Den glykemiskt index, en bantning allierad

Den glykemiskt index, en bantning allierad

I nutrition, har det länge varit emot enkla och komplexa sockerarter. Nu, kost, är sockerarter valda enligt deras glykemiskt index. Förklaringar.

Kolhydrater, det är inte lätt! Det har länge motsatt socker beroende på strukturen av deras molekyler med, å ena sidan, de "enkla" i livsmedel med en söt smak och "komplex" i livsmedel som innehåller stärkelse. Den första kallas snabb och anklagade dem för att orsaka en stegring i socker i blodet, och andra långsamt, försöker pracka på deras förmåga att tillfredsställa på lång sikt.

En föråldrad klassificering

För tjugo år har forskare funnit att denna klassificering var naivt, det är inte nödvändigtvis småmolekylära socker som snabbt assimileras, vissa komplexa molekyler socker orsakade också en pigg i blodsocker .

Nu mäter glykemiskt index hastigheten för assimilering av en kolhydrat av kroppen, det vill säga dess förmåga att anskaffa mer eller mindre nivån av socker i blodet. Referensindex är att glukos, den mest hyperglykemiska socker. Ju mer ett livsmedel har ett index nära 100, desto mer står Quick. Ju mer ett livsmedel har en liknande index på 0, desto mer står långsam.

Exempel glykemiskt index

Lågt GI: de flesta frukter och grönsaker, spagetti al dente, tyska svart bröd, yoghurt, plommon, mörk choklad, quinoa, avokado, mjölk, ärter.

GImatar betyder: sorbet, fullkornsbröd, choklad bröd, müsli, sylt, bakade potatis i sin hud ånga, pizza, melon, mogen banan, basmatiris, fullkornspasta, kiwi, äppeljuice.

Hög GI: stekt potatis, potatismos, vitt ris, snabb matlagning, majsflingor, kokta morötter, vitt och brunt socker, chips, läsk, kakor, chokladkakor, baguette, vitt bröd, rostat bröd, croissant.

Glykemiskt index: Vilket intresse?

Hur metaboliseras socker har en stark inverkan på kroppen:

- Hög GI-mat, snabbt assimileras av kroppen, tenderar att lagras som fett i kroppen. Genom att orsaka en topp då en kraftig nedgång i insulinnivåer i blodet, de främjar och fler slag och aptit;

- Den lågt GI livsmedel stall omedelbart, reglering blodsocker, mätta på ett hållbart sätt. Genom att begränsa pumpslag och begär, de tillåter vikt stabilisering och begränsa vissa hälsoproblem som diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

Användning av glykemiskt index för viktminskning

- Satsa på lågt GI kolhydrater. Även förbrukar vid varje måltid. De kommer att tillfredsställa din aptit och hjälpa dig att inte knapra.

- Konsumerar aldrig högt GI ensam. Kombinera dem systematiskt till andra livsmedel som kommer att bromsa deras assimilering.

- Begränsa förädlade livsmedel. Raffinerade, modifierade fetter och tillsatt socker, de ser sin GI RAKET. Foder själv på det mest enkla och naturliga sätt som möjligt.

- Minska tillagningstiden. KOKA kolhydrater ökar deras glykemiskt index: föredrar pasta och ris al dente. På samma sätt, råa grönsaker har ett GI mycket lägre än kokta grönsaker: välj råa grönsaker.

(0)
(0)
Tidigare artikel Vädret på Queens

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha