från detta märke ...

Om du ISRAELISKA datum utan skuld kan äta, du bara måste göra.

Är sant i sig själv. Bara det är olika kaliber. I Nederländerna är det en handfull sparris jordbrukare polska arbetare missbrukas men i Israel är en del av en övergripande politik för att hålla inne palestinierna i deras land, är FN-resolutioner kränks och som ledde till bojkotten av israeliska produkter som dadelliefhebbers har kommit att tvivla på om de ska köpa Jordan datum. Förresten, jag har bara nämnt datum på detta; det finns många fler jordbruksprodukter av Israel.

Tja, är det sorgliga sant att relevant information är om du skriver en artikel om datum. Det finns inte ett falskt ord i relevant punkt. Med skadliga felaktigheter du kanske menar vad är vattnet? Det finns alla typer av rör under palestinskt territorium; som står på en biljett från Bosatlas. Eller tror du att palestinska byar aldrig platgebulldozerd? Tyvärr som är daglig praxis. Någon som skriver om datum och denna pjäs utelämnas, är det missvisande att skriva.

Du har rätt att denna punkt är från tonen i artikeln. Andra värdeomdömen jag lämnar för ditt konto. I och för sig är det värt att ta bort punkten i en annan artikel att gå in i detta, eftersom det finns datum som sålts som produktionsland är Sydafrika, medan just kommit från Israel. Denna iakttagelse är inte som hela stycket under heading'mening "utan är en del av verkligheten. De känslomässiga reaktioner vi skulle verkligen nästan glömt bort hur man ska vara friska datum, och det är inte avsikten.

När det gäller those'Jordan Datum ": Tja, vem skulle nu köpa Israel får, när de odlas med hjälp av stulna vatten som pumpas genom rörledningar till de palestinska områdena. Hur som helst, kan du blunda för verkligheten, låtsas ta ursprungsort datum finns det inget att oroa sig för. Jag vill helst inte skriva om Israel, men landet är nu en gång och exportera dem datum till Nederländerna. Det är inte anti-Israel berättelse, utan snarare en medvetenhet om politiken i Israel, och hur de försöker lura folk genom att till mannen Jordan datum.

Många antioxidant aktivitet och anses antimutageen gör att cellerna inte kan miuteren, vilket är en orsak till cancer bildas: kanske den bästa anti-cancer frukt: mot prostatacancer: show anticanceraktivitet: http://europepmc.org/abstract/AGR/IND43842488/reload= 0; JSESSIONID = NrxS4A3bTRLyfXRLLy8o.50

För mig ius meningsfull information och man inte ska luras genom att köpa Jordan datum när det är en israelisk produkt. Om Israel datum hade varit på lådan hade nästan ingen skulle köpa det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också