Den gröna leguan som sällskapsdjur

Den gröna leguan nu hålls som husdjur. Det är faktiskt en stor ödla som kan växa in i ett prov med en total längd av två meter. Det är en av de få reptiler som kan göras tama. Förutom en ordentlig terrarium och rätt kost kommer säkert mycket vi att ge dessa djur en ordentlig vård. En leguan har sin egen karaktär och kan binda med sin ägare. Hur kan du hålla en leguan som husdjur?

Beskrivning

Den gröna iguana tillhör familjen av fåglar och kommer från Central- och Sydamerika. Leguaner är familj av ödlor som är uppdelade i cirka 35 olika arter och åtta släkten. Det finns arter av fåglar som kan nå ett huvud och kroppslängd på 60 cm med en total längd på upp till 2 meter. Den gröna leguan är mest känd som exotiska husdjur. Om du köper en iguana i ett sällskapsdjur, dessa är mestadels unga leguaner som har en total längd på mindre än 40 centimeter. Vid ett års ålder har en grön leguan huvud och kropp-våren från 15 till 20 cm.

Könsbestämning

Hos unga djur upp till ett års ålder, är det mycket svårt att urskilja vad som kön djuret tillhör. I ålderdomen, ofta misslyckas att skilja mellan könen på grundval av sekundära könsegenskaper. Således män tenderar att ha mycket tydligare porer på höjden av låren. I hanarna ses ofta de två hemipenes som en bilateral svullnad i höjd med svansbasen. Hanar har i allmänhet en mogen ålder är ett mer massivt huvud, en mer utvecklad vapen på ryggen och en orange färg på frambenen och bålen. Detta fortfarande inte garantera att det är en hane. För att vara helt säker på kön blir med användning av en endoskopi en könsbestämning måste äga rum.

Bostäder

För att hålla en leguan som sällskapsdjur, är det viktigt att informera dig om denna show på rätt sätt. Exotiska djur, särskilt grön leguan, behöver särskild vård. Det är bättre att köpa en iguana som har fötts upp i fångenskap än ett exemplar som fångats i vilt tillstånd. De vilda djuren kan bli sjuk och mycket blyg av transport. Nedan kallas vad som krävs för att hålla en iguana i ett terrarium.
Terrarium
Ursprungligen gröna leguaner är aktiva djur som lever i träd. Eftersom de kan vara stora, den minsta storleken för ett terrarium: 2 x 1,5 x 2 meter. Här kan du hålla tre leguaner. Eftersom män är mycket territoriella, kan du sätta i ett terrarium bara hålla en hane. Annars slåss där hanen kan bli skadade.
Marktäcke och grenar
Företrädesvis är det i syfte att upprätthålla god hygien valt substrat i form av tidnings- och torra löv. Var försiktig med träspån och sand eftersom de kan leda till förstoppning. Kontrollera ett par tjocka grenar av minst 20 cm. tillhandahålls för vuxna eftersom de måste kunna klättra och sina klor ska kunna bära. Se också till en stor skål till botten. Leguanen kan sedan helt doppa och det hjälper honom även under pälsbytet. Gröna leguaner använder liksom många andra reptiler, vattnet ofta att göra i sin avföring i ..
Belysning
Det är viktigt att både kvaliteten och kvantiteten av ljuset är i sin ordning. Av naturen solljus är den främsta källan till ljus för reptiler och även för bildandet av vissa vitaminer. UVB lampor för detta är den mest lämpliga. Det är också viktigt att de fåglar får en viloperiod utan belysning. Ett dagligt schema av 12 h ljus och 12 timmars mörker rekommenderas.
Uppvärmning
Förutom belysning, uppvärmning är också mycket viktigt för en leguan. Under dagen är en bakgrunds temperatur mellan 25 och 30 grader är tillräcklig. Detta kan uppnås genom en värme- eller värmekabel. Det är viktigt att inte mer än en tredjedel av jordytan tar att förhindra överhettning och bränning. I inneslutningen, måste leguanen ha en plats tillgänglig för 45 grader. Detta kan till exempel med hjälp en halogenlampa eller infraröd lampa. Vänligen notera att det finns väl i placeringen av värmaren finns det ingen risk för förbränning. Leguanen bör kunna reglera sin kroppstemperatur genom att välja den önskade temperaturen. För natten rekommenderas att en temperatur på ca 20 grader.

Näring

Unga leguaner är allätare: de äter vegetabilier bredvid en liten andel av animaliska livsmedel. Förutom insekter, kan du ge den unga leguan hundmat konserverad. När de blir äldre, de alltmer blivit en växtätare. Vuxna gröna leguaner är nästan uteslutande växtätande. Iguana kost bör därför bestå av växtmaterial. Detta kan inkludera grönsaker som cikoria, endive, grönkål eller sallad. Dessutom kan du ge iguana trädgård ogräs såsom våtarv, maskros och groblad ge. Ibland kan du ge en bit av frukt. Det finns också ett omfattande utbud av kommersiella leguan kost som består av korn. Om du ger det torrfoder är lämpligt att komplettera detta med färska frukter och grönsaker.

Tame

Den gröna leguan är en av de få reptiler som kan göras tama och kan ingå en begränsad bindning med vårdgivaren. Bara att vuxna män kan vara aggressiv. Om djuret är hög på benen, planar kroppen och hakpåsar uppsåt han uppvisar hotfullt beteende. Följden av detta beteende kan bita, skrapa eller svansen strejken. Om du gillar ett djur ?? vill tämja är handskar rekommenderas. Detta rekommenderas inte för en oerfaren person. Att bekanta sig med leguanen du kan ge honom det bästa av barndomen tar regelbundet i handen. En leguan är mycket känslig för stress. Se till att det inte är för mycket förändring för honom.

Hygien

Hygien i terrariet är mycket viktigt att hålla iguana hälsa optimalt. Regelbundet ren och desinficera vattnet det väl eftersom det fanns avföring i vattenkanna. Desinficera företrädesvis månatliga grenar. I dålig hygien, det finns en större chans att bölder på benen, svans eller huvud. Reptiler kan vara bärare av salmonella som är skadliga för människors hälsa.

Övrig information

Innehar en grön leguan i fångenskap är något du har stickande i tid och pengar. Det är viktigt att låta informera i förväg dig väl. De ställer särskilda krav på utrymme, belysning och uppvärmning. Leguaner i fångenskap kan ibland nå en ålder av 25 år och de kan vara två meter lång. Innehavet av dessa djur är inte nödvändigtvis rekommenderas. Att hålla enklare arter av reptiler som skäggiga drakar eller leopard gecko ?? s rekommenderade tidigare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha