Den helande kraften i akacia catechu

Kattarina Axelsson December 27, 2015 Hälsa 29 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Acacia catechu är en akacia arter som kan vara 15 meter hög från Pakistan, Indien och Sydostasien. Delar av detta träd är lokalt använts i århundraden som en medicin, speciellt för halsinfektioner. Frön av catechu äts och är en utmärkt källa till protein. Herbal terapeuter från hela världen använder nu den traditionella kunskapen om den medicinska effekten av catechu att läka människor. Det finns många vetenskapliga studier som gjorts på catechu till stöd för empirisk kunskap om den helande kraften i catechu.
Botaniskt dra catechu

Innehåll:

 • Namngivnings catechu
 • Beståndsdelar catechu
 • Hur används det?
 • Medicinsk effekt i munnen
 • Catechu med diarré
 • Catechu dålig mun lukt
 • Catechu mot inre blödningar
 • Catechu cancer?
 • Catechu som föryngring
 • Ayurvediska användning catechu
 • Catechu som reumatism medicin

Namngivnings catechu

I nederländska kallas det för short'catechu 'akacia arter, som det latinska namnet. Även på franska, engelska och tyska folket att lyda det latinska namnet Acacia catechu. Catechu kommer från den malaysiska ordet Khachu. I Hindi kallas trädet Khair.

Beståndsdelar catechu

Av catechu är ett vattenextrakt från kärnvirket används som medicin. Den innehåller flavonoider, särskilt i form av tannin, catechin, epikatekin, quercetin, och växtslem. Dessutom finns det mycket kamfoor och fytol i catechu. Dessa ämnen kombineras också med terpener för starka anti-bakteriell och anti-svamp effekt.

Hur används det?

En modertinktur är gjord av catechu där. Den ordinerade dosen kan vara mellan 3 och 30 droppar. Catechu är en medicinalväxt med få biverkningar. Det är inte rekommenderat att använda catechu i samband med förberedelse av järnsalter och alkaloider. Dessutom är det inte klokt att anta samtidigt med catechu i kosttillskott, eftersom det kan vara möjligt att minska intaget av kosttillskott.

Medicinsk effekt i munnen

Catechu har en sammandragande effekt. Det betyder att den har sammandragande egenskaper. Den används främst vid sjukdomar i munnen. Det är således en gurgla eller aanstrijkmiddel på stomatit eller munslemhinnan inflammation. Dessutom kan den användas för gingivit och halsont.

Catechu med diarré

Catechu används också internt. Det är ett sätt av diarré och dysenteri. För detta ändamål, för att använda den både vuxna och barn. De sammandragning tanniner är bra för slemhinnorna som har att göra med matsmältningssystemet orsakar diarré stoppar tidigare.

Catechu dålig mun lukt

Catechu har en stark deodorizing eller deodorizing effekt. Av denna anledning är det ofta i tandpasta s, tandpulver och tuggtabletter. Personer med halithosis eller dålig andedräkt är ytterligare förbättras. Catechu bekämpar bakterier i munnen som orsakar en obehaglig mun lukt. Det är således inte endast en substans som maskerar lukten; det tar orsaken till problemet.

Catechu mot inre blödningar

Catechu innehåller vitamin P och många bioflavonoider som är bra för att förhindra blödning från svaga kapillärer. Kapillärerna är relativt sköra men ämnen i catechu göra dem starkare så att de inte öppnat. Om kapillärerna i hjärna sprickor som kan leda till en rad olika degenerativa hjärnsjukdomar, såsom Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och multipel skleros.

Catechu cancer?

En studie från 2012 som hölls på Jaypee University i Indien fann att katekinerna i catechu minska nivån av lipidoxidation i levern. Leverceller oxiderar mindre snabbt gör dem mindre benägna en källa till cancertumörer
kunna. Studien gjordes på möss. Resultatet av undersökningen innebär att catechu inte nödvändigtvis ha en anticancereffekt på människor.

Catechu som föryngring

Ovanför det redan beskrivits som en egenskap hos catechu är att den förhindrar oxidation av fettceller. Detta är grunden för medicinsk användning catechu som en föryngring behandling, speciellt för huden. I ayurveda, har traditionell indisk medicin catechu länge använts som en föryngring under namnet rasayana.

Ayurvediska användning catechu

Ayurvedisk medicin använder catechu används för att utvisa dem maskar, infektioner och klåda att ta itu med dem att lösa. Den har också en antiurindrivande effekt. Det skulle betyda att kroppen är mer sannolikt att behålla fukt. Följande gäller generellt även som kylmedel som stimulerar aptiten och förbättrar smaken. Hudproblem löses med catechu.

Catechu som reumatism medicin

En studie som publicerades i september 2013 tidningen farmakognosi forskning visar att catechu kan vara till hjälp vid reumatoid artrit. Den antiinflammatoriska aktiviteten hos katekinerna är främst ansvarig för detta, enligt studien. Forskarna tog inte hänsyn till det faktum att catechu är ett antidiuretiskt. Eftersom studierna av Dr Batmanghelidj vi vet att en vätskebrist är den största orsaken till artrit, men denna kunskap har ännu inte allmänt erkänd i den medicinska konsensus. Vatten som medicin är undervärderad av nuvarande medicin.
  Like 0   Dislike 0
Nästa artikel Kollektivavtalet
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha